Úvod Různé Eva Sáblíková: snila jsem sny svých dětí
Různé

Eva Sáblíková: snila jsem sny svých dětí

41

EvaSablikovaProcter & Gamble, partner Mezinárodního olympijského výboru, pokračuje i na Zimních olympijských hrách v Soči 2014 s úspěšnou kampaní „Děkuji, maminko!“. Jednou z hlavních českých zlatých nadějí je bezesporu rychlobruslařka Martina Sáblíková, která již od útlého věku patří k našim nejvýraznějším sportovním talentům. Málo kdo si však uvědomuje, že za jejím úspěchem stojí především maminka Eva.

„Martina sportovala od předškolního věku. Viděla jsem na ní, že se nikdy nevzdává a bojuje do posledních sil. Nejdříve hrála basketbal, ale postupem času jsme zjistili, že týmové hry nejsou pro ni,“ rozpovídala se maminka Martiny, Eva Sáblíková.

Sportovní historii Martiny Sáblíkové zná v České republice snad každý. Méně známe je už to, že byla vždy výbornou studentkou, a i když měla individuální studijní plán a často jezdila na soustředění do ciziny, na své povinnosti nikdy nezapomínala. „Bylo pro mě hodně těžké, když Martina odjížděla na měsíce pryč. V tu dobu se rychlobruslení věnoval i její bratr, doma tak bylo hodně smutno. Když to bylo trochu možné, snažila jsem se za nimi po Evropě jezdit a aspoň chvíli si užívat společné chvíle. Cestovat s Marťou byla a je stále velmi krásná myšlenka, ale v praxi není realizovatelná. Chodím do práce, ona se navíc musí soustředit na závody a tréninky. Toto je prostě úděl maminek sportovců,“ přiznala Eva Sáblíková.

EvaSablikova1
Eva Sáblíková je pro Martinu výraznou morální a duševní podporou. Přestože zažily těžké doby, kdy nebylo jednoduché ji ve sportu podporovat, udělala vše proto, aby její dcera mohla dělat to, co nejvíce miluje – sportovat. „Snila jsem sny svých dětí a dělala maximum toho, co může maminka dělat.“

Tuto skutečnost si uvědomuje společnost Procter & Gamble, která se rozhodla realizovat sny paní Sáblíkové. „To, že je z Martiny vrcholová sportovkyně a navíc je to úžasný člověk, je z velké části zásluha její maminky. My si to plně uvědomujeme a moc si ji za to vážíme. Rozhodli jsme se proto splnit její velký sen a umožnit ji cestu na Zimní olympijské hry a maximálně jí zpříjemnit tamní pobyt,“ řekl Juraj Králik, zástupce společnosti Procter & Gamble. „Jsem šťastná, že mohu do Soči odcestovat. Vždy jsem toužila doprovázet Martinu na olympiádu a být jí oporou. Nyní se mi to konečně splnilo a já jsem zato opravdu šťastná a moc děkuji společnosti Procter & Gamble, že mi to umožnila. Až se Martina z Olympiády vrátí, tak ji uvařím cokoliv, co si bude přát. Není totiž nad poctivou domácí svíčkovou,“ uzavřela Eva Sáblíková.

Martina Sáblíková

Martina Sáblíková je nejúspěšnější českou rychlobruslařkou historie, mistryní světa i Evropy, vítězkou světového poháru a držitelkou několika světových juniorských a seniorských rekordů. Pochází ze Žďáru nad Sázavou, kde vyrůstala a začínala. Mezi její největší úspěchy patří zlatá medaile z tří a pěti kilometrové trasy na Zimných olympijských hrách ve Vancouveru. Drží 2 světové rekordy: na 3000 metrů (juniorský) a 5000 metrů (absolutní). Od roku 2007 pravidelně vyhrává Světový pohár v rychlobruslení, sedm let po sobě také sbírá zlaté medaile z Mistrovství světa na tratích o délce 3000 a 5000 metrů.

Populární články

Související články

Různé

Domov s velkým D

Velká řada dnešních seniorů se potýká s nebývalými problémy, které přináší naše...

Různé

Maminkovské kabelky v ethno stylu

Elegantní, promyšlené a ekologické, takové jsou doplňky pro děti, maminky i tatínky...

MódaRůzné

Celeste Buckingham a 3D zrcadlo pro smartphony

Make-up Genius je nová aplikace vyvinutá značkou L´Oréal Paris. Od ledna 2015...

CelebrityRůzné

5. narozeniny Slunečního paprsku se S. Krainovou a H. Křížkovou

Občanské sdružení Sluneční paprsek, které organizuje prázdninové ozdravné pobyty pro děti s...