Úvod Krása a zdraví Bylinné čaje prostředkem k léčbě i prevenci
Krása a zdravíRůzné

Bylinné čaje prostředkem k léčbě i prevenci

32

Energy_Tea_GuaranaBylinné čaje jsou oblíbených léčebným prostředkem, ale fungují skvěle také jako prevence nejrůznějších onemocnění. Zvláště na podzim je vhodná celá řada bylinek, například na posílení imunity. Byliny pomáhají při nachlazení, zažívacích či urologických potížích, při únavě a podpoří také dobrý spánek. Největší český výrobce a distributor sypaného čaje a plantážní kávy, Oxalis, nabízí širokou škálu bylinných čajů, ze kterých si zákazníci mohou vybrat čaj přesně na svoje potíže a neduhy. Na výběr je také z řady již připravených bylinných směsí:

Imunitní – kopřivový list, květ černého bezu, šalvějová nať, rakytníkový plod, přesličková nať, květ třapatky nachové. Rakytník, kopřiva a černý bez působí pozitivně na imunitní systém a šalvěj přispívá ke správnému fungování dýchacího systému a trávení.

Dlouhý život – zelený rooibos, třapatka nachová, květy heřmánku, zelený oves, listy máty, listy ostružiníku, tymián, květy levandule, verbena citrónová, květy měsíčku, chrpy polní, aroma. Třapatka posiluje imunitní systém, zelený oves se používá při detoxikaci, levandule uvolňuje nervové napětí a měsíček mimo jiné podporuje hojení.

Energy Tea Guarana – slupky šípku, kousky jablek, ibišek, guarana, listy ostružiníku a meduňky, vousatka citrónová. Guarana ovlivňuje fyzickou i psychickou vitalitu, dodává energii a potlačuje pocit únavy a meduňka uvolňuje nervové napětí.

Ranní čaj – ibišek, kousky jablka, listy maliny, listy ostružiníku, nať máty peprné a meduňky, tužebníková nať, květy měsíčku, květy sléze, slunečnice a smilu písečného, oplodí šípku, vřesová nať. Ibišek má osvěžující účinek, ovlivňuje tonus a vitalitu, máta působí proti nadýmání, meduňka podporuje hormonální rovnováhu a vřes má relaxační účinky.

.

Populární články

Související články

Krása a zdraví

Představujeme jedinečné Ozdravné centrum FUZHI

V čase respiračních chorob, dlouhotrvajícího boje s pandemií covidu a dalších nástrah, oslabujících naší...

Krása a zdravíWellness

Věnujte v novém roce více času péči o tělo a mysl

Že je novoroční předsevzetí považováno za klišé? Ne tak docela. Zvolíte-li si...

Krása a zdravíTrendy zdraví a krásyWellness

Nechte se hýčkat

Hotel Mandarin Oriental, Prague nabízí ve svém SPA exkluzivní světoznámou britskou kosmetiku značky...

Krása a zdravíSpolečnostTrendy zdraví a krásyWellness

La Praire atelier

V Praze se začátkem září otevřel exkluzivní prostor zasvěcený věčnému mládí a luxusním pečujícím produktům...