Úvod Různé Při potížích na moři se čas vleče
Různé

Při potížích na moři se čas vleče

31

img01

Stánek společnosti Aviko time, výhradního distributora značky EDOX v České republice, přitahoval pozornost návštěvníků 22. mezinárodní specializované výstavy Hodiny a Klenoty nejen krásnými hodinkami, ale i osobnostmi, které je propagují. Mimo šestinásobného vítěze Rallye Dakar Karla Lopraise či mistra Junior World Rally Champoinship 2009 Martina Prokopa mohli zde potkat i nejznámějšího českého oceánského jachtaře Davida Křížka, kterému jsme položili několik otázek.

Jsme na výstavě hodinek a klenotů, nemohu se tedy nezeptat, jaký je váš vztah k hodinkám? Vřelý. Vždy jsem měl vícero hodinek, které byly nějak specificky zaměřené – na sport, na společenské akce a podobně. Osobně mám raději ty s ručkami než digitální, i když i ty se hodí více – například na sport.

Co vám přináší funkce ambasadora hodinek EDOX? Mám z té spolupráce dobrý pocit, protože zastupuji kvalitní značku. Je to navíc taková vzájemná propagace – já propaguji hodinky, ale EDOX zase propaguje mě v kvalitních časopisech, což se zase líbí mým dalším partnerům.

Co byste nám řekl o hodinkách, které prezentujete? Líbí se mi jejich celkové provedení i to, že se hodí na vše – na sport i na společenské akce. Také se už těším na nový model, který bude svými funkcemi i provedením vhodný i na závody.

Jak často nosíte hodinky? Berete si je i na moře? Prakticky pořád, dokonce i na závodech, tedy pokud zrovna nezávodím na menších lodích. Tam se i padá do vody a to není moc vhodné.

Berete si je i do postele, jako boxer Lukáš Konečný? To ne, maximálně když si je zapomenu sundat.

Jak vám utíká čas na dlouhé plavbě? Při dobrých podmínkách plyne naprosto přirozeně, jako když jste na pobřeží. Ale při obtížích se často vleče.

Opravdu? Já bych naopak řekla, že když jsou nějaké potíže, prosviští jen tak kolem… Spíš máte rychlejší reakce, ale čas se opravdu dost vleče. Třeba když máte mořskou nemoc…

Myslíte si, že máte dostatek času na vše, co byste chtěl zvládnout? Určitě ne, potřeboval bych delší dny. Pořád v sobě nosím takové to vědomí, že něco nestíhám. Asi jako většina z nás.

Jak relaxujete, když zrovna nezávodíte a stíháte? Někde u vody? Já mám malého syna, takže se snažím být hodně s ním a třeba mu číst. Jinak moc nerelaxuju.

Jachtař David Křížek v sobě „námořníka“ nezapře ani v oblékání. Je vyslancem hodinářské značky Edox v ČR, přesněji řady Grand Ocean.

img02
Model hodinek, které David Křížek nosí, je Edox Grand Ocean Classe 1 Chronograh Automatic v modré barvě.

Text Jana Trpišovská
Foto Igor Sirota a archiv firem

Populární články

Související články

Různé

Domov s velkým D

Velká řada dnešních seniorů se potýká s nebývalými problémy, které přináší naše...

Různé

Maminkovské kabelky v ethno stylu

Elegantní, promyšlené a ekologické, takové jsou doplňky pro děti, maminky i tatínky...

MódaRůzné

Celeste Buckingham a 3D zrcadlo pro smartphony

Make-up Genius je nová aplikace vyvinutá značkou L´Oréal Paris. Od ledna 2015...

CelebrityRůzné

5. narozeniny Slunečního paprsku se S. Krainovou a H. Křížkovou

Občanské sdružení Sluneční paprsek, které organizuje prázdninové ozdravné pobyty pro děti s...