Úvod Tipy DÁMY Léčivé konopí
Tipy DÁMY

Léčivé konopí

43

 Ačkoli legalizaci léčebného konopí poslal zdravotnický výbor až do konce prázdnin k vodě, tisíce nemocných lidí věří, že od příštího roku by se v našich lékárnách měly objevit přípravky z marihuany a na předpis je dostat lidé s roztroušenou sklerózou, HIV či Alzheimerem. Konopné přípravky však pomáhají již dnes, jako prevence proti zákeřným nemocem i v lehčí formě, jako ochrana před sluncem při letních radovánkách. O tom, jak trpí zejména pokožka, ví své pětadvacetiletá Lenka Mazurková z Ostravy, která poznala účinky konopných prostředků Carun doporučovaných při léčbě.

Asi budete znát podobné případy, které vám zde popíšeme. Ale třeba nevíte, co může na tyto neduhy zabrat. Vyslechněte si tedy pár příběhů.

Paní Lence z Ostravy je pětadvacet let. Od mala ji trápily ekzémy, poslední tři roky se jí kožní neduhy zhoršily a objevily ve větším rozsahu, na zádech, krku i rukách. Vůbec to nebylo příjemné na psychiku. „Vyzkoušela jsem opravdu mnoho od domácích receptů, až po návštěvy kožního oddělení, kde jsem dostávala tablety a různé mastičky s kortikoidy na předpis. Tabletky a mastičku jsem užívala pořád a ekzém se i celkem uklidnil,“ vypráví mladá Lenka. Když si přestala postižená místa mazat a brát tablety, problémy se vrátily. Čili žádné vyléčení, navíc mají kortikoidy vedlejší účinky. Začala hledat alternativu.  Pořídila si konopnou mastičku a konopné semínko Carun, které mělo problém řešit vnitřně.

První týden se jí sice ekzém zhoršil, ale na to byla upozorněna v prodejně. „Takže jsem se nebála a mazala se dál. Po dvou týdnech mi začala vyrážka mizet před očima. Účinky konopné masti byly opravdu neuvěřitelné. Ulevilo se mi také od úporného svědění, které člověka dohání k šílenství,“ říká Lenka. Dnes, po půl roce, jí pravidelně jednu lžíci konopného semínka Carun denně, které její problém řeší zevnitř. Ani na sluníčku a v horku se ekzém od té doby neobjevil.

Podobně semínko pomohlo po sedmi letech problémů devětapadesátileté ženě. „Po zhruba pěti měsících užívání konopného semínka Carun se moje nehty nelámou a vlasy netřepí,“ narostly krásné, dlouhé a zdravé…“

 Co je to za zázrak?

Konopné semínko se vyznačuje vysokým obsahem bílkovin, proteinů, prospěšných rostlinných sterolů a dalších důležitých látek pro lidský organizmus. Navíc se vyznačuje ideálním poměrem (1:3) esenciálních mastných kyselin (EMK) omega-3 a omega-6, což je lidskému tělu nejbližší, takže zajišťuje správnou funkci metabolismu, působí na  rozdíl od kosmetiky uvnitř organizmu. Jeho účinek je proto viditelnější a dlouhodobější.

Esenciální mastné kyseliny jsou životně důležité pro správnou funkci našeho organismu, neboť jsou součástí buněčných membrán. Udržují hormonální rovnováhu, brání vysoušení a šupinatění pokožky a také lámání vlasů. Účastní se na celkově dobrém pocitu zdraví.

Konopné semínko Carun loupané je vyrobeno z vybraných odrůd, které neobsahují psychoaktivní látku THC. Carun semínko je loupáno velice šetrně, aby se uchovaly veškeré hodnotné živiny.

Je možné ho přidávat prakticky do všech jídel při vaření i pečení a je také chutnou přísadou do studených pokrmů, protože se vyznačuje příjemnou oříškovou chutí. Při tepelném zpracování se však snižují výživové hodnoty semínka, cena 280 Kč, 500 g, www.konopnyshop.cz.

100 g výrobku průměrně obsahuje:

Energetická hodnota 2451,6 KJ / 591,8 kcal Mikro-výživné látky (stopové prvky):
Bílkoviny 30,0 g Jod 0,8 mg
Sacharidy 2,4 g Chrom 0,065 mg
z toho cukry   1,4 g Stříbro 0,4 mg
Tuky 52,5 g Vápník 1,68 mg
z toho nenasycené mastné kyseliny 5,3 g Hliník 54 mg
mononenasycené mastné kyseliny 7,8 g Fosfor 8,3 mg
polynenasycené mastné kyseliny 39,4 g Železo 179 mg
Kyselina linolová 27,5 g Bor 9,5 mg
Kyselina alfa-linoleová 9,3 g Zinek 82 mg
Kyselina gama-linoleová 1,9 g Měď 12 mg
Vláknina 1,3 g Magnesium 6,059 mg
Sodík 0,005 g Provitamín A (betakaroten) 5 – 6 mg
  Vitamín B1 0,9 mg
  Vitamín B2 1,1 mg
  Vitamín B3 2,5 mg
  Vitamín E 3 mg
  Protein 22 22 – 25 g

Přehled látek:

