Úvod Kultura Top návrháři budou dražit panenky pro Klokánek
KulturaSpolečnost

Top návrháři budou dražit panenky pro Klokánek

42

image003Beata Rajská a další špičkoví designéři jako Jakub Polanka, Eleonora Stefanel, Jiří Kalfař či Nora Barnhardt zvou na benefiční dražbu svých modelů pro panenky. Charitativní projekt na podporu FOD Klokánek Láskova s názvem Pink Carpet: Helping Dolls, v jehož rámci byly v Centru Chodov vystaveny Barbie oděné v modelech od českých návrhářů, vyvrcholí již 29. dubna slavnostní aukcí 37 z nich. image001
Návštěvníci centra mohou obdivovat a díky dražbě i zakoupit panenky, které oblékli renomovaní návrháři jako Jakub Polanka, Beata Rajská, Eleonora Stefanel, Jiří Kalfař, Nora Barnhardt či iniciátor projektu Adam Ptáček, ale i studenti designu. Slavnostní aukce se zúčastní řada osobností a její výtěžek poputuje do Fondu ohrožených dětí Klokánek Láskova.  Slavnostním večerem provede Honza Musil, podpoří ho patronky projektu, herečky Jana Smutná a Zdeňka Žádníková-Volencová, a nebudou chybět ani zástupci z řad návrhářů.
Návštěvníci se mohou těšit na účast dvaceti módních designérů, například na Beatu Rajskou, Jakuba Polanku, Jiřího Kalfaře, Adama Ptáčka, Noru Barnhart či Jitku Klett. Právě Beata Rajská o svém modelu pro projekt Pink Carpet: Helping Dolls řekla: „Panenku, kterou jsem připravila, jsem vybavila do světa šatičkami jednoduchého střihu z krajky se zatkávaným kovovým vláknem. Celé šatičky jsou navrženy a ušity s emocemi. Tak, ať Bíba přináší pozitivní, radostné emoce i tomu, kdo si ji pořídí,“ uzavřela designérka.
Jakub Polanka-Paula AnkaFond ohrožených dětí Klokánek se v současné době nachází ve složité situaci a není pro něj jednoduché finančně zabezpečit provoz všech svých zařízení. „Bez pomoci veřejnosti bychom nemohli dětem zabezpečit volnočasové aktivity, zvláště o prázdninách. Charitativní projekty jako Pink Carpet:Beata Rajsk+í-B+şba2 Helping Dolls dětem umožní užívat si zájmových činností a letních táborů, na které bychom jinak finanční prostředky neměli. Všem partnerům tohoto projektu moc děkuji za pomoc,“ uvedla Zora Vondráčková z FOD Klokánek Láskova.

Populární články

Související články

Společnost

Hold fotbalové legendě

Nové pražské nakladatelství Vzděláním a sportem k sebevědomí potěšilo (nejen) milovníky bezesporu...

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...

Kultura

Haló, paní Bohunko…

Populární pražská AA-gallery výtvarného umění v Domě u Černohorských na Újezdě je...