Recept od kuchaře roku Patrika Bečváře

Přidal  |  0 Komentáře

Remoska_recept_3Patrik Bečvář působí od ledna 2015 jako šéfkuchař pražského Hotelu Selský Dvůr. Jeho předchozím působištěm byla restaurace Zlatá Praha v Hotelu InterContinental, kde působil také jako šéfkuchař. Během své kariéry byl i na pracovní stáži v Itálii. Měl také možnost připravovat pokrmy pro amerického prezidenta George Bushe na Pražském hradě a Baracka Obamu na Americké ambasádě. Patrik je držitelem mnoha ocenění, mezi jinými zvítězil v soutěži Kuchař roku 2013/2014, je absolutním vítězem v Gastro Hradec 2011 či nositelem prvního místa v Gurmet team Challenge 2012. Na Patrikových specialitách si pochutnával český hokejový reprezentační tým v čele s Jaromírem Jágrem.
Pokud chcete pohostit své nejbližší na té nejvyšší úrovni, vyzkoušejte následující “remoskový” recept Patrika Bečváře…

Kuřecí stehna pečená v Remosce s mini brambůrkami, cherry rajčaty aRemoska_recept_6 česnekem

Ingredience (na 5 porcí):
5 kuřecích stehen
1 palička česneku
120 g cibule
500 g cherry rajčat
1 kg brambor Grenaille
30 g soli
1 g pepře
10 g tymiánu
150 g másla

Remoska_recept_7Postup:
Kuřecí stehna nejprve okořeníme solí a pepřem. Následně je vložíme do Remosky. Cibuli nakrájíme nahrubo, brambory rozpůlíme a neoloupaný česnek rovněž rozdělíme na poloviny. Všechny ingredience vložíme do Remosky. Následně přidáme zbylé suroviny – tymián, máslo a cherry rajčata. Kuře pečeme přibližně 45 minut.Remoska_recept_10
A jak si taková kuchařská ikona oblíbí českou Remosku? „Remosku znám již dlouho,
z babiččiny kuchyně. Nadchla mě svou jednoduchou konstrukcí, která umožňuje připravit pokrmy bez jakýchkoliv kompromisů na chuti či ztrát výživových hodnot”, říká Patrik Bečvář. „Snadno se navíc obsluhuje, má nízkou spotřebu a dobře se udržuje. Je to prostě ideální pomocník do kuchyně”, dodává.