Úvod Krása a zdraví Jak na optimální čištění pleti?
Krása a zdraví

Jak na optimální čištění pleti?

39

Stejně důležité, jako zvolit správnou péči o pleť, je její důkladné odlíčení a čistění. To představuje klíčovou část pečující rutiny, zdroj krásné, zdravé a ideální pleti. Ať už se jedná o pleťovou vodu, mléko nebo gel, je vždy potřeba respektovat nejen jednotlivé typy pleti, výběr textur, ale i stupeň znečistění pleti.
Vichy nyní přichází s novou řadou přípravků Pureté Thermale v atraktivním a moderním balení, a navíc představuje dvě novinky, čisticí přípravky nové generace:
zkrášlující čisticí micelární olej, úplně první micelární olej v lékárnách, a osvěžující čisticí gel.
Znečistěné životní prostředí má vliv na stav a zdraví pleti, a tudíž také na její krásu. Studie to jen potvrzují. Znečistění ovlivňuje pleť na několika úrovních: zvýšená produkce séba, dehydratace, snížení přirozené obranyschopnosti proti antioxidantům na povrchu pleti, oslabení kožní bariéry, nedostatečné prokrvení, mdlý a zašedlý vzhled pleti způsobený ulpíváním uhlíkových částic na jejím povrchu. Večer je třeba „obličej vyčistit“, zbavit ho nečistot, a to i když na něm není make-up.

demaqu-apaisant-yeux-malOdstranění všech typů znečištění

K odstranění tohoto závoje nečistot „dusících“ epidermis, ženy preferují čisticí přípravky na bázi vody. Ty totiž nabízejí opravdový pocit svěžesti, čistoty a dokonale vyčištěné pleti. Tady však přichází na řadu další nepřítel krásy – tvrdá voda. Na pleti se nadměrně hromadí vodní kámen, který ji vysušuje a dráždí. Nyní jsou proto Laboratoře Vichy, specialista na citlivou pleť, ještě více odhodlány nedat těmto dvěma agresorům žádnou šanci kompletní řadou čistění pro všechny typy pleti i péče.

Čisticí a pečující olej pro všechny typy pleti

Účinný olej efektivně a šetrně odstraňuje nečistoty, nadměrný kožní maz i voděodolný make-up a zároveň pečuje o pleť. Micely, které olej obsahuje, pomáhají k rychlému a efektivnímu
odlíčení bez tření doplněnému péčí o pleť. Jeho olejová textura se při kontaktu s vodou přeměňuje na fluidní mléko a zanechává pleť dokonale čistou a nemastnou. Je vhodný jak pro suchou pleť, které poskytuje komfort, tak pro mastnou pleť, kterou efektivně zbavuje séba. Olej má navíc květinovo-bylinkovou parfemaci s nótami čajových lístků a rozkvetlých bílých květů.

Gel s detoxikačním účinkem

Osvěžující gel, který z pleti účinně odstraňuje všechny druhy nečistot. Textura vytváří polštářovitou pěnu, jež zmírňuje nepříjemné pnutí způsobené vlivem tvrdé vody. Pleť je po použití čistá, svěží a s větším pocitem komfortu. Formule obsahuje extrakt z vzácného stromu Moringy, aktivní látku s unikátními účinky „proti znečištění“, která chrání buňky před extrémním znečištěním i z ovzduší. Jeho ovocno-květinovo-bylinková vůně přináší pocit čisté a svěží pleti. Micelární voda účinně a šetrně čistí a odstraňuje make-up z obličeje i očí a zklidňuje citlivou pleť. Odličovací mléko obsahuje zároveň tonikum a je vhodné i na čistění očí. Navíc je velmi praktické a šetří čas.

Proti znečištění pleti

Tato speciální textura, obohacena látkou Captalae, se v kontaktu s vodou mění v nadýchanou pěnu, která jemně a dokonale čistí, navíc dodá pleti pocit lehkosti a svěžesti.

vichy-demaquillant-bi-3110Mléko a tonikum – ideální čisticí duo

Vyživující čisticí mléko, hutné a bohaté jako balzám, přináší to nejjemnější čištění a komfort. Zdokonalující tonikum finálně dočišťuje pleť.

Velmi jemný přípravek i pro citlivé oči

Odstraňuje make-up s neuvěřitelnou jemností, aniž by pleť vysušoval. Vhodný na citlivé oči i pro nositelky kontaktních čoček. Pro zklidnění je obohacen o vitamin B5 a chrpovou vodu.

 

Populární články

Související články

Krása a zdraví

Představujeme jedinečné Ozdravné centrum FUZHI

V čase respiračních chorob, dlouhotrvajícího boje s pandemií covidu a dalších nástrah, oslabujících naší...

Krása a zdravíWellness

Věnujte v novém roce více času péči o tělo a mysl

Že je novoroční předsevzetí považováno za klišé? Ne tak docela. Zvolíte-li si...

Krása a zdravíTrendy zdraví a krásyWellness

Nechte se hýčkat

Hotel Mandarin Oriental, Prague nabízí ve svém SPA exkluzivní světoznámou britskou kosmetiku značky...

Krása a zdravíSpolečnostTrendy zdraví a krásyWellness

La Praire atelier

V Praze se začátkem září otevřel exkluzivní prostor zasvěcený věčnému mládí a luxusním pečujícím produktům...