Úvod Móda Citroën v Paříži: když má auto rendez-vous s módou
Móda

Citroën v Paříži: když má auto rendez-vous s módou

34

CL 10.023.002Pařížský autosalon: Zatímco v hale 1 Citroën vystavuje své poslední novinky a vozy vyjadřující jeho slogan „Feel Good“, v hale 8 si může návštěvník prohlédnout modely, které utvářely historii značky. V rámci výstavy „Automobil a móda“, která vznikla na podnět FFVE (Francouzské sdružení historických automobilů), je zde vystaveno osm legendárních vozů.
Citroën využil pařížský autosalon k vystavení modelů, které poznamenaly historii automobilového odvětví. Výstava „Automobil a móda“ se koná v hale 8. Zástupce týmu Citroën Héritage, který má starost historický odkaz značky, March-André Biehler k tomuto spojení uvedl: „Mezi značkou Citroën a světem módy vždy existovala silná interakce, ať už se to projevovalo v často avantgardních liniích našich aut, nebo v péči věnované zpracování designu interiéru.“ Svědčí o tom i vystavené modely.

Módní přehlídka retro modelů a moderních vozů

Slavné karoserie zastupuje Citroën Traction 11 B Cabriolet z roku 1939, který se účastnil řady přehlídek elegance (concours d’élégance), legendární DS 19 Berline z roku 1958, úžasný SM Carburateur z roku 1970, mimořádný Méhari z roku 1978, který byl jako první opatřen karoserií z plastu ABS, nebo CX 25 GTi Turbo 2 (1989).
Modely, které jsou výsledkem výjimečné spolupráce mezi značkou Citroën a slavnými jmény ze světa módy, jako je koncepční vůz C3 by Dolce & Gabanna (2002) s 5000 ručně aplikovanými kovovými hřeby nebo vůz 2 CV by Hermès, který byl představen na pařížském autosalonu v roce 2008. A konečně je to Citroën Survolt (2010), dokonale spojující šarm a extravaganci světa haute couture s dynamikou automobilového sportu. Legendární modely značky Citroën si můžete v Hale 8 na pařížském autosalonu prohlédnout do neděle 19. října 2014.

 

 

Populární články

Související články

MódaMódní trendy

Ledové království na nohou

Animovaný film Ledové království se poprvé promítal v kinech v roce 2013. Neobyčejný příběh...

MódaSpolečnostTéma dne

Maestro Žorž Rovalis v Praze

Holiči a kadeřníci, vizážisté, filmaři a především ženy a dívky, toužící státi...

MódaMódní trendyNákupy

Elegantní i poslední den v roce

23Konec roku je ve znamení oslav a šampaňského. Všechny ženy touží po...

LifestyleMódaMódní trendyNákupy

Připravte se na období večírků a plesů se značkou Reserved

Reserved vítá sezónu vánočních večírků a novoročních plesů s capsule kolekcí, která...