Úvod Krása a zdraví Solí k relaxaci a dobré náladě
Krása a zdravíWellness

Solí k relaxaci a dobré náladě

26

relaxaceLéto dávno skončilo… Že jste nestihli odpočívat tolik, kolik jste chtěli? Nebo máte dovolenou za sebou a potřebovali byste opět trochu relaxovat a nabrat síly? Troška odpočinku a lenošení bude pro vás to pravé.
Každá práce by měla být vyvážená odpočinkem. Myslíte na to? Řídíte se tím? A jak často? Pokud nemáte možnost vyrazit na wellness pobyt a užívat si klid a pohodu mimo domov, užijte si ji alespoň doma.

Vyměňte večerní očistu za relaxační solnou lázeň

Alespoň na chvilku se zastavte a udělejte si čas jen pro sebe. Jak napovídá název pohádky Sůl nad zlato, přináší nám sůl spoustu pozitivního – obliba solných jeskyní, koupelí, zábalů nebo solných lamp to jen potvrzuje. Sůl si postupně našla cestu do řady oblastí léčebných terapií a pozitivní účinky potvrzuje řada lékařů a odborníků.

Máte doma vanu? Máte vyhráno

Koupel vás zahřeje nejen na těle, ale i na duši. Přidat můžete podle chuti koupelovou sůl, pěnu či olej. Máme pro vás pár tipů, jak si připravit příjemnou solnou koupel:

•    Nebojte se, nemusíte utratit spoustu peněz, žádoucí účinky soli nepřinášejí pouze drahé výrobky, podstatná je především solná složka, jednotlivé výrobky se pak liší v doplňkových složkách, jako je vůně apod.
•    Cenově výhodná je například Prešovská sůl. Prešovská koupelová sůl obsahuje také jód a příznivě ovlivňuje celkový stav lidského organismu.lázeň
•    Aby solná lázeň plnila svou roli, je potřeba, aby sůl ve vodě měla požadovanou koncentraci. Takže se „neupejpejte“ a vsypte celé balení (1 kg) koupelové soli do vany a těšte se na příjemnou relaxaci.
•    Vanu napusťte na příjemnou teplotu 37 – 40 °C.
•    Kdo má rád, zapálí vonné svíčky nebo pustí relaxační hudbu.
•    Pro maximální účinek relaxační lázně se snažte dostat pod vodu co největší část těla.
•    Koupel by neměla trvat déle než 30 minut.
•    Svou pozornost na závěr koupele věnujte také chodidlům. Ztvrdlou kůži na chodidlech ošetřete pemzou, příliš na ni netlačte a dělejte delší plynulé pohyby.

Koupelové soli obecně působí příznivě na celé tělo i psychiku, mohou mít i protizánětlivé a dezinfekční účinky. Blahodárné účinky koupelí a solí znali lidé již ve starém Římě, Řecku i Egyptu. Lázně tehdy využívali z léčebných, ale i kosmetických důvodů.

Tip – 2v1

Při lenošení ve vaně si dopřejte i pleťovou nebo vlasovou masku, využijete tak čas k celkové regeneraci naplno a dopřejete si to, na co v běžném dni určitě nemáte čas, a navíc bude díky teplu působení masky intenzivnější.

Nemáte vanu? Dopřejte si alespoň osvěžující sprchu

Rychlá sprcha taky není k zahození. Osvěží po náročném dni, rozproudí krevní oběh, prokrví pokožku, podporuje imunitu a prostě vás postaví na nohy. Je ale třeba střídat teplou a studenou vodu. Začněte od nohou a postupujte nahoru.

Populární články

Související články

Krása a zdraví

Představujeme jedinečné Ozdravné centrum FUZHI

V čase respiračních chorob, dlouhotrvajícího boje s pandemií covidu a dalších nástrah, oslabujících naší...

CestováníWellness

Dopřejte si all inclusive lázeňský zážitek pro celou rodinu v hotelu Butterfly

Jste stále na vážkách, jaká destinace je pro letošní dovolenou ta pravá?...

Krása a zdravíWellness

Věnujte v novém roce více času péči o tělo a mysl

Že je novoroční předsevzetí považováno za klišé? Ne tak docela. Zvolíte-li si...

Trendy zdraví a krásyWellness

Lázeňská sezóna 2021 zahájena!

Jako v ostatních případech, i světově proslulé Mariánské Lázně do toho svátku zdraví...