Úvod Krása a zdraví Jak nejlépe používat cukrovou depilační pastu
Krása a zdravíRady odborníků

Jak nejlépe používat cukrovou depilační pastu

33

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-woman-s-beautiful-legs-beach-image30220386K tomu, aby nohy vypadaly skvěle, je musíte mít také krásně hladké. Pokud vám chloupky rostou častěji, žiletku vyměňte za vosk nebo vyzkoušejte depilaci cukrovou pastou. Jedná se o jeden z nejšetrnějších způsobů depilace, při které se chloupky vytrhnou i s kořínky. „Depilace cukrovou pastou je méně bolestivá než ta klasická. Chloupky pak také méně zarůstají a nohy vydrží hladké až 5 týdnů. Cukrová pasta je skvělou volbou, pokud jedete na delší dovolenou. Aby nohy byly krásně jemné, použijte dva dny po depilaci kvalitní peeling nebo lufu, zabráníte tím i případnému zarůstání chloupků,“ říká kosmetická odbornice Dagmar Korbová Krůzová z Vivantis.cz.
Epilaci zvládnete i v pohodlí domova: Stačí jen šikovné ruce, dobré světlo a trpělivost. Důležité je provádět epilaci na místech, kde mají chloupky cca 4mm. To znamená neholit se alespoň 10 dní. A na rozdíl od klasického vosku se u cukrové pasty vytrhává po směru růstu. Takže je epilace i příjemnější než u klasického vosku.
Cukrovou pastu zahřejte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě přibližně na teplotu těla (aby byl na dotek teplý, ale nepálil, konzistence podobná žvýkačce). Vyjměte množství o velikosti vlašského ořechu. Jedním tahem rozetřete na suché pokožce proti směru růstu chloupků do tenké vrstvy asi 2 mm tak, aby hmota stále zůstala kompaktní. Nechte chvíli působit a pak prudce strhněte po směru růstu chloupků. Po epilaci je doporučeno použít zklidňující krémy.

Tip za Vivantis.cz:BioEpil_cukrova_pata_269Kc_VivantisCZ
BioEpil depilační cukrová pasta – 100% přírodní cukrová pasta obsahuje růžovou vodu, která harmonizuje a zklidňuje pokožku a mírní zčervenání. Přídavek heřmánkového oleje má zase hojivé a protizánětlivé účinky a regeneruje. Je vhodný i pro citlivou pokožku i na kůži. BioEpil je šetrný i v případě ekzému.

Populární články

Související články

Krása a zdraví

Představujeme jedinečné Ozdravné centrum FUZHI

V čase respiračních chorob, dlouhotrvajícího boje s pandemií covidu a dalších nástrah, oslabujících naší...

Krása a zdravíWellness

Věnujte v novém roce více času péči o tělo a mysl

Že je novoroční předsevzetí považováno za klišé? Ne tak docela. Zvolíte-li si...

Rady odborníkůTéma dne

Vytěžit z online prostředí maximum? Studujte v něm!

Online prostředí nabízí prostor k seberozvoji a prohlubování znalostí a dovedností. Přihlaste...

Rady odborníků

Tajemství samozavlažovacího truhlíku

Při návštěvě pražské ordinace obvodního lékaře Mudr. Tomáše Syrovátky jsou v čekárně pacienti...