Úvod Lifestyle Cestování Nejkrásnější vlasy na světě
CestováníKrása a zdravíLifestyle

Nejkrásnější vlasy na světě

32

Všichni se těší na léto, ale těší se také vaše vlasy? Žár letního slunce je vyšisuje a zbaví vlhkosti, takže se pak snadno lámou. Další nástrahou je chlorovaná a slaná voda, která je opět vysušuje a zbavuje lesku. A navíc je oblíbeným letním účesem drdol – vlasy jsou pevně stažené gumičkou a to jim také neprospívá. Nečekejte na konec léta a zničené vlasy. Začněte se o ně starat hned!

Woman brushing her hairÚčes, co nezatěžuje

Nenoste kovové spony do vlasů, do nich se vlasy zachytávají a ničí. Pokud ale nevydržíte bez ohonu, používejte klasickou gumičku a její umístění měňte. Rozhodně je lepší vlasy nezatěžovat každý den stejným účesem.
TIP: Než jdete do moře nebo bazénu, namočte si vlasy obyčejnou sladkou vodou. Vlasy, které jsou suché, totiž budou daleko více vyčerpané z chlóru a soli, než vlasy předem namočené. Nezapomeňte si vlasy umýt sladkou vodou i po koupání.

Aloe Vera gelZchladit a regenerovat

Jednou týdně by naše vlasy měly dostat regenerační podporu v podobě masky na vlasy. Není potřeba si kupovat speciální a drahé přípravky. Vyzkoušejte pomocníka, kterého možná máte už doma. Je to 100% Aloe vera gel (např. ESI), omlazuje vlasy a zásobí je živinami, dodává větší pružnost a zabraňuje lámání. Některé výzkumy tvrdí, že pomáhá i proti vypadávání vlasů. Gel můžete použít jako masku nebo kondicionér. Aloe vera pomáhá vlasům udržet správnou hodnotu pH, což má za následek přirozené zvýšení růstu vlasů. Zároveň pomáhá vlasům udržet vodu a vlhkost. Používejte čistý Aloe vera gel bez parabenů a vyzkoušejte také Aloe vera gel s Tea tree oil a vitamínem E. Tea tree má protizánětlivé účinky a hubí bakterie, vitamín E oceníte proti vypadávání vlasů. Aloe vera gel navíc nevyužijete jen vlasy – pomůže i s regenerací pokožky, proto je vhodný na spálenou kůži po opalování.
TIP: Aloe vera gel můžete použít jako masku nebo kondicionér. Jako masku gel vmasírujte do délky celých vlasů i k pokožce hlavy, zabalte do igelitu a ručníku a nechte 30 minut působit. Poté opláchněte vodou a použijte šampon běžným způsobem. Zábal nejenže vlasy regeneruje, ale funguje také na svědivou a suchou pokožku hlavy. Při využití Aloe vera gelu jako kondicionéru, přidejte do běžného kondicionéru část gelu Aloe vera. Nechte působit 5 minut a poté opláchněte.

HennaBarva plná přírody

Kdo vyznává zdravý životní styl, může se inspirovat i v případě, že si chce barvit nebo tónovat vlasy. Henna je prášek, který vzniká rozemletím lístků keře Henny. Je to oblíbené barvivo zejména v Indii, kde se jím ženy tetují – zdobí si zejména ruce a nohy. Takto se zdobí zejména při různých obřadech, protože věří, že jim Henna (hindsky Mehandi) přinese štěstí. Rostlina Henna má přírodní žlutooranžové barvivo, to chytá na každých vlasech trochu jinak, ale v současné době se dají koupit i další požadované odstíny, ty vznikají smícháním s dalšími přírodními barvivy. Také záleží na době působení a na původní barvě vlasů. Henna obsahuje výživné látky, které vlasy zpevňují, dodávají jim lesk a hladkost, pružnost a přirozenou krásu. Zabraňují třepení, lámání a vypadávání vlasů. Působí proti lupům, zamezuje nadměrnému maštění pokožky. Použití henny vlasům prostě vdechne nový život, rozzáří je a zpevní. To můžete pozorovat už po prvním použití.

ArithaMýt si vlasy venku

Máte blízko k přírodě a trávíte léto nejradši venku? Tak to jste se už nejspíš dostali do situace, že si nebylo, kde umýt vlasy – jedině v rybníce nebo v potoce. Běžné výrobky by se v přírodě neměly používat, nejenže jí škodí, ale velmi často je to i zakázané. Ale existují i alternativy slučitelné s přírodou. Je to třeba prášek Aritha, přírodní vlasový šampon v prášku. Čistí pokožku hlavy a dodává vlasům přirozený lesk. Má výborné pěnicí vlastnosti a dá se použít i na celé tělo.
TIP: Nezapomínejte na pravidelné zastřihávání konečků nejlépe každých 4-6 týdnů.

Přírodní síla konopí a nimby

Konopí je rozšířené v oblasti péči o pleť, ale co ho vyzkoušet na vlasy? Pár kapek konopného oleje do vlasů (např. Cannol) pomůže jejich regeneraci, zajistí zdravou vlasovou pokožku a eliminuje vypadávání a lámání vlasů. Neobsahuje chemické stabilizátory. A co strom nimba? Každá část, od kořene až po poslední lístek, je pro nás velmi prospěšná. U nás mnoho lidí tento strom nezná, ale v Indii jsou účinky nimby známy více než dva tisíce let pro své hojivé a regenerační účinky. Nimbový šampon obsahuje výtažek z listů a čistý esenciální bergamotový olej. Očišťuje a vyživuje vlasy a pokožku hlavy. Šampon napomáhá k ošetření poškozených vlasů a také napomáhá k odstranění lupů. Použít jej lze na všechny typy vlasů, zvláště je vhodný pro problematickou, citlivou a svědivou pokožku hlavy.
Cannol

Populární články

Související články

Cestování

Pozvánka do nejsevernějších Čech

Národní park České Švýcarsko je nejmladším z kvarteta NP České republiky. Hlavním...

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...