Úvod Lifestyle Čchi: umění lékařů čínských císařů
LifestyleRůznéTipy DÁMY

Čchi: umění lékařů čínských císařů

31

DSC_0051Jsou tomu již tři roky, kdy byla nedaleko Prahy otevřena klinika ČCHI CLINIC – centrum rehabilitace, relaxace a východní medicíny, které za pomocí prvků čínské Image medicine obnovuje a udržuje zdraví. Klinika paní Aleny Knapové se jedinou evropskou pobočkou čínského institutu Kundawell Medicine zakladatele prof. Xu Ming-tchanga.
Čchi clinic navštívilo během roku vice jak 888 klientů V rámci terapie Image medicine paní Knapová dosáhla výborných výsledků v oblasti chronických onemocnění:
–  léčba následků mozkové příhody
–  neplodnost žen
–  únavový syndrom
–  nemoci trávícího systému
–  astmatická onemocnění
Aktuálně byl v Mnichovicích na Praze – Východ otevřen nový ČCHI INSTITUT. ČCHI INSTITUT má za cíl vzdělávaní a oblast informací. Slavnostního otevření se ujali: Alena Knapová – majitelka ČCHI CLINIC a ČCHI INTITUT, MUDr. Věra Terzijská – majitelka VeraMedica; legenda české hudební scény – Karel Vágner, legenda české gastronomie Jaroslav Sapík a více jak 30 hostů (novinářů). Součásti slavnostního otevření byla tisková konference, Alena Knapová informovala novináře o vysledcích lečby image medicine.

Co je vlastně Image medicine /Image therapy/?

Jde o starodávné utajované umění těch, kteří pečovali o zdraví čínských císařů. Císařští lékaři své nauky předávali po tisíciletí jen uzavřenému okruhu specialistů. Jejich umění bylo prostřednictví dnes žijícího potomka prof. Xu Ming-tchanga poodhaleno několika vyvoleným studentům z celého světa.
Do České republiky se tak Image medicina dostala prostřednictvím paní Aleny Knapové , která jako osobní studentka prof. Xu Ming-tchanga studovala u něho v Pekingu na Kundawell Medicine Institute /v roce 2009/. „Přivezla“ do  Česka znalosti (léčebné postupy), které byly v minulosti určeny pouze císařům.
Prof. Xu Ming-tchang založil kromě Pekingské univerzity také Kundawell Institute of Amerika v americkém Seattlu. Je nutné zdůraznit, že Image medicině se mohou věnovat na světě jenom terapeuti, kteří studovali na jedné z uvedených univerzit.

Léčení pomocí mentálních obrazů

Pojem „Image Medicine“ (IM) můžeme do češtiny převést např. jako „léčení pomocí mentálních obrazů“. Jedná se o jeden ze směrů  lékařské vědy východního typu (původem z Číny), která používá vliv určitých druhů obrazů na různé části lidského těla a jeho orgány.  IM zkoumá a vysvětluje, jak používat mentální obrazy pro nápravu a regulaci funkcí celého lidského organizmu, který podle východní tradice zahrnuje tři různé aspekty: fyzické tělo, jeho energetický systém a informační systém. IM nám umožňuje pochopit, co je lidský organizmus, jak a na jakých principech funguje, a co je to vlastně fenomén zvaný „život“. Vychází z perspektivy, že – v jistém smyslu- vše kolem nás je pouze určitý „obraz“. Obrazy uvnitř naší mysli si sami vytváříme anebo je přijímáme zvenčí, z našeho okolí. Pomocí obrazů tedy můžeme ovlivňovat nejen náš život, ale samozřejmě také naše zdraví. Na tomto principu je založena stará a moudrá léčebná metoda IM.
Při konkrétní aplikaci této metody se používají žádoucí mentální obrazy vytvořené terapeutem, které odpovídají stavu zdraví a dokonalé funkčnosti lidského organizmu a jeho součástí. Jsou to v podstatě energeticko-informační vzorce, které se implementují na postižená místa, kde přepisují či přeprogramují poškozené sekvence instrukcí, kterými se řídí vnitřní fyziologický stav našeho organizmu, na všech úrovních jeho existence. Terapeut tedy odstraní deformované programy z těla klienta a nahradí je programy plného zdraví.

DSC_0015Celostní systém

Zde pak nastupuje vlastní práce osoby klienta na sobě, zda-li je ochoten a schopen vytvořit vhodné podmínky pro to, aby se v něm tyto nové programy ujaly. To se dosahuje změnou nevhodného životního stylu, osvojením si žádoucím stravovacích návyků, cvičebními technikami, pozitivním myšlením a vírou v úspěch – dosažení cílové vize či obrazu: plného a trvalého zdraví.
Při léčení metodou Léčení obrazy mysli, používají terapeuti Image medicine fyzické, energetické a duchovní metody komplexního působení na lidský organizmus. Z tohoto pohledu lze mluvit o tom, že se jedná o celostní, tedy úplný systém. Protože jsou všechny součástí tohoto systému nedělitelné, musí být terapeut provádějící léčení pomocí této metody schopen léčit všechny části a systémy člověka sám, musí si osvojit metody komplexního přístupu. Převážně postupuje tak, že používá osobní energii, osobní schopnost pro léčení druhých. Samozřejmě, když je to nutné, tak léčení se doplní o speciální stravu nebo produkty z bylinek.

 

Foto č.1:
Ukázka jednoduchého ale účinného cviku.Cvik se jmenuje: DÍTĚ SE MODLÍ K BUDDHOVI /Tchung Ťi Paj Fo/.

Foto č. 2:
Slavnostní otevření Čchi Institutu Aleny Knapové v Praze v září 2014

 

Populární články

Související články

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

Lifestyle

Moser strom v hotelu Mandarin Oriental

Křišťál Moser se letos poprvé ukazuje v novém kabátě. V rámci re-brandingu značky představila...

LifestyleMódaMódní trendyNákupy

Připravte se na období večírků a plesů se značkou Reserved

Reserved vítá sezónu vánočních večírků a novoročních plesů s capsule kolekcí, která...

LifestyleSpolečnost

Těhotná Petra Němcová na obálce lednové Vogue CS

Modelka, filantropka a ambasadorka udržitelného životního stylu Petra Němcová krátce před porodem...