Úvod Kultura Pozvánka: koncert Společná věc 21.12.2012 – oslava počátku nového Platónského roku
Kultura

Pozvánka: koncert Společná věc 21.12.2012 – oslava počátku nového Platónského roku

27

Jak jsme slíbili, zveme vás nyní na megakoncert Oslava počátku nového Platónského roku – Společná věc, který se koná 21. 12. 2012 v 19:00 hodin ve velkém sále Kongresového centra v Praze na Vyšehradě (vchod č.4).

Již šestým rokem zaznívá po celé naší republice prastarý hudební nástroj „Vodnářský zvon“. Tuto rezonanční hudbu prezentuje veřejnosti filosof a biotronik Tomáš Pfeiffer. Zejména v této době je osvobozující a uklidňující se zaposlouchat do tónů, které souzní či rezonují se vším stvořením. Vždyť naše planeta je ve vesmíru jen jednou nepatrnou kuličkou, existuje ve vymezeném časoprostoru a my jsme jeho součástí. A nejen my lidé, ale vše ostatní, živá i neživá příroda.

Datum 21. 12. 2012 vzbuzuje v mnoha lidech obavy. Přistupme však k němu z jiné strany. Neposedná osa naší planety opíše v precesním pohybu kružnici jednou za 25 000 let. Této době se říká Platónský rok. I on je dělen na jaro, léto, podzim a zimu, i on má svého „Silvestra“. Koncert Společná věc je tedy oslavou nového platónského cyklu, o kterém mluví mayský kalendář a který začíná právě v období 21.12. 2012. Toto předurčené datum je možné oslavit neobvyklým koncertem za zvuků Vodnářského zvonu.

Jako hosté na koncertu vystoupí světoznámá sopranistka Maida Hundeling, nositel Thálie tenorista Jan Vacík, Panochovo kvarteto – světová špička v interpretaci komorní hudby, Jiří Bárta, přední světový violoncellista, tenorista Jaroslav Dvorský, Jitka Hosprová, nejlepší česká interpretka na violu. Jejich vystoupení spolu s Vodnářským zvonem Tomáše Pfeiffera je obohacením koncertu a slibuje mimořádný kulturní zážitek.

Jednotlivé skladby jsou doprovázeny unikátní obrazovou projekcí na velké parabolické plátnoJednotlivé skladby jsou doprovázeny unikátní obrazovou projekcí na velké parabolické plátno.
Na závěr si můžete zblízka prohlédnout hudební nástroj Vodnářský zvon s rezonančními obrazci na vodní hladině a vznášejícími se kapičkami vody

Podrobnější informace naleznete na www.dub.cz.

Související články:
O Vodnářském zvonu s panem Tomášem Pfeifferem

Populární články

Související články

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...

Kultura

Haló, paní Bohunko…

Populární pražská AA-gallery výtvarného umění v Domě u Černohorských na Újezdě je...

HodinkyKultura

Výstava hodinek na pražském Žofíně 20.-21. října

Hodinky jsou pro mnoho mužů jediným krášlícím prvkem. Můžeme k nim ještě počítat...