  • Omega 3 – snižují zvýšenou hladinu cholesterolu a triglyceridů v krvi, významně snižují riziko arteriosklerózy cév a infarktu myokardu, zlepšují prokrvení orgánů a tkání, jsou prevencí onemocnění rakoviny prsu a tlustého střeva.
  • Omega 6 – pomáhají udržet zdravou kůži.
  • Železo – je základním prvkem při krvetvorbě. Jeho nedostatek vede k chudokrevnosti.
  • Vápník – základní stavební látka kostí. Je také výborným prostředkem proti nemocem tlustého střeva a vysokému krevnímu tlaku. Udržuje nejenom zdravé zuby a kosti, ale i správnou srdeční činnost, nervové vzruchy, krevní srážlivost a zmírňuje problémy trávicí soustavy. Díky vápníku se rychleji a snadněji hojí rány.
  • Hořčík – má příznivý vliv na nervovou a svalovou soustavu. Jeho nedostatek vede ke vzniku křečí, podrážděnosti, přecitlivělosti. Bojuje s chronickou únavou, snižuje krevní tlak a může zlepšit i dýchací potíže, zejména astma. Tím, že zvyšuje hustotu kostní tkáně je skvělým preventivním opatřením při osteoporóze.
  • Draslík – pomáhá snižovat krevní tlak. Je také důležitý jako prevence srdečních onemocnění a mozkových příhod. Spolu se sodíkem upravují rovnováhu tekutin v těle. Má skvělé detoxikační účinky.
  • Vitamin A – je nezbytný pro tvorbu pigmentu v tyčinkách oční sítnice, zabraňuje šerosleposti. Příznivé účinky vitaminu A lze využít při suchosti pokožky a vlasů, akné, lámavosti nehtů, pomáhá při tvorbě kostí a zubů u dětí, podporuje i hojení drobných ran. Je důležitý také pro tvorbu imunitního systému.
  • Vitamin B1 – pomáhá udržovat zdravé nervy, posiluje srdce, zklidňuje zažívací potíže. Jeho hlavním úkolem je štěpení cukrů, které tělo přijímá potravou, na glukózu. Ta poskytuje energii pro mozek a nervový systém. Pro svůj vliv na nervový systém bývá označován také jako “duševní vitamín”, slouží k udržování dobré funkce nervového systému a duševní rovnováhy.
  • Vitamin B2 – působí proti migréně, pomáhá při hojení ran, zpomaluje vývoj šedého zákalu. Působí příznivě k zachování zdravé pokožky, vlasů a nehtů. Ovlivňuje činnost nervové soustavy a mozku.
  • Vitamin B3 – zlepšuje krevní oběh, zmírňuje příznaky onemocnění kloubů a deprese. Je důležitým vitamínem pro udržení mentální a nervové rovnováhy a pro normální činnost nervového systému. Je nezbytný pro tvorbu pohlavních hormonů.
  • Vitamin B6 – pomáhá v prevenci kardiovaskulárních onemocnění, mozkových příhod. Zmírňuje a léčí deprese, zmírňuje nespavost, příznaky premenstruačního syndromu. Je důležitý pro správný růst a rozmnožování buněk v těle. Vyskutuje se při procesu látkové výměny a působí preventivně proti vzniku aterosklerosy.
  • Vitamin C – plní v našem těle řadu důležitých funkcí. Pomáhá v těle zneškodnit vzniklé volné kyslíkové radiály. Působí jako významná prevence onemocnění srdce a cév. Zvyšuje odolnost organismu proti infekci. Rakytník obsahuje 10 krát více vitaminu C, než například pomeranč. Podle vědců stačí jedna jediná bobulka rakytníku k pokrytí denní dávky vitaminu C.
  • Vitamin D – udržuje zdravé zuby, kosti, pomáhá v prevenci rakoviny prsu, prostaty, zpomaluje progresi artritického procesu v kolenních kloubech. Vitamin D je důležitým prvkem v prevenci osteoporózy.
  • Vitamin E – antioxidant, zlepšuje využití kyslíku, působí v prevenci předčasných porodů, snižuje riziko potratů, působí proti srážlivosti krve. Slouží k výživě pokožky, proti stárnutí pleti a její suchosti.

Zdroj: www.konopnyshop.cz

Konopné semínko se dále doporučuje jako podpůrný prostředek při nemocech:

•           Rakovina,
•           roztroušená skleróza,
•           po chemoterapii a v jejím průběhu,
•           prevence a projevy a mentálních poruch,
•           Alzheimerova choroba.

Konopné semínko Carun je doporučované:

•           Lupénka, ekzémy,
•           akné, kožní vyrážky a alergie,
•           oslabený imunitní systém,
•           srdeční onemocnění, arytmie srdce,
•           deprese a migrény,
•           astma,
•           artritida, vředy, křečové žíly,
•           velmi suchá, podrážděná pokožka,
•           bolesti kloubů, svalů,
•           špatný metabolismus, zácpa,
•           problémy se spánkem,
•           anorexie, bulimie,
•           únava, vyčerpanost,
•           posiluje vlasy, nehty a kůži.

Populární články

Související články

KulturaTipy DÁMY

Nechcete být na Valentýna sami? Seznamte se v divadle!

Pro všechny, kteří nechtějí být na Valentýna sami, chystají Městská divadla pražská...

Tipy DÁMY

Kdo poslouchá, nezlobí

Zaposlouchat se s dětmi do krásných příběhů, kde dobro vítězí nad zlem...

CestováníTipy DÁMY

Na Festival čokolády!

Muzea čokolády nejsou až zas tak nic mimořádného, chlubí se jimi řada...

CestováníTipy DÁMY

Ve znamení Svatomartinského

V současné době končí velkolepá obnova nejrozsáhlejšího barokního komplexu v Čechách u Dvora Králové....