Úvod Lifestyle Cestování Turistický sen – ostrovy Bali a Lombok
CestováníLifestyle

Turistický sen – ostrovy Bali a Lombok

31

Ostrovy Bali a Lombok tvoří  největší turistickou destinací v Indonésii, známou uměním tance, hudby, sochařstvím, malbami, výrobky z kůže a kovotepectvím. Při příležitosti letošního největšího veletrhu cestovního ruchu v České republice HOLIDAY WORLD  (19. – 22. 2. 2015) na pražském Výstavišti představujeme další z řady ROUGH GUIDES, populárních knižních rukojetí cestovatele a turisty z brněnského nakladatelství JOTA. Tentokrát nám průvodce přibližuje dva indonéské ostrovy, které vynikají mimořádnou krásou a nabízí množství dobrodružných zážitků i báječné, relaxační pobyty.
Obsáhlá publikace o téměř 400 stranách, bohatě fotograficky ilustrovaných, je tradičně dělena na úvod (který nás čtivým způsobem seznamuje s těmito dosud našim turistům známými exotickými destinacemi, poradí, kam se podívat, připomene, co by neměl turisti minout, nechybí itineráře poznávacích zážitkových cest a další zajímavosti a podrobnosti), dále pak najdeme veškeré podrobné základní informace před odjezdem a následuje samostatný průvodce. Jedná se o zasvěcený a vyčerpávající text, s největšími regionálními pozoruhodnostmi na začátku kapitol a barevnými mapami v příslušných místech kapitol. Výbornou pomůckou při listování knihy je rejstřík.  Mnoho z turistů jistě ocení přiblížení indonéštiny, která používá latinku a slovníček, u kterého najdeme i tolik potřebné základní fráze.
obalka_Bali a Lombok 2015.inddA pro ty čtenáře, kteří o  těchto  dvou nejznámějších indonéských ostrovech chtějí vědět skutečně všechno, ještě než se vydají na svou dovolenou, je pak připravena rovněž obsáhlá kapitola souvislostí: Dějiny, náboženství, tradiční hudba a tanec, vesnický život a tradice, v neposlední řadě i gastronomie.
Zbývá dodat, že na shora vzpomínaném veletrhu cestovního ruchu se prezentuje řada českých CK, která své klienty právě na popisovaná místa vozí. Seznam vystavovatelů najdeme na: www.holidayworld.cz

Více na: www.jota.cz  nebo na: www.facebook.com/JOTA.nakladatelstvi

Ivan Černý

Populární články

Související články

Cestování

Pozvánka do nejsevernějších Čech

Národní park České Švýcarsko je nejmladším z kvarteta NP České republiky. Hlavním...

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...