Úvod Lifestyle Cestování Nové lyžařské vleky v Tyrolské Zugspitz Areně
Cestování

Nové lyžařské vleky v Tyrolské Zugspitz Areně

32

V nadcházející zimní sezoně přibyly v Tyrolské Zugspitz Areně dva nové vleky v Ehrwaldu a v Lermoosu. Velkou pýchou je zejména nejkratší gondolová lanovka v Rakousku. Zároveň nabídne svým hostům pravé tyrolské speciality zbrusu nová horská chata „Tirolerhaus“ na louce Ehrwalder Alm.

Malé, ale milé: v Tyrolské Zugspitz Areně pokračuje výstavba infrastruktury lyžařských oblastí dvěma novými vleky v  Ehrwaldu a v Lermoosu a novou horskou gastronomií v Tyrolském domě (Tirolerhaus) na louce Ehrwalder Alm. Přitom si  malý příhraniční lyžařský region zachovává šarm na vysoké úrovni. V Lermoosu je zvláštností nejkratší rakouská lanovka, nová, s osmi gondolami. „ Vědomě jsme se rozhodli pro gondolovou lanovku, protože nám jde především o bezpečnost. Na tomto vleku jezdí přes 70 procent dětí, které nejsou tak zkušené v jízdě na tažných vlecích,“ vysvětluje Ludwig Keller, jednatel horských drah Langes. V  Ehrwaldu umožňuje nová šestisedačková dráha  ještě komfortnější nástup do lyžařského areálu prostřednictvím horských drah Wettersteinbahnen – a to přímo z centra oblasti. Celková investice do zimních oprav se vyšplhá až na 23,5 milionů Euro.

Nová osmigondolová lanovka v Lermoosu
V Lermoosu nahradí nová, 370 metrů dlouhá osmigondolová lanovka dosavadní vlek na centrálním shromaždišti lyžařské školičky. „Familyjet Lermoos“ se tak prodlouží ve srovnání se starým vlekem o cca 100 metrů a je ušitý na míru potřebám dětí a nováčků na lyžích a na snowboardech. Mohou tak v budoucnu  bezpečně a s plným komfortem vyjet nejkratší rakouskou gondolovou lanovkou do lyžařského areálu Grubigstein. Zároveň se obnovují zasněžovací stroje, prodlužuje se osvětlení až k nové horské stanici a provádí se korektury běžkařských stop. Familyjet může obsloužit až 1.400 osob za hodinu a do provozu bude uvedena v listopadu 2012. Na příští rok je plánována výstavba lanovky „Grubig 2“ v horní části Grubigsteinu, která povede ze střední stanice až na horskou chatu Grubighütte.

Nový šestisedačkový vlek v Ehrwaldu
Také v Ehrwaldu bude v polovině prosince 2012 uveden do provozu nový vlek v rámci lanovky Sonnenhangbahn. Nová kupolovitá šestisedačková lanovka nahradí dosavadní vlek  a nabídne v centru střediska bezpečný nástup do lyžařského areálu, vhodný pro rodiny s dětmi. Zároveň bude nová dráha  v délce 1.500 metrů cca o 100 metrů delší než starý vlek, , čímž se významně zlepší lyžařské spojení k lanovce na Wetterstein.

Nová chata „Tirolerhaus“  na louce Ehrwalder Alm
Gastronomická nabídka v lyžařském areálu Ehrwalder Alm se díky nové chatě Tirolerhaus zřetelně rozšíří. Velkorysá, ale stále původní tyrolská horská gastronomie nahradí  „starou“ Ehrwalder Alm přímo na horské stanici lanovky Ehrwalder Almbahn. Vedle restaurace s obsluhou, Café-Lounge a samoobslužné restaurace disponuje nová horská chata rovněž konferenčním sálem,  místností k vlastnímu stravování a místností pro děti z lyžařské školičky.

Další informace o TZA najdete na www.zugspitzarena.com nebo přímo u Tyrolské Zugspitz Areny na tel. +43.5673.20.000.

září 2012

Tyrolská Zugspitz Arena leží na rakouské straně Zugspitze, začleněná  mezi Zugspitze na severu a Mieminger Kette s pohořím Wettersteinu na jihu. Zabírá oblasti Ehrwald, Lermoos, Berwang, Bichlbach, Biberwier, Heiterwang am See, Lähn-Wengle a Namlos. Jako hraniční hora leží Zugspitze – nejvyšší vrchol Německa – mezi Německem a Rakouskem. Dá se lehce dosáhnout jak z německé tak i rakouské strany. Z Ehrwaldu vede Tiroler Zugspitzbahn (Tyrolská lanovka na Zugspitze) na západní vrchol Zugspitze.

Populární články

Související články

Cestování

Pozvánka do nejsevernějších Čech

Národní park České Švýcarsko je nejmladším z kvarteta NP České republiky. Hlavním...

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...