Cestování

Hvězdy cestovatelů

31

Vydat se do světa bez hodinek Tissot Heritage Navigator 160th Anniversary hrozí tím, že „zabloudíte“. Zabloudíte v časech. Kolik je hodin v Greenwich, kolik v Ženevě, Honolulu, kde probíhá datová hranice…? To všechno umí zodpovědět novinka od Tissotu.

Svět nenašel cestu ke správnému zobrazení času tak snadno, jak by se mohlo zdát. Spleť místních časů (jen v USA 19. století jich bylo 114), železničních časů (v USA 75), pravého slunečního a středního slunečního… Známy jsou hodiny ze začátku 19. století s 51 i více rozdílnými časy. V roce 1884 se ve Washinghtonu uskutečnila Mezinárodní meridiální konference, která stvrdila rozdělení světa na 24 časových pásem podél poledníků o šířce 15 stupňů, představujících změnu času o 1 hodinu. V Čechách používané od 1. října 1891. Za nulté pásmo bylo stanoveno Greenwichské pásmo a 180. poledník jako datová hranice.

Navig_02_MAG_fotoNa číselníku hodinek Tissot Heritage Navigator 160th Anniversary tohle všechno najdete a vyčtete. Jde hned o několikanásobný výroční model. V dnešní podobě se objevuje, aby oslavil 160. výročí založení značky Tissot. Zároveň přichází rovných 60 let poté, co byl poprvé představen. Což bylo v roce 1953, a to ke stému výročí firmy. Dodejme, že ve své době patřil Navigator k několika vyvoleným modelům značek (Vacheron Constantin, Patek Philippe a Longines), které podobnou komplikaci nabízely.

Není tedy vůbec náhodné, že za „oslavence“ výročí Tissotu byl vybrán právě Navigator. Nabízí totiž praktickou funkci, kterou ocení každý, kdo často cestuje po světě – čas ve 24 hlavních časových pásmech naší Země. Zajímavá úprava strojku ETA 2893 totiž otáčí střed číselníku (ve stříbrné nebo černé barvě) s názvy 24 měst a ukazuje tak v každý okamžik kolik je hodin třeba v Káhiře nebo Honolulu. A například červený znak mezi místy Auckland a Midway Is je symbolem datové hranice (změny data). Název města se skokově zastaví vždy proti indexu nebo číslovce na 24hodinové škále. Přičemž dvě města, Bombaj a Kalkata jsou v jednom pásmu, což je ponechán přesně tak, jako u původního modelu před šedesáti lety. Ten měl průměr pouzdra jen 36 mm, dnešní 43 mm a může být jak z oceli, tak ze zlata. To má na dýnku, s průhledem ze safírového skla na zlacený rotor, gravírované označení, že jde o výroční, číslovaný kus.
Tissot_T_Touch_Lady_2_foto
Tissot_T_Touch_Lady_1_fotoPokud se chceme vydávat po světě a překračovat časová pásma s ženou po boku, je dobré nabídnout jí Tissot T – Touch Lady Solar.

Hodinky s výběrem dlouhé řady funkcí – například výškoměr, meteo, věčný kalendář, stopky, dva budíčky, čas ve dvou časových pásmech…V tomto modelu přidává Tissot další moderní technologii, solární napájení quartzového strojku. Pod perleťovým číselníkem, kombinujícím analogové zobrazení času s digitálním displejem doplňujících údajů, je totiž skryta velká plocha schopná absorbovat sluneční paprsky a přeměnit je v energii elektrickou. T – Touch Lady Solar jaksi „navíc“ nabízí vysokou eleganci danou ocelovým pouzdrem vodotěsným do 100 m o průměru 39 mm se safírovým sklíčkem. Číselník z mateřské perleti je doplněný o 12 indexů v podobě zasazených diamantů kvality Top Wesselton. Takže: s krásou a moderní technologií do světa!

Hodinky Tissot koupíte v prodejnách hodiny klenoty, seznam prodejen najdete pod autorizované prodejny na: http://www.minutacz.cz/index.php?option=com_content&view=category&id=38&Itemid=67
Kontakty:
Oficiální distributor značky Tissot v ČR :
MinutaCZ, Národní tř. 18a , 695001 Hodonín, www.minutacz.cz

O značce Tissot

„Být v kontaktu s časem“, to pro společnost Tissot znamená mnohem více než jen reklamní slogan. Tato fráze představuje samotnou podstatu značky a prověřenou časem oddanost absolutní harmonii s technickým progresem a vkusem epochy. Tissot rozvíjí svoji inovační tradici od roku 1853. Od okamžiku vzniku až do dnešní doby společnost Tissot, pracující ve švýcarském městě Le-Locle v pohoří Jura, úspěšně spojuje mistrovství a přesnost se stylem ve svých hodinkách, které dnes prodává ve více než 160 zemích celého světa. Mimořádné materiály a funkce i do detailů zpracovaný design se spojují v jedno – produkt dostupné rozkoše. Tissot je součástí korporace Swatch Group, největšího na světě výrobce a distributora švýcarských hodinek. Je také oficiální časomírou a partnerem MotoGPTM, FIM Superbike, FIBA, AFL, Poháru 6 národů v rugby, závodů mistrovství světa v cyklistice, šampionátů v šermu i hokeji. Sledujíce svoje krédo – Novátoři po tradici – je objevitelem v mistrovství výroby a zavádění inovací. www.tissot.ch

Populární články

Související články

Cestování

Pozvánka do nejsevernějších Čech

Národní park České Švýcarsko je nejmladším z kvarteta NP České republiky. Hlavním...

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...