Úvod Móda REDKEN představuje MAZELLA & PALMER
MódaNávrháři

REDKEN představuje MAZELLA & PALMER

32

3s3z2327Jarní REDKEN Meeting, pravidelné setkání kadeřníků REDKEN proběhlo v sobotu 11. dubna v pražském klubu La Loca. Členové českého a slovenského REDKEN ART TEAMU na něm představili novou řadu REDKEN barev Blond Idol a styling Fashion Collection navrženou globálním kreativním ředitelem REDKEN Guido Palau. Zároveň se REDKEN kadeřníkům na Meetingu představili hosté z londýnské akademie Mazella&Palmer, Jean-Baptiste Mazella a Faye Turner, kteří pak v následující den školili tým REDKEN školitelů a v pondělí a úterý v rámci dvoudenního Foundation kurzu vyučovali základy barvení a střihu zájemce z řad kadeřníků.

REDKEN A MAZELLA&PALMER3s3z1988

„Byl to náročný, ale naprosto fantastický týden, ve kterém jsme propojili dvě zdánlivě rozdílné značky – REDKEN a Mazella&Palmer“, řekla nám Lucie Vondráková, ředitelka značky REDKEN. Elegance a profesionalita. Souhra a odborné porozumění. Absolutní preciznost práce, kolegialita a pokora. To jsou slova, která vystihují atmosféru všech dnů, ve kterých spolu úzce spolupracovali kadeřníci REDKEN a Mazella&Palmer: příprava REDKEN Meetingu, samotná show a 3 dny školení pro kadeřníky i školitele REDKEN.
Krédem M&P není učení JAK pracovat se střihem a barvou, ale PROČ. Ve svých kurzech, ve kterých se vracejí k základům tak vysvětlují jak a proč volit techniky barvení a střihu chceme-li podpořit nebo naopak potlačit určitý tvar. “Ve vzdělávání, které nejde po povrchu a klade důraz na porozumění dané problematiky do hloubky a podněcování kadeřníků k posouvání vlastních hranic jsou si naše značky velmi blízké. M&P si navíc velmi pochvalovali práci s Redken barvami a stylingem. Není proto vyloučeno, že naše spolupráce bude pokračovat i v budoucnu.“ pokračuje Vondráková.

3s3z2221REDKEN MEETING

V sobotu večer se v nekonformním prostředí music baru La Loca sešla společnost kadeřníků a přátel značky REDKEN. Na 120 hostů, kteří se meetingu zúčastnili, čekalo tentokrát kromě setkání s týmem REDKEN Artists a informací o novinkách ze světa REDKEN, i seznámení s hvězdnými hosty z Londýna.
Hosty přivítal Jan Florian, špičkový kadeřník a člen REDKEN Art týmu, který se tentokrát ujal i role průvodce večera a překladatele. Jan pozval na pódium Lucii Vondrákovou, ředitelku značky REDKEN a společně pak prozradili publiku, proč při výběru zahraničních hostů padl výběr právě na Mazella&Palmer, shrnuli, co se během večera bude odehrávat a pak již začala 1. část večera, show připravená týmem REDKEN Artists z České a Slovenské republiky.
Představily se 4 modelky s účesy volně inspirovanými novými odstíny blond v portfoliu REDKEN, permanentními high lift pečujícími barvami Blond Idol. Koloristé Redkenu Michaela Řasová, Karel Dražan a Jakub Kolařík při práci s modelkami využívali tradiční i zcela nové techniky barvení: balayage, ombré a blur. O nových barvách, které v jednom kroku zesvětlí až o 5 hloubek a natónují do módních studených odstínů i o technikách a službách určených pro blond klientelu salonů hovořila Romana Žabková, product manager REDKEN.
Na pódiu pak Míša Řasová předvedla melírovací techniku balayage, kterou přirovnala ke stínování a malování3s3z2043 na vlasy a doporučila všem, kteří zatím s touto technikou na salonu nepracují, aby ji ve svých salonech zavedli, protože výsledky jsou velmi přirozené a jemné a samotná práce melírování bez fólií je pro zákaznice příjemná a neobvyklá.
Karel Dražan předvedl unikátní Redken techniku barvení blur, která využívá speciálního kulatého štětce k propojování a míšení dvou či více barev a vznikají tak multitónové, duhové přechody barev, což je ve vlasech velmi efektní a momentálně absolutně trendy. Na technice barvení blur stojí rovněž aktuální kolekce REDKENU Blurred Lines, která vznikla za supervize Jany Burdové, Art Director REDKEN.
Stejné 4 modelky pak novými stylingovými produkty REDKEN Fashion Collection přečesali stylisté a členové REDKEN Art týmu Miroslav Popper a Jan Florian. Stejné řadě stylingu se věnovaly ve své části vlasové show i stylistky a členky REDKEN Art týmu ze Slovenska Tímea Tungliová a Miroslava Stroková. Ty předvedly rychlou úpravu dlouhých vlasů do módních jednoduchých výčesů. Jako modelky se nám představily 3s3z1921reprezentantky ČR v moderní gymnastice, členky oddílu SKMG Chodov.
Ve druhé části večera, v rámci show Mazella&Palmer představili J. B. Mazella a Faye Turner dvě kolekce: loňskou nostalgickou kolekci Forgotten Circus a aktuální kolekci Arcade inspirovanou arkádovými počítačovými hrami z 80. let, jako je například Tetris a oslavující jednoduchost a geometrické tvary.
Celý večer skončil velmi podařenou party, v rámci které vznikl pod vedením stylistky a výtvarnice Alžběty Moreno unikátní vzor vytvořený uměleckou technikou light art, který bude sloužit jako vzpomínka na další inspirativní REDKEN Meeting. Těšíme se již nyní na další meeting, který se bude opět konat na podzim 2015.

Populární články

Související články

MódaMódní trendy

Ledové království na nohou

Animovaný film Ledové království se poprvé promítal v kinech v roce 2013. Neobyčejný příběh...

MódaSpolečnostTéma dne

Maestro Žorž Rovalis v Praze

Holiči a kadeřníci, vizážisté, filmaři a především ženy a dívky, toužící státi...

MódaMódní trendyNákupy

Elegantní i poslední den v roce

23Konec roku je ve znamení oslav a šampaňského. Všechny ženy touží po...

LifestyleMódaMódní trendyNákupy

Připravte se na období večírků a plesů se značkou Reserved

Reserved vítá sezónu vánočních večírků a novoročních plesů s capsule kolekcí, která...