Úvod Krása a zdraví Vyrážka, puchýře či zarudlá pleť? V boji s UV zářením pomůže konopí
Krása a zdravíNovinky

Vyrážka, puchýře či zarudlá pleť? V boji s UV zářením pomůže konopí

30

CARUN-opalov-plaz (2)Opalujeme se na pláži, odpočíváme na chatě či šplháme po horách. Málokdo si však uvědomuje skrytý, ale za to neustálý boj, který naše tělo vede proti sílícímu ultrafialovému záření. A výsledek? Krásně opálená pleť, nebo bolavé spáleniny a svědivý ekzém. Co způsobuje rozdíl a jak docílit bronzovému ideálu bez rizika alergické reakce?  Odpovědí může být podle odborníků z Carun Pharmacy tělový konopný olej.
Podle dostupných výzkumů probíhají v pokožce vystavené slunečnímu záření změny, způsobené interakcí chemických látek v těle s UV zářením. Poté, co dojde k absorpci fotonů, v kůži se spolu s histaminem uvolňují volné radikály.
Citlivost povrchu těla se tak zvyšuje a v závislosti na množství slunečního záření i individuálních vlastností jedince, dochází k fotosenzitivním projevům kůže. Otoky, puchýřky, nebo zarudlá pleť můžou potrápit každého člověka, bez ohledu na rasu, či fototyp. Pozor by si však měly dát především ženy mezi 20 a 40 rokem, které solární alergické reakce postihují nejčastěji.

Jak se bránit?CARUN-slunce-varovani

Odborníci se shodují, že na prvním místě je především prevence. Zvláště pak v rozmezí mezi 12 a 14 hodinou, kdy UV-index dosahuje dle statistik Solární a ozonové observatoře Českého hydrometeorologického ústavu velmi vysokých hodnot, je zapotřebí nevystavovat se příliš slunečnímu záření a chránit si citlivá místa oblečením. Důležitou roli hraje také správný výběr opalovacích krémů. Alergické kožní reakce však můžou vyvolat i některé složky běžných krémů. Ideálním řešením jsou proto přírodní oleje, či masti. Velmi účinné jsou v tomto případě konopné prostředky.
Konopí je pro citlivou, suchou, nebo ekzémovou pokožku dobrou volbou, obsahuje totiž šetrné látky chránící zároveň před UV zářením. „Konopný olej, s obsahem látek zvaných cannabidioly, regeneruje i problematickou pleť, aktivně působí při hojení spálenin a dodává kůži mladistvý lesk,“ vysvětluje Jiří Stabla, odborník na konopí z Carun Pharmacy a zakladatel sítě Konopných lékáren po celé ČR i v zahraničí.
Jiří Stabla poukazuje také na důležitost používání produktů vyrobených čistě z bio extraktů, tak jak je tomu u konopných olejů Carun. Nevyskytují se v nich totiž alergeny a tak je uvítají právě ti, kteří mají k abnormálním reakcím na sluneční záření předpoklady.

CARUN-opalov-plaz (3)Omlazená pleť, lesknoucí se vlasy i přídavek do koupele

Až zázračné účinky konopí u kůže však nekončí. Konopný tělový olej díky svým analgetickým vlastnostem poslouží i jako první pomoc při akutních bolestech kloubů, svalů, šlach nebo dalších poraněních, která nás mohou v období sportovně nabitých dovolených snadno překvapit.
Zatěžkávací zkouškou prochází ve slunečních dnech také vlasy. Stačí ale přidat pár kapek konopného oleje do oblíbeného šampónu a nad suchými vlasy i zlámanými konečky je vyhráno.
Pro zpříjemnění letních večerů si s konopným olejem plným antioxidantů a minerálů může člověk dopřát i omlazující masáž, nebo uvolňující koupel.

Tip do lékárničky nejen na sluneční alergii?Carun olej a krab web

Tělový a pleťový olej Carun obsahuje BIO konopný, BIO olivový a BIO jojobový olej a také výtažek z celých rostlin Cannabis Sativa s obsahem protizánětlivých, analgetických a antibakteriálních cannabinoidů. Obsah: 100 ml. Cena 330 Kč. K dostání na www.carun.cz nebo v síti Konopných lékáren http://carun.cz/konopne-lekarny.

Populární články

Související články

Krása a zdraví

Představujeme jedinečné Ozdravné centrum FUZHI

V čase respiračních chorob, dlouhotrvajícího boje s pandemií covidu a dalších nástrah, oslabujících naší...

CestováníNovinkyTéma dne

Prožijte ve zdraví bezstarostnou dovolenou snů, stáhněte si aplikaci s lékařem v telefonu

Okamžitá lékařská péče není jen výsadním právem majetných. Věděli jste, že opravdu...

Krása a zdravíWellness

Věnujte v novém roce více času péči o tělo a mysl

Že je novoroční předsevzetí považováno za klišé? Ne tak docela. Zvolíte-li si...

KnihyNovinky

Rybičkové záložky v knize o vodníkovi Škvejchlovi

Proč bydlíš v rybníku, zelený vodníku? je název nové pohádkové knihy hudebnice,...