Úvod Lifestyle Cestování Vídeň zve na skvělé výstavy i vánoční trhy
CestováníKultura

Vídeň zve na skvělé výstavy i vánoční trhy

33

web Vídeň Sissi Kredit Österreich WerbungNechte se okouzlit slavnými díly otce impresionismu Clauda Moneta, nahlédněte do života císařovny Sissi, anebo se vydejte na vyhlášené adventní trhy. Ty se ve Vídni konají hned na pěti místech a začaly již v listopadu. To není všechno: v muzeu císařovny Sissi  je možné nahlédnout do každodenního života legendární ženy a vůbec poprvé spatřit její šatník. Leckterý ze čtenářů si ale jistě položí otázku, jak se do metropole na Dunaji nejlépe dostat. Osobním vozem nebo vlakem? My máme lepší tip: Autobusy společnosti Eurolines, které své klienty zavezou až do 11.prosince do téměř 50 měst v rámci akce 1+1 dva za cenu jednoho! Zpáteční jízdenka do Vídně  tak pro dva vyjde jen na 1100 korun.
Vybírat je opravdu z čeho. Kupříkladu slavnávná díla jednoho z nejvýznamnějších impresionistických malířů Clauda Moneta milovníky výtvarného umění okouzlí v Dolním Belvederu od 24. října 2014 do 8. února 2015. Monet nejenže vynikal ve svém oboru, stal se také inspirací mnohých současných umělců. Jak tento otec impresionismu ovlivnil rakouské umění, můžete odhalit na výstavě Claude Monet: Im Lichte Monets.
Muzeum, které zachycuje život legendární rakouské císařovny Sissi , letos slaví významné jubileum. Manželku rakouského panovníka za posledních10 let poznalo více než 6 milionů návštěvníků z celého světa. U příležitosti tohoto výročí se až do 1. února koná unikátní výstava zvaná Hedvábí – krajka – kožešina, na které se vůbec poprvé objeví šaty a doplňky, které nosila císařovna. Utečte před zimou a chladem do nejteplejšího muzea ve Vídni, kde jsou k vidění předměty, které dnes jen tak nevidíte: stará kamna, kotle i stroje na parní ohřev, který se dříve používal ve školkách, školách i nemocnicích. V 19. století si výrobci kamen zakládali nejen na tom, aby jejich výrobky dobře hřály, ale aby byly také krásně tvarované a zdobené. Pro děti je v tomto muzeu připraven speciální interaktivní program..

Kredit Österreich WerbungAdventní trhy ve Vídni: 15. 11. – 24. 12. 2014

Nasát pravou vánoční atmosféru na náměstí, která se během jednoho večera promění v magická místa zaplněná těmi nejlepšími vůněmi a dobrotami z celého Rakouska můžete ve Vídni od 15. listopadu do 24. prosince. Adventní trhy se tady konají hned na několika místech:
Rathausplatz – tradiční trhy se 150 stánky, ve kterých najdete jak vánoční dárky, ozdoby, tak i sladkosti a nápoje, které vás v chladném počasí zahřejí.
Vánoční vesnička na Maria-Theresien-Platz – tyto trhy se nacházejí mezi Muzeem výtvarného umění a Národním historickým muzeem, tak můžete skloubit příjemné s užitečným. Zajděte si do muzea a pak se vraťte na punč do vánoční vesničky, kde až 70 stánkařů nabízí své rukodělné výrobky.
Vánoční vesnička na Old AKH – patří mezi velmi oblíbenými trhy zejména mezi dětmi a to proto, že si zde mohou zahrát jednu z typicky zimních her, curling.
Staré vídeňské vánoční trhy na Freyung – v samotném srdci Vídně se nacházejí ty nejtradičnější vánoční trhy vůbec. Již v roce 1772 zde lidé chodili nasávat vánoční náladu. Dnes si zde můžete koupit ozdoby nejen ze dřeva, ale také skla a keramiky.
Kulturní a vánoční trhy před Schönbrunn Palace – místo vhodné pro ty, kteří chtějí prožít trochu romantiky. Kromě nákupu vánočních ozdob a dobrot, můžete poslouchat i vánoční koncerty.

Akce 1+1 pro dva

Jak jsme již naznačili, příjemným předvánočním dárkem pro zákazníky je cena zpáteční jízdenky autobusů Eurolines do Vídně, která v rámci 1+1 pro dva vyjde na 1 100 Kč. Nejenom to, svého partnera či partnerku si ale můžeme  vzít s sebou zdarma i do dalších téměř 50 evropských metropolí! Mimořádná nabídka akčních dopravních cen 1+1 platí pro 2 obousměrné jízdenky na shodné termíny cest od 1. 10. do 11. 12. 2014 s tím, že první cesta musí začínat v ČR. Více na: www.eurolines.cz

Ivan Černý, foto Österreich Werbung

 

Populární články

Související články

Cestování

Pozvánka do nejsevernějších Čech

Národní park České Švýcarsko je nejmladším z kvarteta NP České republiky. Hlavním...

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...