CestováníTipy DÁMY

Zasněžený ráj

34

Také vnímáte Alpy jako balzám pro duši? Stanout v tomto přírodním masivu s výhledem na údolí a zasněžené vrcholky hor ve mně vždy vyvolává pocit úlevy od všedních starostí, vnitřní radosti a pokory. Díky technickým vymoženostem dnešní doby se můžeme dostat do vysoko položených míst relativně snadno a užívat si nejen úžasnou atmosféru náručí horských velikánů, ale také fyzické radovánky posilující naše těla.

Rádi bychom Vás pozvali do místa vzniku alpského lyžování v Rakousku, které naše redakce nedávno navštívila a které nás doslova uchvátilo.

A kdeže jsme to byli?

Dopřáli jsme si tentokrát opravdový luxus a strávili několik dní v Mecce nejnáročnějších rekreantů v Lechu u Arlbergu ve stejnojmenném hotelu – Arlberg, v nadmořské výšce 1480 m. Už první den v samotném hotelu nás okouzlili hostitelský pár manželů Schneiderových, kteří odečítali každé přání přímo z našich očí, útulné pokoje, perfektní pětihvězdičkový servis a v neposlední řadě vynikající kuchyně … a samozřejmě úžasné podmínky pro různé sportovní vyžití. Není tedy divu, že i lady Diana zde se svými dětmi strávila před pár lety zimní prázdniny. Připomíná ji společná fotografie s dětmi na zdi hotelového foyer.

Co by tedy zajímalo milovníky zimních sportů? Co vám toto místo může nabídnout?

Předně 85 vleků, 500 km sjezdovek, 26 km běžeckých tratí a sníh od začátku prosince až do jara. Už to samo o sobě je dost, ale není to zdaleka všechno. Návštěvníci mohou využít trasy na hřebenech i v hlubokém sněhu, rodinné sjezdovky i náročné převisy. Permanentka platí na všechny vleky v okolí. A pokud sjedete v sousední vesnici, tak často frekventovaný skibus vás zdarma doveze do tepla hotelového domova. Ani stoupenci snowboardů nepřijdou zkrátka, mohou se totiž „vyřádit“ v areálech připravených přímo pro ně. Kouzlo zasněžené přírody si vychutnáte při procházce úchvatnou zimní krajinou i při razantní jízdě na bobu, a to jak ve dne, tak i při umělém osvětlení, a nebo při romantické jízdě na saních tažených koňmi.

Ovšem po fyzických výkonech by člověk uvítal i nějaký blahodárný odpočinek, přišlo by vhod, jak se říká jen tak se „natáhnout“…

Samozřejmě, že váháte, ani relaxace pro rekreanty není opomenuta. Cítit horké kameny na kůži nebo chladivý proud vody, zahaleni do vůně teplých olejů a kořeněných bylinek – procedur v nových lázních hotelu Senses Spa & Beauty je balzám pro duši. Harmonické spojení přírodních materiálů – dřevo, kámen a sklo spolu s důmyslným osvětlením navodí vždy atmosféru odpočinku a přinášejí pocity blaha. K využití je též finská sauna, biosauna, infračervená kabina, aromamasáže či klasická švédská masáž – každý si může vybrat, po čem jeho srdce touží. Třeba plavání ve venkovním bazénu s teplotou 26 stupňů Celsia. Kdo má rád něco mimořádného, může si uskutečnit své sny v exkluzivním lázeňském apartmá s vlastní saunou a parní lázní, soukromou masáží a koupelí. Nechybí ani chladná voda, a to jak v krytém bazénu s výhledem do zahrady, tak i ve venkovním bazénu obklopeném lešskými horami.

A jak je známo, nejen láska, ale i dobrá nálada, prochází žaludkem.

Tak na toto rčení zde pamatují dvojnásob. Lépe jíst, uvědoměle si užívat: „La Fenice“ nabízí italské pokrmy na nejvyšší kulinářské úrovni. V tradiční hospůdce zas mohou labužníci ochutnat švýcarské fondue i rakouské speciality. Ve svitu slunce na rozšířené terase uprostřed nově vybudované zahrady se dají lahůdky ještě lépe vychutnat. V nově zařízeném sklípku čeká na degustaci více než 500 druhů vín z celého světa, ať už je to velké burgundské, ušlechtilé Bordeaux či víno mladé a divoké!

A ještě něco …

Hostitelům leží na srdci i spokojenost nejmenších hostů. V dětské restauraci je po celý den nejen profesionální hlídání, ale také napětí, akce, hry a legrace.

Na závěr můžeme konstatovat, že nám zde nechybělo nic. A vám? Jen snad, kam se obrátit v případě, že byste si také chtěli dopřát zimních rajských radovánek.

Nejlépe přímo do hotelu. Způsobů je celá řada, nejjednodušší je asi emailem info@arlberghotel.at, ale lze i písemně Familie Kommerzialrat Johann Schneider, A-6764 Lech am Arlberg, telefonicky +4305583/2134-0 nebo faxem +430 5583/2134-25. Další  informace najdete na www.arlberghotel.at

Populární články

Související články

Cestování

Pozvánka do nejsevernějších Čech

Národní park České Švýcarsko je nejmladším z kvarteta NP České republiky. Hlavním...

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...