Úvod Kultura Koncerty Společná věc – jarní sezona 2013
Kultura

Koncerty Společná věc – jarní sezona 2013

33

Již sedmým rokem nám, na koncertech Společná věc, biotronik a filosof pan Tomáš Pfeiffer rozeznívá prastarý hudební nástroj Vodnářský zvon. Je nám tak zeslyšitelněna hudba, která zní celým vesmírem (O Vodnářském zvonu s panem Tomášem Pfeifferem, Koncert připomněl zážitek z klinické smrti), ale zároveň rezonanční tóny tohoto nástroje jsou spojeny s unikátní velkoplošnou parabolickou projekcí. Promítaná témata se pravidelně obměňují, a tak se posluchači mají vždy na co těšit. Koncert je členěn do jednotlivých skladeb, návštěvníky čekají záběry majestátní přírody – vysokých hor i obrazy našeho světa. Na závěr uvidíte nádherné záběry vesmíru, které vedou k zamyšlení nad hloubkou prostoru a tajemným řádem světa. Koncert Společná věc tvoří propojení dávnověkého nástroje s nejmodernější technikou. Název koncertů Společná věc zde není jen frází, vždyť vzájemnost je alternativou k dnes všudypřítomné soutěži, která je ve skutečnosti bojem. Ve skutečnosti jsme všichni navzájem propojeni, jsme součástí celkového Bytí, Života.
Tóny Vodnářského zvonu jsou opředeny mnoha mýty. Dle jeho dávných tvůrců zní zvukem vesmíru, který vstupuje do každé buňky těla posluchače. Je úžasné, že v mnoha ohlasech návštěvníků koncertu je zmiňována tato harmonie i dnes. Na závěr můžete při ukázce sami pozorovat krásu levitujících kapiček vody, kterou je zvon naplněn. Pokud budete chtít zažít jedinečný kulturní zážitek, jste srdečně zváni na koncerty, které jsou uvedeny níže.

Termíny koncertů Společná věc

Únor 2013

Březen 2013

Duben 2013

Květen 2013

Podrobné informace včetně možností objednání vstupenek najdete na www.dub.cz/cs/koncerty-vodnarsky-zvon-spolecna-vec.php.

Ukázky z koncertů

Ohlasy posluchačů, ukázku fyzikálních vlastností a další informace jsou k dispozici na www.dub.cz.

Populární články

Související články

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...

Kultura

Haló, paní Bohunko…

Populární pražská AA-gallery výtvarného umění v Domě u Černohorských na Újezdě je...

HodinkyKultura

Výstava hodinek na pražském Žofíně 20.-21. října

Hodinky jsou pro mnoho mužů jediným krášlícím prvkem. Můžeme k nim ještě počítat...