Úvod Osobnosti Celebrity Cannes 2012: přehlídka filmů, slavných tváří a luxusní módy
CelebrityKulturaMódaSpolečnost

Cannes 2012: přehlídka filmů, slavných tváří a luxusní módy

29
Gaia Weissová

Tradiční a pokaždé hojně navštěvovaný filmový festival v Cannes, který se tento rok koná od 16. do 27. května, patří mezi jednu z nejvýznamnějších společenských událostí. Letošní 65. ročník si ve francouzském letovisku nenechaly ujít přední osobnosti současné kinematografie. Hned v úvodu tak pozornost strhli herci Bruce Willis či Tilda Swintonová, představitelé zahajovacího filmu festivalu Království vycházejícího měsíce.

Dolores Chaplinová

Na své si během několikadenního festivalu přijdou nejen filmový nadšenci, kteří netrpělivě očekávají, kdo získá ocenění Zlatá palma, ale také milovníci kultury a módy. V porotě tento rok zasedli vyhledávaní herci Diane Krugerová a Ewan McGregor spolu s francouzským módním návrhářem Jeanem Paulem Gaultierem. Celé komisi předsedá italský režisér Nanni Moretti. Do boje ve vedlejších kinematografických sekcích byly nasazeny také české krátké snímky Tambylles a Tramvaj.

Jedna z nejprestižnějších filmových soutěží a přehlídek nových filmů každoročně přiláká plno talentovaných režisérů a herců z celého světa. Objektivy fotoaparátů a hledáčky kamer jsou zaměřeny na každý jejich pohyb a média se předhání v publikování článků všeho druhu. Zejména módní magazíny bedlivě komentují lépe či hůře zvolené modely účastníků festivalu. Ti si jsou toho plně vědomi a výběr svého slavnostního oděvu nenechávají náhodě. Na červeném koberci se tak promenádují perfektně nalíčené herečky v róbách předních návrhářů. Ani mužská část nezůstává pozadu a před zraky návštěvníků a novinářů pózuje v dokonale padnoucích oblecích.

Diane Krugerová

 

Populární články

Související články

Společnost

Hold fotbalové legendě

Nové pražské nakladatelství Vzděláním a sportem k sebevědomí potěšilo (nejen) milovníky bezesporu...

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...

MódaMódní trendy

Ledové království na nohou

Animovaný film Ledové království se poprvé promítal v kinech v roce 2013. Neobyčejný příběh...