Úvod Krása a zdraví Boj proti krepatění
Krása a zdravíNovinky

Boj proti krepatění

32

fpf20-before-front-bwZkrotit a upravit krepaté, kudrnaté nebo hrubé vlasy do lesku a hebkosti? Problematika krepatosti vlasů se v moderních profi salonech řeší každý den. Proč? Krepatý vlas ztrácí lesk a pružnost, hůře se upravuje a dělá ženu starší.

Krepatost zdravých vlasů

Tento případ se týká všech přírodně vlnitých až kudrnatých vlasů. Pokud se takové vlasy v suchém stavu rozčešou, krepatí se bez výjimky, díky své odlišné struktuře. Zejménafpf20-after-front-color pokud jejich majitelka nemá štěstí na profesionálního kadeřníka, který by jí navrhl systém péče, o tento typ vlasů.

Chemické poškození

Toto krepatění mají na svědomí neodborné chemické zásahy – nejčastěji časté barvení nebo zesvětlování vlasů, barvami s obsahem amoniaku. Pro poškození vlasů stačí dvě tři agresivní barvení a vlas ztratí svou přirozenou hydrataci a tím i lesk a pružnost a výsledkem je právě krepatost.

Jak zmírnit krepatění?

U krepatějících se vlasů platí zásada – čím více se je snažíte upravit, učesat, vyfoukat, tím je to horší. Proto češte vlasy zásadně jen před umytím, sušte je pouze přes difuzér s ionizátorem a chladným vzduchem, nebo ještě lépe – nechte je uschnout bez pomoci fénu. A fpf10-before-front-bwintenzivně je hydratujte. Právě dlouhodobé udržení hydratace ve vlase je nejtěžší úkol pro odborníky. Naprostá většina kvalitních přípravků dokáže omezit krepatost maximálně 24 hodin a poté jsou vlasy opět suché. Hloubkové masky a kůry pomáhají po dobu nejvýše týden po aplikaci, ale není možné je opakovat bez mytí vlasů.
Na jemné vlasy pomáhají různé oleje (arganový, mandlový…), jak ale upravit normální vlnité a kudrnaté vlasy, nebo dokonce dlouhé a husté? Dosud byly ženy nuceny žehlit, foukat, máčet a stahovat do culíku, nebo denně bojovat s neupraveným vzhledem.

V čem spočívá mimořádné kouzlo Frizz Dismiss?fpf10-after-front

Redken konečně přichází s účinným řešením: řada produktů Frizz Dismiss.
Speciální složení produktů dokáže vlas výrazně změkčit. Po použití čtyř na sebe navazujících produktů vlasy viditelně splývají, lesknou se a tento efekt vydrží do dalšího mytí. Tato péče navíc chrání vlasy před vnější vlhkostí, takže účes vydrží déle hladký a upravený. Produkty navíc neobsahují sulfáty a jsou šetrné k životnímu prostředí.

Tipy:

Střídejte systém kombinace produktů Frizz Dismiss – šampon + kondicionér + sérum. Příští mytí – šampon + kůra + sérum. Neboli aplikujte masku každé druhé mytí – výsledný efekt se znásobí.
Uhlazující sérum Frizz Dismiss FPF 30 Instant Deflate aplikujte ihned po umytí, do zcela mokrých vlasů a nebojte se přidat dostatečné množství. Nejen že výrazně uhladí krepaté vlasy, ale ochrání je před teplem fénu nebo žehličky.
Pro silně kudrnaté vlasy opakujte aplikaci séra znovu po dokončení účesu.

Populární články

Související články

Krása a zdraví

Představujeme jedinečné Ozdravné centrum FUZHI

V čase respiračních chorob, dlouhotrvajícího boje s pandemií covidu a dalších nástrah, oslabujících naší...

CestováníNovinkyTéma dne

Prožijte ve zdraví bezstarostnou dovolenou snů, stáhněte si aplikaci s lékařem v telefonu

Okamžitá lékařská péče není jen výsadním právem majetných. Věděli jste, že opravdu...

Krása a zdravíWellness

Věnujte v novém roce více času péči o tělo a mysl

Že je novoroční předsevzetí považováno za klišé? Ne tak docela. Zvolíte-li si...

KnihyNovinky

Rybičkové záložky v knize o vodníkovi Škvejchlovi

Proč bydlíš v rybníku, zelený vodníku? je název nové pohádkové knihy hudebnice,...