Úvod Společnost Lucie Bílá dotočila BABOVŘESKY
Společnost

Lucie Bílá dotočila BABOVŘESKY

33

Zpěvačka Lucie Bílá měla v neděli 3. 6. svůj poslední natáčecí den v komedii Babovřesky, aneb z dopisu venkovské drbny. Na faře v Pištíně točila scénku, jak se „cikán s cikánkou vracející z Kanady, přijdou za farářem, aby jim pokřtil jejich už jedenácté dítě…“

„Natáčení bylo úžasné, přišli nás pozdravit dokonce baráčníci v krojích a s chlebem a solí. Bylo to úžasné a byla legrace,“ přiznala Lucie Bílá, která má neobyčejný smysl pro humor a legraci si dokáže udělat i sama ze sebe.

„Lucka je úžasná a naprostá profesionálka. Je radost s ní pracovat,“ říká autor scénáře a režisér Zdeněk Troška, který od 22. května komedii ve svých rodných jižních Čechách se štábem a kameramanem Ervínem Sandersem natáčí.

Lucie Bílá měla podle scénáře v Babovřeskách dva natáčecí dny. Jde sice o malou, zato velmi výraznou roli.

„Za tu roli jsem Zdeňkovi moc vděčná a vlastně jsem si ji vysnila. Je radost s ním pracovat. Proto za to nechci ani žádný honorář. Udělala jsem to z lásky k němu…“ prozradila Zlatá slavice, která měla i vlastní originální kostým pro roli „Aranky z Babovřesk“.

Natáčení bude pokračovat až do 3. července a i nadále se natáčí v lokacích na jihu Čech – Dobčice, Záboří, Pištín, Malé Chrášťany, Dříteň, Netolice, Hluboká nad Vltavou.

Do hlavních rolí Zdeněk Troška obsadil – Veroniku Žilkovou, Pavla Kikinčuka, Lucii Plekancovou – Vondráčkovou, Jana Dolanského, Janu Synkovou, Radka Zimu a mnohé další….

Premiéra komedie BABOVŘESKY, aneb z dopisu venkovské drbny je plánována na 14. února 2013. Více informací získáte na www.babovřesky.com

Foto: Vojtěch Resler

Populární články

Související články

Společnost

Hold fotbalové legendě

Nové pražské nakladatelství Vzděláním a sportem k sebevědomí potěšilo (nejen) milovníky bezesporu...

SpolečnostUmění

Za jedinečnou krásou vitráží…

…  se můžeme vydat koncem měsíce září na Karlovarsko, do obce Lubenec...

DivadloHudbaKnihySpolečnostUmění

Ocenění nositelů dobré nálady

V mediální smršti kolem letošního ročníku Thálie, udělované od roku 1994 Hereckou asociací...

Společnost

Neuvěřitelná výdrž Jiřího Suchého

V roce 1931 u nás ještě vládl jako prezident Tomáš Garrigue Masaryk, v Duchcově...