Úvod Společnost Světoznámá Danielle de Niese zazpívá s Pražskou komorní filharmonií
Společnost

Světoznámá Danielle de Niese zazpívá s Pražskou komorní filharmonií

35

Jedna z nejlepších sopranistek současnosti Danielle de Niese ozdobí krátce po novém roce Cyklus výjimečných projektů Pražské komorní filharmonie. Exkluzívní koncert pod názvem Danielle de Niese zpívá Mozarta se koná 6. ledna ve Dvořákově síni pražského Rudolfina pod taktovkou šéfdirigenta orchestru Jakuba Hrůši.

Příjemnou atmosféru navodí mozartovský program, ale i očekávání spojená s prvním pražským vystoupením vyhledávané mladé sopranistky, jež by měla dobře ladit s mladým duchem Pražské komorní filharmonie.

D.de+Niese3

Osobní kouzlo temperamentní Američanky australsko-srílanského původu by samo nemohlo stačit k její žádanosti v předních světových operních domech. Danielle de Niese již s úspěchem zpívala v newyorské Metropolitní opeře, v Královské opeře Covent Garden v Londýně či na festivalu v Glyndenbourne. Ve slavné Metropolitní opeře se představila již v devatenácti letech v roli Barberiny v Mozartově Figarově svatbě, kde zpívala s Renée Fleming, Brynem Terflem a Cecilií Bartoli. Do téže inscenace na stejné scéně se v sezóně 2009/2010 vrátila – ale již v hlavní ženské roli Zuzanky. Slavila již mnohé operní úspěchy, zazářila například v Itálii v Gluckově opeře Orfeus a Euridika.

D.de+Niese1

Populární články

Související články

Společnost

Hold fotbalové legendě

Nové pražské nakladatelství Vzděláním a sportem k sebevědomí potěšilo (nejen) milovníky bezesporu...

SpolečnostUmění

Za jedinečnou krásou vitráží…

…  se můžeme vydat koncem měsíce září na Karlovarsko, do obce Lubenec...

DivadloHudbaKnihySpolečnostUmění

Ocenění nositelů dobré nálady

V mediální smršti kolem letošního ročníku Thálie, udělované od roku 1994 Hereckou asociací...

Společnost

Neuvěřitelná výdrž Jiřího Suchého

V roce 1931 u nás ještě vládl jako prezident Tomáš Garrigue Masaryk, v Duchcově...