Úvod Móda Celeste Buckingham a 3D zrcadlo pro smartphony
MódaRůzné

Celeste Buckingham a 3D zrcadlo pro smartphony

35

celeste-pr-8077-b-lowMake-up Genius je nová aplikace vyvinutá značkou L´Oréal Paris. Od ledna 2015 bude pro chytré telefony k dispozici i v České republice. Za vznikem této aplikace stála velmi jednoduchá úvaha – „krása“ je jedním z nejvíce googlovaných témat na světě, s přibližně 4 miliardami hledání za rok. Značka se proto rozhodla vyjít vstříc svým spotřebitelům a nabídnout jim tento zcela unikátní nástroj, s jehož pomocí se chytrý telefon stane doslova zrcadlem a každá žena pak svou vlastní mak-up designérkou. Tváří této aplikace se pro Čechy a Slovensko stala Celeste Buckingham.

Jak aplikace funguje?

Aplikace Make-up Genius je založena na stejném principu jako 3D filmy – na technologii „RT Track 64“. Jejímu vývoji se věnovali vědci více než 10 let. Jedná se o patentovaný algoritmus mapující rysy a pohyby obličeje pomocí zrcadlového fotoaparátu. Ten zachycuje 64 úhlů obličeje a téměř 100 různých výrazů. Při zkoušení aplikace navíc není nutné nečinně stát – aplikace zachycuje pohyby v rozsahu 60° – vaše líčení se tak pohybuje s vámi, jako ve skutečném zrcadle.
Umožní vám postupně vyzkoušet celé portfolio líčidel L´Oréal Paris, ale také všechny aktuální  módní looky, nebo třeba najít to správné líčení k vašemu outfitu. Pokud si navíc nebudete vědět rady, jak doporučený look vytvořit, aplikace vám prostřednictvím profesionálních tutorialů ukáže, jak na to.  Aplikace nabízí i možnost oskenovat čárový kód konkrétního produktu přímo v prodejně, každá žena tedy ihned uvidí, jak by vypadala po jeho použití, tedy „před“ a „po“.

celeste-pr-8327-b-lowRealita více než virtuální…přímo rozšířená realita

Původně existovaly simulátory líčení, které ukazovaly, jak bude vypadat daný look na statickém modelu. Nyní make-up vstupuje do virtuální éry a nabízí neskutečně realistické výsledky. „Můj nalíčený obličej se hýbe podle toho skutečného – jako ve skutečném zrcadle. Všechny výrazy obličeje jsou detekovány a reprodukovány v chytrém telefonu. Zkrátka jako bych se opravdu nalíčila“, říká o aplikaci Make-up Genius Celeste.

Jak na to? Je to opravdu jednoduché

Aplikace je zdarma ke stažení na App Store nebo pro Android na Google play. Po stažení nejprve pečlivě oskenujete svůj obličej a následně si vyberete look nebo produkt, který chcete vyzkoušet. 100 looků můžete vyzkoušet během několika vteřin.

 Co stálo za vznikem aplikace Make-up Genius

Značka L´Oréal Paris zkombinovala  dostupné znalosti o spotřebitelích  a barvách s technologiemi, které dokáží monitorovat obličejovou mimiku. Tímto způsobem se pak podařilo vyvinout ideální algoritmus, který dokáže vytvořit velmi reálnou podobu lidského obličeje a to v reálném čase, pouze za použití fotoaparátu na chytrém telefonu.
Jedním z hlavních nadcházejících trendů v oblasti krásy je nabídnout zkušenost virtuální reality, která umožní spotřebitelkám jednoduše vyzkoušet a personalizovat produkty a navíc vidět okamžitý výsledek.  Aplikace Make-up Genius byla poprvé představena v květnu ve Francii, následovaly Spojené státy – zde byla po pouhých dvou dnech vyhlášena nejlepší lifestylovou aplikací vůbec.

Aplikace bude ke stažení od ledna, v App Store pod názvem Make-up Genius.

Populární články

Související články

MódaMódní trendy

Ledové království na nohou

Animovaný film Ledové království se poprvé promítal v kinech v roce 2013. Neobyčejný příběh...

MódaSpolečnostTéma dne

Maestro Žorž Rovalis v Praze

Holiči a kadeřníci, vizážisté, filmaři a především ženy a dívky, toužící státi...

MódaMódní trendyNákupy

Elegantní i poslední den v roce

23Konec roku je ve znamení oslav a šampaňského. Všechny ženy touží po...

LifestyleMódaMódní trendyNákupy

Připravte se na období večírků a plesů se značkou Reserved

Reserved vítá sezónu vánočních večírků a novoročních plesů s capsule kolekcí, která...