Úvod Kultura Galerie Rudolfinum láká na kontroverzní výstavu Tak pravil LaChapelle
Kultura

Galerie Rudolfinum láká na kontroverzní výstavu Tak pravil LaChapelle

31

David LaChapelle: Job

Pamatujete si výstavu Dekadence NOW! v Galerii Rudolfinum, která na konci loňského roku sklidila nevídaný úspěch? Podobná očekávání jsou v současné době vkládána do připravované výstavy Tak pravil LaChapelle. Navštívit ji můžete opět v pražském Rudolfinu od 7. prosince 2011 do 26. února 2012.

Fotografická tvorba kontroverzního amerického fotografa Davida LaChapella, který se podílel na loňském veleúspěšném projektu Dekadence NOW!, slibuje výjimečný zážitek. Soustředí se na reprezentační průřez nejdůležitějších období a milníků jeho tvorby.

Kurátor výstavy Otto M. Urban představí tvorbu Davida LaChapella v několika okruzích, jež se soustředí na významné umělecké problémy. Pro české publikum to bude ojedinělá příležitost se seznámit s živými proudy a trendy současné americké umělecké scény v díle umělce, jenž stojí přímo v centru pozornosti. K významným rysům LaChapellovy tvorby patří zobrazování provokativních scén reality za použití sytých, bohatých a živých barev.

David LaChapelle: Death by Hamburger

LaChapellovy výstavy slaví úspěch po celém světě, a to zejména svou výjimečností a určitou provokací. V současné době probíhají jeho výstavy v jihokorejském Soulu, italském Turínu či v Santurce v Portoriku.

Plné vstupné: 130 Kč
Snížené vstupné: 80 Kč
Školní skupiny s pedagogickým doprovodem: 30 Kč/osoba

 

David LaChapelle

Fotografická kariéra Davida LaChapella začala na začátku 80. let v galeriích v New Yorku.  Díky své výjimečné tvorbě upoutal pozornost svého vzoru Andyho Warhola, který mu následně nabídl první profesionální práci fotografa v magazínu Interview.

Postupně začal fotografovat známé osobnosti, spolupracovat s prestižními publikacemi a tvořit výjimečné reklamní kampaně. Z periodik, kam přispěl, lze jmenovat Vanity Fair, GQ, Rolling Stone, italský či francouzský Vogue. Mezi osobnosti, se kterými během své dvacetileté kariéry pracoval, patří například Madonna, Pamela Andersonová, Paris Hiltonová, Uma Thurmanová, David Beckham, Hillary Clintonová, Leonardo DiCaprio a mnoho dalších.

Umělec nachází inspiraci v mnoha oblastech, počínaje art historií, street kulturou a odrazem současné kultury konče.

Více informací o fotografovi najdete na adrese http://www.davidlachapelle.com/.

 

Populární články

Související články

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...

Kultura

Haló, paní Bohunko…

Populární pražská AA-gallery výtvarného umění v Domě u Černohorských na Újezdě je...

HodinkyKultura

Výstava hodinek na pražském Žofíně 20.-21. října

Hodinky jsou pro mnoho mužů jediným krášlícím prvkem. Můžeme k nim ještě počítat...