Úvod Móda Petra Balvínová na MBPFW
MódaNávrháři

Petra Balvínová na MBPFW

32

Petra Balminova Fashion Show Ready To Wear Collection 2015 Fall Winter PraguelÚspěšná česká návrhářka tvořící pod značkou TIQE představila na jarním Mercedes-Benz Prague Fashion Weekendu ochutnávku kolekce pro sezónu podzim/zima 2015. Designérka v rámci sobotního večera předvedla vysoce ženské, elegantní a nositelné modely, které jsou inspirované architekturou města a života v něm. Kolekci, ve které nechyběly výrazné kabáty, skládané šaty, áčkové sukně a pro značku typické kraťasy, dominovaly pastelové barvy v sytě hořčicové, světle modré a pudrové v kombinaci s šedivou.
„Prvním impulsem pro vytvoření této kolekce bylo město, které netvoří jenom domy, parky a veřejná prostranství, ale především lidé, co v něm žijí. Každá osobnost by se dala přirovnat k chodícím originálním objektům tvořící atmosféru města, a tak mne napadlo vytvořit kolekci tak, aby oblečení dotvářelo architekturu města, rozsvěcovalo ho v zimních ponurých měsících, bylo hravé a dobře nositelné k pohodlným botám,“     popisuje inspiraci a náladu kolekce Petra Balvínová, která při tvorbě využila kvalitní materiály jako je kašmír, kůže, krajka a plstěná vlna. Důraz je kladen zejména na střihy, různé délky a jednotlivé detaily podtrhující celkový dojem modelu: Kontrastní zipy lemující výstřihy, zdobné lampasy či proplétání na kožených modelech dokazující řemeslnou zručnost návrhářky s kůží. Futuristický nádech kolekci dodaly ostře zvýrazněné siluety v oblasti ramen a síťky přes oči s kočičími oušky jednotlivým modelům propůjčily tajemnost a rafinovanost.
Petra Balminova Fashion Show Ready To Wear Collection 2015 Fall Winter PraguelVýrazný hořčicový odstín na volných kabátech rovných střihů zdůraznily nezačištěné kraje, které prostupují celou kolekci. Dlouhé šaty pod kolena se skládanými sukněmi, které ozvláštnila stříbrná aplikace nad prsy, designérka předvedla ve dvou provedených. Šedé variantě s výstřihem olemovaným žlutým zipem a zvedlými rameny kontrastoval něžný krajkový model s límečkem. Široké vlněné kalhoty v 7/8 délce oživily lampasy v barvě trikolory na bocích, která se objevila také na kostkované vlněné sukni. Vrcholem kolekce se stala stříbrná prošívaná bunda s asymetrickým límcem, která se skvěle hodí k oživení večerní róby i sportovního outfitu.       Návrhářka v rámci přehlídky doplnila modely obuví italské značky Tosca Blu, která se vyznačuje čistými liniemi, kvalitním provedením a mladistvým vzhledem.

 

 

 

Petra Balminova Fashion Show Ready To Wear Collection 2015 Fall Winter Praguel Petra Balminova Fashion Show Ready To Wear Collection 2015 Fall Winter Praguel Petra Balminova Fashion Show Ready To Wear Collection 2015 Fall Winter Praguel

Populární články

Související články

MódaMódní trendy

Ledové království na nohou

Animovaný film Ledové království se poprvé promítal v kinech v roce 2013. Neobyčejný příběh...

MódaSpolečnostTéma dne

Maestro Žorž Rovalis v Praze

Holiči a kadeřníci, vizážisté, filmaři a především ženy a dívky, toužící státi...

MódaMódní trendyNákupy

Elegantní i poslední den v roce

23Konec roku je ve znamení oslav a šampaňského. Všechny ženy touží po...

LifestyleMódaMódní trendyNákupy

Připravte se na období večírků a plesů se značkou Reserved

Reserved vítá sezónu vánočních večírků a novoročních plesů s capsule kolekcí, která...