Úvod Krása a zdraví Jak připravit pleť na léto
Krása a zdravíRady odborníků

Jak připravit pleť na léto

34

Na léto si musíme ještě nějaký ten týden počkat, ale první teplé sluneční paprsky můžeme chytit již teď. Je proto dobré pokožku na sluníčko připravovat již na jaře, abychom v létě měli krásnou a hlavně zdravou pleť.  Jarní sluníčko ale dokáže být pěkně zrádné a je důležité proto zvolit správnou péči. Po chladnějším počasí pokožku nejlépe probudíte jemným peelingem. Ten provádějte po celé jaro jednou týdně. Skvěle se tak zbavíte odumřelé pokožky, vyhladíte pleť a připravíte ji na první teplé paprsky. „Základem v péči by měl pak být krém s UV faktorem, který je nejlepší nosit celoročně i během špatného počasí, protože i když je pod mrakem, pleť je stále vystavena negativnímu záření. Během jara si pořiďte pleťové krémy, které mají minimálně SPF 15. Používejte též líčidla s ochranným faktorem. Dnešní nabídka kosmetiky je vysoká a koupit můžete pudr, make-up i tvářenku s dostačující SPF ochranou, “ říká Dagmar Korbová Krůzová z oddělení kosmetiky e-shopu Vivantis.cz.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-woman-using-peeling-glove-shower-wet-hair-standing-rubbing-her-shoulder-to-remove-dead-cells-rejuvenate-her-skin-image49422347Solárium vynechejte

Mnoho žen i mužů, v rámci příprav na léto chodí častěji do solária v domnění, že pokožku tak lépe na sluneční paprsky připraví. Ale opak je pravdou, solárium není pro pokožku zdravé a velmi ji zatěžuje, především pak v mladém věku. U lidí do 20 let by solárium mělo být tabu. Raději zvolte vhodné vitamíny jako je E a C. Ideálním doplňkem stravy je také B-komplex.
Několik týdnu před létem je také dobré jíst betakaroten, ten podporuje zdravou barvu při slunění a pomáhá minimalizovat škodlivý dopad volných radikálů.  Doporučené denní množství beta-karotenu by mělo být přibližně 6 mg. Od spálení ale betakaroten nepomůže, takže při sobě mějte vždy opalovací krém. Betakaroten používejte i po dovolené, pomůže vám prodloužit opálení. Lidé se světlým pigmentem by opalovací krémy měli nosit i na jaře.  Samozřejmostí by také měl být dostatečný pitný režim, který hydratuje tělo.

Populární články

Související články

Krása a zdraví

Představujeme jedinečné Ozdravné centrum FUZHI

V čase respiračních chorob, dlouhotrvajícího boje s pandemií covidu a dalších nástrah, oslabujících naší...

Krása a zdravíWellness

Věnujte v novém roce více času péči o tělo a mysl

Že je novoroční předsevzetí považováno za klišé? Ne tak docela. Zvolíte-li si...

Rady odborníkůTéma dne

Vytěžit z online prostředí maximum? Studujte v něm!

Online prostředí nabízí prostor k seberozvoji a prohlubování znalostí a dovedností. Přihlaste...

Rady odborníků

Tajemství samozavlažovacího truhlíku

Při návštěvě pražské ordinace obvodního lékaře Mudr. Tomáše Syrovátky jsou v čekárně pacienti...