Úvod Osobnosti Celebrity Petra Černocká s dcerou Bárou nazpívaly CD pro děti
CelebrityRůzné

Petra Černocká s dcerou Bárou nazpívaly CD pro děti

34

USINACKY_obal malyPetra Černocká s dcerou Bárou Vaculíkovou v pondělí v Praze pokřtily společné CD pro děti. Objeví se na něm úpravy desítky lidových ukolébavek, dvě autorské písně Petry Černocké a jedna exotická ze západoafrické Gambie. CD vydal a sponzoroval výrobce interaktivních hraček Vtech a pokřtila jej trojice sudiček Saskia Burešová, Marie Tomsová a Heidi Janků.
Nahrávka Usínaček vznikala během letošního léta a hudebně sbližuje dvě generace zpěvaček. Na originálních úpravách se aranžérsky podíleli Bára Vaculíková, producent Aleš Hyvnar a brněnský kytarista Luciano Mayaci. Aranže s tvůrci konzultoval Zdenek Merta. Na obal zpěvačky nafotil renomovaný fotograf Tomáš Třeštík, půvabnou grafiku připravila Iveta Kratochvílova (i.skicak).
„Mám radost, že jsme se s mámou mohly hudebně protnout a vážím si toho, že mi dala volnou ruku v tom, jak písničky pojmout. Testovaly jsme je průběžně na naší dceři a vnučce Coco, která si je k naší velké radosti pořád zpívá. Naším cílem bylo navodit dětem i jejich rodičům příjemnou usínací atmosféru, přiblížit lidovou tvorbu dnešku a podívat se na ni z trochu jiného úhlu,“ vysvětluje záměr, který natáčení CD předznamenal, Bára Vaculíková.
Krest CD Usinacky Petry Cernocke a Bary VaculikoveStudiový projekt Usínačky citlivě uchopuje známé melodie a vdechuje jim nový život. Mnohé z nich ať už lidové, nebo původně od Bedřicha Smetany, nebo Wolfganga Amadea Mozarta na CD uslyšíte netradičně zpracované. Výsledkem je aranžérsky i interpretačně pozoruhodná nahrávka navozující lehkou mateřskou náladu plnou něhy. Souhra hlasů zpěvaček, které váže rodinné pouto, působí harmonicky až dojemně. „Věřím, že se CD celkově velmi povedlo. Byla to krásná spolupráce, teď už snad jen, aby se dostalo k co nejvíce dětem, pro které vzniklo,“ dodává Petra Černocká.

Populární články

Související články

CelebrityGurmánLifestyleSpolečnost

Šampaňské Mumm – styl hvězd zářijové edice pražského fashion weeku

Fashion week, který se letos odehrává v originálním barokním komplexu karlínské Invalidovny hostí  historicky...

Různé

Domov s velkým D

Velká řada dnešních seniorů se potýká s nebývalými problémy, které přináší naše...

CelebrityHodinkyŠperkySpolečnost

Montblanc představil v Houstonu novou kolekci psacích per StarWalker

U příležitosti blížícího se 50. výročí prvního přistání na Měsíci představil Montblanc...

CelebrityOsobnostiSpolečnost

Yemi porotcem ve světové soutěži!

Tvůrci populárních soutěží, jako je například The Voice, MasterChef nebo American Idol,...