Úvod Kultura Milujete cirkus?
Kultura

Milujete cirkus?

32

Vraťte se do dětských let. Představte si večer v krásném prostředí šapitó, kde prožijete mnoho emocí a úžasu. Kde nic není nemožné, kde se propojí divadlo, tanec, hudba a akrobacie. To vše nabízí zbrusu nový projekt Walls & Handbags. Odvíjí se v něm příběh, který vtáhne do děje všechny bez rozdílu věku svou podstatou a neskutečnou vizuální podívanou.

Walls & Handbags - foto Petr Krupička.5

Za touto neskutečnou divadelně – akrobatickou show stojí zakladatelé Losers Cirque Company, duo DaeMen, vítězové soutěže Česko Slovensko má talent. Artisté mají již velmi úspěšné představení Loser(s), a nyní přicházejí s novým projektem Walls & Handbags. To je inscenace, ve které je variabilní scénografie, kdy se děj i obraz mění každou minutou, doplněná velmi odvážnými akrobatickými výkony. Perfektní tanec, živá hudba a poutavý příběh.

Hlavními aktéry představení je pětice mužů a malý akrobat Kryštof Unger, který je ztělesněním nevyjádřené fantazie dospělých a jejich ztraceného dětství.

Walls & Handbags - foto Petr Krupička.2
„Kdesi ve městě na dvoře bloku domů stojí zeď. Ta zeď je výzvou, zkouškou odvahy, ale i startem k imaginaci. A také je tu zavazadlo, ve kterém se skrývá naše dětství, naše někdejší přání. Kdysi jsme je tam zabalili. Malý chlapec a pětice dospělých mužů se vrací na dvorek ke zdi s taškou v ruce, aby opět snili své klukovské fantazie. Za zdí totiž může být celý svět.“
Jedním slovem, to je inscenace, která v České republice nemá obdoby. Unikátní novocirkusové představení máte možnost navštívit v rámci LeDní Letné na pražském holešovickém Výstavišti od 3. do 31. prosince 2015. Kromě dvou vytápěných šapitó zde návštěvníci najdou kavárnu i bar. Přesný program a vstupenky na vystoupení, které jsou v prodeji od 15. října, naleznete na www.letniletna.cz.

Populární články

Související články

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...

Pázdniny na|Zanzibaru nemají chybu
CestováníKulturaZaujalo vás

Dva týdny prázdnin na Zanzibaru

Když přistanete na letišti na Zanzibaru, projdete další kontrolou zavazadel a teprve...

Kultura

Haló, paní Bohunko…

Populární pražská AA-gallery výtvarného umění v Domě u Černohorských na Újezdě je...

HodinkyKultura

Výstava hodinek na pražském Žofíně 20.-21. října

Hodinky jsou pro mnoho mužů jediným krášlícím prvkem. Můžeme k nim ještě počítat...