Úvod Různé Nové podnikání založilo loni 15x více žen než mužů
RůznéSpolečnost

Nové podnikání založilo loni 15x více žen než mužů

30

Službmat_iluPryč jsou doby, kdy byl typickým českým podnikatelem mladý muž. V Česku je nyní téměř 250 tisíc žen, které podnikají nebo o podnikání uvažují. Řada z nich ovšem s podnikáním nemá zkušenosti a neumí svůj byznys správně propagovat. Proto vznikl projekt ŽENY s.r.o., který se snaží ženám podnikání ulehčit. Nově se web spojil s katalogovým portálem Službomat.cz. Začínající ženy podnikatelky tak budou moct využít řadu výhod, jako je vytvoření profilu zdarma nebo marketingovou podporu skrze portál Službomat.cz.
Podnikání žen se začíná v posledních měsících stávat fenoménem. Stále více českých žen touží po vlastním byznysu – do podnikání se pouští dosud zaměstnané ženy, nebo třeba maminky na mateřské dovolené. Trend potvrzuje také Asociace malých a středních podniků a živnostníků: „Jen za poslední rok se na živnostenském úřadě zaregistrovalo celkem 11 tisíc nových žen-podnikatelek. Pro porovnání, mužů to bylo pouze necelých sedm stovek. To je natolik zásadní zjištění, že v rámci naší Asociace začínáme mobilizovat vše pro podporu začínajících podnikatelek,“ uvedl předseda ASMP Karel Havlíček.

Nové výhody pro podnikatelky

Téměř dvě třetiny uživatelů Službomatu tvoří ženy. Ty nejčastěji vyhledávají instalatéry, kadeřníky nebo masérské služby. Za první rok fungování takto pomohl Službomat najít přes čtyři sta tisíc služeb. Podnikavé ženy z projektu ŽENY s.r.o. budou moci na portálu využít řadu výhod, například registraci zdarma a bez nutnosti uvádět Identifikační číslo. Začínající ženy podnikatelky často nemají IČ zařízené, proto jim při registraci na portálu bude stačit unikátní kód.
„Už tady není prostor na to, aby si každý pracoval na svém malém písečku. Síla je ve sjednocování, ne rozdělování. A proto jsem ráda, že i našim ženám můžeme poskytnout možnost podpory na další platformě jako je Službomat.cz, protože je to posune v jejich podnikatelské cestě zase dál,“ okomentovala spojení jednatelka projektu ŽENY s.r.o. Eva Vašková Čejková.
Kromě profilu na portálu získají podnikavé ženy možnost zdarma využívat unikátní rezervační systém Reservio nebo stálou marketingovou podporu. Navíc mohou sdílet profil na sociálních sítích a sbírat hodnocení od uživatelů. Službomat navíc chystá pro podnikatelky ze stejných profesí hledání pomocí klíčového slova Ženysro, aby návštěvníkům ulehčil hledání firem a živnostníků nabízející podobné služby.
„Rozhodli jsme se udělat konkrétní krok v podpoře těch, kteří mají zkušenosti, nápady a elán pracovat, ale na pracovním trhu nacházejí jen těžko uplatnění, jako jsou ženy na mateřské. Podnikatelkám zapojeným do projektu ŽENY s.r.o. nabídneme prostor pro prezentaci svých aktivit a získávání nových zákazníků přes náš portál, řekl ředitel portálu Službomat.cz Vojtěch Lambert.

Populární články

Související články

Společnost

Hold fotbalové legendě

Nové pražské nakladatelství Vzděláním a sportem k sebevědomí potěšilo (nejen) milovníky bezesporu...

SpolečnostUmění

Za jedinečnou krásou vitráží…

…  se můžeme vydat koncem měsíce září na Karlovarsko, do obce Lubenec...

DivadloHudbaKnihySpolečnostUmění

Ocenění nositelů dobré nálady

V mediální smršti kolem letošního ročníku Thálie, udělované od roku 1994 Hereckou asociací...

Společnost

Neuvěřitelná výdrž Jiřího Suchého

V roce 1931 u nás ještě vládl jako prezident Tomáš Garrigue Masaryk, v Duchcově...