Úvod Kultura Francouzský herec Pierre Richard v Praze představil své nové víno
Kultura

Francouzský herec Pierre Richard v Praze představil své nové víno

42
Pierre Richard a vinice, Gruissan

Slavný Francouz Pierre Richard zavítal s cílem představit novou edici vín na dva dny do Česka. Během nabitého programu slavnostně otevřel pražskou restauraci, usedl v pořadu Jana Krause, zúčastnil se degustace sýrů a vín a rozdal přes 400 podpisů na autogramiádě. Hlavním důvodem jeho návštěvy bylo představit novou řadu vín Noces d´Argent (Stříbrná svatba) z vlastní vinice Château bel Evêque.

V pondělí 7. listopadu herec a zapálený vinař slavnostně otevřel novou pražskou restauraci Mon Rouge Pif, jež nese jméno po prvním vínu z jeho vinic. Dále se stal hostem v televizní show Jana Krause. Večer hostům v již zmíněné restauraci nabídl večeři podle vlastních receptů. Tu připravil šéfkuchař podniku Michal Tanko. Pierre Richard poté vedl krátkou degustaci svých vín.

Pierre Richard a Jan Kraus

Druhý den herec nejprve zamířil na degustaci vín a sýrů v rámci projektu Symfonie vín a sýrů , jež se konala v Novoměstské radnici. Poté následovala 1,5hodinová autogramiáda v Café Rozmar v Praze 2. Usměvavý herec rozdal přes 400 podpisů na vína ze svých vinic, kvůli kterým do Česka zavítal. Zájemci o Richardův podpis vytvořili už dlouho před začátkem podpisové akce dlouhou frontu.

Návštěvníky nejvíce lákala bílá a červená vína řady Le Demon de l´Eveque. Dále  jevili zájem o víno Mon Rouge Pif. „Zájemci o podpis nakonec vykoupil všech 306 vín, řada z nich si navíc přinesla svá vlastní vína nebo fotografie. Ke konci byl zájem i o krabice od vín, na nichž je Pierrova silueta,“ okomentoval velký zájem o herce Pavel Ondráček, výhradní prodejce Richardových vín v České republice.

Koncert vín a delikates
Autogramiáda

 

 

 

 

 

 

 

Vinařství se Pierre Richard začal věnovat v roce 1986, kdy koupil usedlost v panství Evêque u Středozemního moře ve vinařském regionu Languedoc, Corbieres. Už jeho první produkce se setkala se značným ohlasem, proto se rozhodl utvořit svou první pevnou řadu regionálních červených vín. Nazval ji humorně Mon Rouge Pif (Můj červený frňák). Od té doby jsme se mohli setkat i s několika jeho dalšími edicemi. Vína Pierra Richarda jsou odborníky řazena mezi nejlepší Corbieres na trhu. Herec získal řadu ocenění doma i v zahraničí včetně několika prestižních zlatých medailí z Paříže.

 

Populární články

Související články

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...

Kultura

Haló, paní Bohunko…

Populární pražská AA-gallery výtvarného umění v Domě u Černohorských na Újezdě je...

HodinkyKultura

Výstava hodinek na pražském Žofíně 20.-21. října

Hodinky jsou pro mnoho mužů jediným krášlícím prvkem. Můžeme k nim ještě počítat...