Úvod Společnost Šetrná péče o intimní partie
Společnost

Šetrná péče o intimní partie

39

Šetrná péče o intimní partie – Pepino Intimate Emulsion
Máte speciální přípravky na vlasy, obličej, dekolt, ruce… ale nezapomínáte na něco? Intimní partie bychom přeci měly chránit a pečovat o ně s největší láskou. Jsou jako křehká květina. Ženské tělo v intimních partiích vytváří mírně kyselé pH, které je jiné než pH zbytku pokožky. To představuje důležitou ochranou bariéru před škodlivými bakteriemi a infekcí a zároveň podporuje zdravou mikroflóru. Ochranná mikroflóra ale může být velmi snadno narušena – užíváním antibiotik a hormonální antikoncepce, návštěvou sauny nebo bazénu, nošením těsného a neprodyšného oblečení, přemírou konzumace sladkostí, ale také nešetrnou intimní hygienou.

Pokud používáte k péči o vaše „nejtajnější“ místa běžné kosmetické přípravky, můžete si zadělávat na nemalý problém. Narušit křehkou mikroflóru totiž není nic složitého a její nerovnováha znamená prudký pokles obranyschopnosti. Tělo je pak vystaveno útokům bakterií, infekcí a mykóz. Používání speciálních mycích přípravků pro intimní hygienu by mělo být samozřejmostí. A to jak v případě, že již zdravotní potíže nastaly, tak především preventivně.

Správná péče o intimní části ženského těla napomáhá svěžímu pocity čistoty každý den, prevenci gynekologických zánětů i bezproblémovému sexuálnímu životu. Jemný mycí gel Pepino Intimate Emulsion šetrně ošetřuje intimní oblasti díky přirozenému pH. Obnovuje a udržuje mírně kyselé prostředí. Obsahuje kyselinu mléčnou s přátelskými laktobacily, extrakt z aloe vera s antibakteriálními účinky, zklidňující panthenol a jemné mycí a regenerační přísady. Nedráždí pokožku a je velmi dobře snášen.
K dostání je v lékárnách, v drogeriích a na www.pepino.cz za 79Kč.

Jak gynekologickým problémům předcházet?
• Pozor při snížené imunitě! Pokud jste unavená, užíváte antibiotika nebo třeba bojujete s nachlazením, klesá vaše přirozená obranyschopnost. Doplňujte proto laktobacily, a to nejlépe zevnitř v podobě mléčných výrobků či koncentrovaných tabletek, ale i zvenku speciálními mycími prostředky.
• Volte volnější oblečení, především v létě a vyvarujte se prádlu ze syntetických materiálů.
• Nezůstávejte ve vlhkých plavkách! Vlhko nedělá dobře přirozené mikroflóře. Voda navíc může obsahovat nebezpečné bakterie.
• Pozor na parfémované hygienické vložky či voňavý toaletní papír!
• Nepřehánějte to se sladkostmi! Kvasinky a jiní „škůdci“ cukry milují!
• Dopřáváte-li si divočejšího sexuálního života nebo máte nového partnera, používejte raději kondom!

Populární články

Související články

Společnost

Hold fotbalové legendě

Nové pražské nakladatelství Vzděláním a sportem k sebevědomí potěšilo (nejen) milovníky bezesporu...

SpolečnostUmění

Za jedinečnou krásou vitráží…

…  se můžeme vydat koncem měsíce září na Karlovarsko, do obce Lubenec...

DivadloHudbaKnihySpolečnostUmění

Ocenění nositelů dobré nálady

V mediální smršti kolem letošního ročníku Thálie, udělované od roku 1994 Hereckou asociací...

Společnost

Neuvěřitelná výdrž Jiřího Suchého

V roce 1931 u nás ještě vládl jako prezident Tomáš Garrigue Masaryk, v Duchcově...