Úvod Společnost Opel Handy Cyklo maraton v cíli
SpolečnostTéma dne

Opel Handy Cyklo maraton v cíli

36

OHCM 2014 CIL 1RTři, čtyři i pět dní a nocí non-stop napříč ČR a SR šlapalo na kolech (a točilo pákami handy-biků) ve druhé polovině minulého týdne 29 týmů, které se přihlásily do již druhého ročníku extrémního závodu OPEL HANDY CYKLO MARATONu – závodu, který podporuje rychlé začlenění lidí po vážném úrazu do života.
 Po loňském zlatu se v letošní mnohonásobně tvrdší konkurenci tým „Cosmo“ českého a slovenského zastoupení značky Opel nakonec radoval ze stříbrné pozice, druhý tým zastoupení značky Opel „Enjoy“ skončil těsně pod stupni vítězů na čtvrtém místě.
„Všichni jsme si hrábli na samé dno sil, přívalové deště v první části maratonu byly brutální – smekám zejména před handy-bikery,“ prohlásil v cíli Pavel Šilha, ředitel českého a slovenského zastoupení automobilky Opel a zároveň kapitán týmu Opel „Enjoy“. „Jsme nadšeni, že jsme podpořili dobrou věc, z Opel Handy Cyklo Maratonu se evidentně stává výrazná akce podporující začlenění postižených osob do společnosti. A možná se nám také podařilo dokázat, že Opel má opravdu sportovního ducha – vždyť kdo by od nás – „kancelářských krys“ – čekal, že předvedeme takové výkony!“
I když v OPEL HANDY CYKLO MARATONU nejde oficiálně o pořadí v cíli, zejména na špici pelotonu se bojovalo jako o život! Jako první nakonec 2222 km dlouhou trasu zvládl moravský tým Desafio pod vedením handy-bikera Luďka Benady – do cíle ve Fakultní nemocnici Motol v Praze dojel v čase 74 hodin a 23 minut. Tým Opel „Cosmo“ dojel v čase 75:57, třetí v cílo byl tým rodinné firmy AZ Pokorný, který dojel v čase 77 hodin 52 minut.

Zdraví s hendikepovanými jeli „pro“ další postižené

OPEL HANDY CYKLO MARATON není jen o adrenalinu a trhání rekordů: Kromě toho, že v každém týmu jede nejméně jeden hendikepovaný sportovec, je každý tým také patronem jednoho konkrétního člověka krátce po úrazu. „Z vlastní zkušenosti vím, že nejtěžší pro čerstvého vozíčkáře je první rok po úrazu a návrat do normálního života. My, kteří jsme se už s hendikepem naučili žít, takhle bojujeme za ty, kteří se to teprve učí. Jde v první řadě o morální podporu a motivaci, co všechno se na vozíku dá zvládnout. V září se pak všichni sejdeme na Slapech, kde pro své „svěřence“ na vozících připravujeme zážitkový víkend v přírodě. Na něm se naučí orientaci a pohybu v terénu, vyzkoušejí si nejrůznější sporty, ale hlavně si ukážeme, jak důležité je kamarádství a pozitivní myšlení,“ říká Heřman Volf.
Vozíčkář Heřman Volf, autor projektu OPEL HANDY CYKLO MARATON, v uplynulých letech vstoupil do povědomí veřejnosti díky svým počinům propagujícím aktivní život s handicapem. V minulých letech Heřman Volf procestoval na kole s ručním pohonem křížem krážem Evropu a splnil si tak nejenom vlastní sny, ale ukázal cestu a nalil naději pro návrat do aktivního života desítkám podobně postižených lidí.

OHCM 2014 Start 1R

 

 

Populární články

Související články

Společnost

Hold fotbalové legendě

Nové pražské nakladatelství Vzděláním a sportem k sebevědomí potěšilo (nejen) milovníky bezesporu...

KnihyTéma dne

Potlesk pro Antonína Kalinu

V roce 2013 vydalo pražské nakladatelství Rybka Publishers unikátní knihu televizního reportéra, badatele,...

KnihyTéma dne

Produkce takříkajíc samizdatová…

… to je hlavní náplní úspěšného slovenského nakladatelství TORDEN, jehož motto zní:...

SpolečnostUmění

Za jedinečnou krásou vitráží…

…  se můžeme vydat koncem měsíce září na Karlovarsko, do obce Lubenec...