Úvod Různé Tissot T-Complication Squelette – neskrývaná krása
Různé

Tissot T-Complication Squelette – neskrývaná krása

32

Tissot_T_Complication_Squelette_obr1Výrobce ze švýcarského Le-Locle se nikoliv poprvé nabízí ve své řadě T-Complication skeleton. Obecně jsou skeletované verze, které díky maximální redukci hmoty základny, můstků, víčka pérovníku a dalších detailů odkrývají pohled na detaily strojku, řazeny mezi velmi náročné kusy. O to více, když Tissot zvolil moderní design. Je velmi náročné, zvolit klasický hodinářský postup a přitom dosáhnout zdařilé soudobé tvarosloví. V případě modelu Tissot T-Complication Squelette se to povedlo na jedničku. Výsledkem je skeleton ve stylizované podobě loukotí kol závodního vozu, a tento tvar volí i nožky pouzdra z oceli o průměru 43 mm a výšce 12 mm.

Když se zahledíte na tvary můstků i jejich upevnění do základny zapuštěnými šrouby, spojitost s automobilovým sportem, s F1 nebo NASCar Tissot dlouhodobě spolupracuje, je jednoznačná. Vše zdůrazňuje korunka, která vypadá jako detail z motoru závodního vozu.

Pohled na pozici 9, kde je mimostředná sekundová ručka, zase prozrazuje, že se díváme na velmi zajímavou podobu mechanického strojku Unitas 6497 s ručním nátahem. Tento moderní skeleton se chlubí ještě další silnou stránkou, nabízí výborné odečítání času díky okruží s minutovým dělením a modrými indexy. Modřené ručky, a to včetně sekundové, jsou rovněž skeletované.

Modřené jsou i šrouby, které vidíte při pohledu skrze spodní safírové sklíčko v dýnku (s vodotěsností pouzdra 50 m). Moderní styl inspirovaný závodní dráhou, je pak vidět i na největším kole na bubínku hnacího péra. Pozornost přitahují svojí barvou i rubínová uložení hřídelí strojku, nebo barva mosazných kol – sekundového, minutového… Pohled na strojek, ať už z kterékoliv strany, udělá radost každému, kdo je fandou světa malých koleček – tedy krásného hodinářství, tak i světa rychlých kol, s nímž Tissot spojují léta spolupráce.
Tissot_T_Complication_Squelette_obr2
Tissot T-Complication Squelette je s černým koženým řemínkem, s texturou krokodýlí kůže a motýlkovou sponou, za cenu 44 580 Kč v aktuální nabídce prodejců značky Tissot v ČR.

O značce Tissot

„Být v kontaktu s časem“, to pro společnost Tissot znamená mnohem více než jen reklamní slogan. Tato fráze představuje samotnou podstatu značky a prověřenou časem oddanost absolutní harmonii s technickým progresem a vkusem epochy. Tissot rozvíjí svoji inovační tradici od roku 1853. Od okamžiku vzniku až do dnešní doby společnost Tissot, pracující ve švýcarském městě Le-Locle v pohoří Jura, úspěšně spojuje mistrovství a přesnost se stylem ve svých hodinkách, které dnes prodává ve více než 160 zemích celého světa. Mimořádné materiály a funkce i do detailů zpracovaný design se spojují v jedno – produkt dostupné rozkoše. Tissot je součástí korporace Swatch Group, největšího na světě výrobce a distributora švýcarských hodinek. Je také oficiální časomírou a partnerem MotoGPTM, FIM Superbike, FIBA, AFL, Poháru 6 národů v rugby, závodů mistrovství světa v cyklistice, šampionátů v šermu i hokeji. Sledujíce svoje krédo – Novátoři po tradici – je objevitelem v mistrovství výroby a zavádění inovací. www.tissot.ch

Populární články

Související články

Různé

Domov s velkým D

Velká řada dnešních seniorů se potýká s nebývalými problémy, které přináší naše...

Různé

Maminkovské kabelky v ethno stylu

Elegantní, promyšlené a ekologické, takové jsou doplňky pro děti, maminky i tatínky...

MódaRůzné

Celeste Buckingham a 3D zrcadlo pro smartphony

Make-up Genius je nová aplikace vyvinutá značkou L´Oréal Paris. Od ledna 2015...

CelebrityRůzné

5. narozeniny Slunečního paprsku se S. Krainovou a H. Křížkovou

Občanské sdružení Sluneční paprsek, které organizuje prázdninové ozdravné pobyty pro děti s...