Úvod Filmy Jedno město. Jedna dívka. Jedna noc. Jeden záběr
Filmy

Jedno město. Jedna dívka. Jedna noc. Jeden záběr

34

victoria-posterStříbrným medvědem oceněný německý film VICTORIA: Strhující jednozáběrový úprk berlínskou nocí, která všechno změní. Victoria (Laia Costa) je mladá číšnice z Madridu, která do Berlína přijíždí pracovat a užívat si noční život. Na konci jedné party potká mile vypadajícího Sonneho (Frederick Lau) a jeho trojlístek kamarádů z mokré čtvrti. Namísto mátožného opileckého rána ale mladou Španělku čeká adrenalinová jízda metropolí, namísto kocoviny boj o holý život. Sonne a jeho parta jsou totiž okolnostmi donuceni provést narychlo bankovní loupež. A Victoria se ocitne za volantem auta, kterým prchají.

Režijní debut slavného herce

Victoria je režijním debutem Sebastiana Schippera, který ve své bohaté herecké kariéře spolupracoval mimo jiné s významným představitelem „nového“ německého filmu Tomem Tykwerem. Právě k jeho kultovnímu snímku Lola běží o život (1998) má Schipperova Victoria v jistém ohledu blízko – dynamický,Z filmu Victoria 3 pulzující a formálně suverénní průlet zlomovou událostí v životě mladé hrdinky na sebe výrazně strhl pozornost jak na letošním Berlinale, odkud si odvezl cenu za umělecký přínos, tak při nominacích na německé filmové ceny s příznačným názvem Lola, kde snímek získal cenu za nejlepší film, nejlepší režii, kameru, cenu za ženský herecký výkon v hlavní roli a cenu za mužský herecký výkonv hlavní roli.

Z filmu VictoriaRežie: Sebastian Schipper

Hrají: Laia Costa, Frederick Lau, Franz Rogowski, Burak Yigit, Max Mauff, André Hennicke, Martin Goeres, Ernst Stötzner, Anna Lena Klenke, Adolfo Assor, Philipp Kubitza

Délka: 140 minut

Premiéra: 29.10.

Populární články

Související články

FilmyTéma dneUmění

Další triumf českých sklářů!

Po takových unikátních projektech, jakým byl kupříkladu osmitunový skleněný sarkofág pro dánskou...

DivadloFilmySpolečnost

Jedenáct českých umělců v Síni slávy

Umělecké sdružení Artes už po šesté rozdávalo ocenění Mistr zábavního umění! Emoce, dojetí...

FilmyKnihyNovinky

Labutí Burianova píseň

Na předvánoční trh přichází kniha Ivana Černého, která potěší. Hlavně starší čtenáře,...

CestováníFilmyGurmánSpolečnost

Bobule konečně vyrazily do světa

Lépe řečeno do našich kin. Dlouho čekávaná premiéra závěrečného dílu úsměvné filmové...