Úvod Společnost Koncert Status Quo
Společnost

Koncert Status Quo

31

Koncert Status Quo v pondělí 2. listopadu v Liberci je skutečnou hudební událostí letošního roku. Prodali přes sto milionu desek, stali se britskou rockovou ikonou, hrají přes 40 let. To jsou jen základní fakta ke skupině Status Quo, která u nás bude mít jediný koncert v rámci turné „40 Years Of Hits”. Vystoupení v liberecké Tipsport Areně 2.listopadu lze řadit mezi největší hudební události letošního roku.

Status Quo

Skupina Status Quo vznikla v roce 1967, vydala za svou dosavadní kariéru na tři desítky úspěšných alb a přes 70 singlů. Pánové dávají svým příznivcům stále energií nabité koncerty a znovu a znovu přicházejí s novými písněmi. Jsou jedna z mála skupin, která neustále vydává nová alba, současné turné jedou k poslední desce In Search Of The Fourt Chord, kterou natočili před dvěma lety. Hity jako In The Army Now, Face Without a Soul, It’s Christmas Time, Rock ‚n‘ Roll, Can’t Give You More a další stále znějí z rozhlasových stanic po celém světě a pořád slaví velké úspěchy. I to je důvod proč si přijít užít naprosto výjimečnou atmosféru živého koncertu této legendy rock boogie. Hudbu tvoří prakticky neustále, jakmile dojedou turné, už mají zamluvené termíny v nahrávacím studiu.

Současnými členy kapely Status Quo jsou: Francis Rossi (zpěv, hlavní kytarista), Rick Parfitt (zpěv, kytara), Andy Bown (klávesy, kytara, zpěv, harmonika), John ‚Rhino‘ Edwards (baskytara, zpěv) a Matt Letley (bicí, perkuse).  A jakou poslouchají hudbu – z těch současných Nickelback, Killers, Muse nebo Snow Patrol. Nepohrdnou ani operou či klasikou.

A co nás čeká v Liberci? Francis Rossi říká:” Nejsme si ještě úplně jistí, máme z čeho vybírat. Zahrajeme staré osvědčené hity, ale určitě přidáme i nějaké nové skladby.” Rick Parfitt dodává:” Hrozně si to užíváme, že můžeme pořád hrát pro lidi, pro naše fanoušky. Těšíme se na ně.”

Populární články

Související články

Společnost

Hold fotbalové legendě

Nové pražské nakladatelství Vzděláním a sportem k sebevědomí potěšilo (nejen) milovníky bezesporu...

SpolečnostUmění

Za jedinečnou krásou vitráží…

…  se můžeme vydat koncem měsíce září na Karlovarsko, do obce Lubenec...

DivadloHudbaKnihySpolečnostUmění

Ocenění nositelů dobré nálady

V mediální smršti kolem letošního ročníku Thálie, udělované od roku 1994 Hereckou asociací...

Společnost

Neuvěřitelná výdrž Jiřího Suchého

V roce 1931 u nás ještě vládl jako prezident Tomáš Garrigue Masaryk, v Duchcově...