Úvod Lifestyle Volkswagen podporuje Linku bezpečí
LifestyleSpolečnostTipy DÁMY

Volkswagen podporuje Linku bezpečí

37

Sdružení Linka bezpečí převzalo nový Volkswagen Golf Variant 1.6 TDI
Praha, 11. července 2011 – Český dovozce automobilů značky Volkswagen navázal partnerství s Linkou bezpečí, které pro provozní potřeby věnoval na rok osobní vůz Volkswagen Golf Variant 1.6 TDI s opcí na další prodloužení zápůjční smlouvy.

„Jsme nesmírně potěšeni, že se můžeme podílet na sociálním projektu, jehož význam je v dnešní složité době nedocenitelný. Velmi si vážíme všech, kteří se snaží pomáhat bezbranným dětem ohrožovaným bezohledným okolím a často i vlastními rodiči. Věříme, že se zapůjčený Volkswagen Golf Variant ve službě Linky bezpečí osvědčí a usnadní jejímu obětavému týmu náročnou práci,“ uvedl Vratislav Strašil, vedoucí divize Volkswagen – osobní vozy společnosti Import VOLKSWAGEN Group.

Sdružení Linka bezpečí provozuje již 17. rokem služby telefonické krizové intervence. Jedná se především o Linku bezpečí pro děti a dospívající mládež, která zdarma a nepřetržitě 24 hodin denně pomáhá dětem z celé České republiky řešit jejich problémy a sdílet jejich trápení. Vedle linky pro děti je v provozu také Rodičovská linka, která pomáhá a radí dospělým v otázkách výchovy dětí. Tato služba funguje už 10 let a je k dispozici ve všední dny odpoledne rodičům, prarodičům, pedagogům a všem, kteří jednají v zájmu dítěte. Sdružení Linka bezpečí provozuje rovněž službu Pomoc online na adrese www.pomoconline.cz. V roce 2010 proběhlo 265 105 hovorů s dětmi v tísni, zatímco Rodičovská linka provedla 753 telefonických konzultací.

Mezi stěžejní projekty Sdružení Linka bezpečí patří sbírková akce Pomněnkový den, která se koná v rámci Mezinárodního dne pohřešovaných dětí, kdy lidé mohou zakoupením pomněnky za 30 Kč přispět na provoz a projekty Linky bezpečí. Projekt „Linka bezpečí do škol“ je založen na lektorských přednáškách přímo ve školách a snaží se nabídnout řešení aktuálních problémů od šikany až po různé handicapy.

„Sdružení Linka bezpečí je nestátní nezisková organizace,“ říká její ředitelka Darina Rössl a dodává: „Sedmdesát procent našeho rozpočtu si musíme sehnat ze soukromých zdrojů. Proto si velice vážíme vstřícného postoje našich partnerů, kterým není dění ve společnosti lhostejné a rozhodnou se pomáhat. Moc děkuji společnosti Volkswagen, která nám nové auto zapůjčila. Tento krok není posledním v naší spolupráci, připravujeme i další projekty, které pomohou dětem v krizi.“

Volkswagen Golf Variant je dynamické a elegantní kombi, které se vyznačuje velkorysou nabídkou prostoru pro cestující a zavazadla, vynikající kvalitou, příkladnou bezpečností a nízkými provozními náklady. Nadčasové tvary a kvalitní materiály se snoubí s nejmodernější technikou poháněcího ústrojí a podvozku. Inovativní motory TSI a TDI kombinují přímé vstřikování paliva s přeplňováním a díky tomu dosahují výrazně lepších výkonových parametrů při citelně nižší spotřebě paliva. Volkswagen Golf Variant 1.6 TDI DPF BMT o výkonu 77 kW (105 k) se může pochlubit průměrnou spotřebou pouhých 4,2 litru nafty na 100 kilometrů.

Populární články

Související články

Společnost

Hold fotbalové legendě

Nové pražské nakladatelství Vzděláním a sportem k sebevědomí potěšilo (nejen) milovníky bezesporu...

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

SpolečnostUmění

Za jedinečnou krásou vitráží…

…  se můžeme vydat koncem měsíce září na Karlovarsko, do obce Lubenec...

DivadloHudbaKnihySpolečnostUmění

Ocenění nositelů dobré nálady

V mediální smršti kolem letošního ročníku Thálie, udělované od roku 1994 Hereckou asociací...