Úvod Krása a zdraví Krásné vlasy po čtyřicítce
Krása a zdravíNovinky

Krásné vlasy po čtyřicítce

36

Dnešní ženy starší 40 let dobře vědí, co od života chtějí. Sebejistě směřují za svými cíli a obklopují se rodinou i dlouholetými přáteli, kteří je podporují. Volný čas věnují oblíbeným aktivitám a nezanedbávají ani péči o zevnějšek. Svým stylem, ať už v oblékání nebo líčení, podtrhují vlastní přednosti a cítí se díky němu sebevědomě. To potvrzují i výsledky mezinárodního výzkumu společnosti Unilever. V jeho rámci uvedlo 80 % žen, že se ve svých 40 letech cítí šťastnější než ve 20. 90 % z nich dokonce pociťuje, že jim věk přinesl některá pozitiva. Nejčastěji mezi nimi zmiňovaly sebevědomí (80 %) a humor (68 %).
Na druhou stranu se po čtyřicátém roce života u řady žen mohou začít projevovat přirozené biologické procesy, které mají dopad i na jejich vzhled. „S přibývajícím věkem pokožka ztrácí svou přirozenou elasticitu, čímž vlasové cibulky nedostávají dostatečné množství výživy a tím slábne vlasová struktura. Nejdůležitější je přitom udržovat pokožku a celý organismus v dobré kondici. Čistá, hydratovaná a elastická pokožka je proto základním předpokladem k růstu krásných a zdravých vlasů.  K dosažení kýženého výsledku pomáhá nejen dodržování správného pitného režimu a stravovacích návyků, ale také výběr vhodné vlasové péče“, uvedl tricholog Lukáš Rossbach ze společnosti Kapyderm v Praze.

Dove Youthful Vitality kondicionér_02Doplnění vlasových lipidů

Specifické potřeby žen ve zralém věku, jejichž vlasy mají tendenci ztrácet svou původní tvárnost a oslnivost, měla na paměti značka Dove při vývoji přelomové řady Youthful Vitality. Její prémiové produkty díky jedinečnému složení vlasy regenerují a dodávají jim až dvojnásobný objem*. ‎Pavla Maříková, Brand Building Manager Hair pro značku Dove, dále doplňuje: „Dove myslí na ženy ve věku 40+, a proto přímo pro ně vyvinul produkty, které jedinečným způsobem vyživují jejich vlasy díky unikátní kombinaci na proteiny bohatých esenciálních živin a lipidů podporujících především jejich pružnost. S přibývajícím věkem se totiž vlasy nejen mužů, ale i žen stávají tenčí, sušší a také velmi náchylné k poškození. To je způsobeno právě úbytkem vlasových lipidů. Díky složení nové prémiové vlasové řady Dove Youthful Vitality, která vlasům ve zralém věku poskytuje mimořádnou výživu, se nyní řešení tohoto problému stává dostupné všem, bez nutnosti navštěvovat kadeřnické salony.“ Tato řada zahrnuje šampon, kondicionér a vlasový BB krém, jež vlasům společně poskytují účinnou péči a pomáhají nejen navrátit ztracenou vitalitu, ale také je obohacují o složky, které se s věkem z vlasů vytrácejí.

Populární články

Související články

Krása a zdraví

Představujeme jedinečné Ozdravné centrum FUZHI

V čase respiračních chorob, dlouhotrvajícího boje s pandemií covidu a dalších nástrah, oslabujících naší...

CestováníNovinkyTéma dne

Prožijte ve zdraví bezstarostnou dovolenou snů, stáhněte si aplikaci s lékařem v telefonu

Okamžitá lékařská péče není jen výsadním právem majetných. Věděli jste, že opravdu...

Krása a zdravíWellness

Věnujte v novém roce více času péči o tělo a mysl

Že je novoroční předsevzetí považováno za klišé? Ne tak docela. Zvolíte-li si...

KnihyNovinky

Rybičkové záložky v knize o vodníkovi Škvejchlovi

Proč bydlíš v rybníku, zelený vodníku? je název nové pohádkové knihy hudebnice,...