Relax

Tisícileté terapie

27

_DSC7209Již čtvrtým rokem působí v Praze jedinečná akademie, kde se mají možnost její studenti vzdělat v tak psychologicky složité záležitosti, jako je esoterika. Její zakladatelkou a příslovečným motorem je půvabná žena, Eva Kalivodová Štichová. Ne každý z nás ji měl možnost vidět v oblíbením televizním pořadu moderátora Krause, a tak jsme se za ní, při příležitosti blížícího se pražského festivalu Dny tajemna a zdraví, vypravili.
Esoterika je pro většinu nezasvěcených lidí čímsi téměř zakázaným, křesťany i vědou neuznávaným, opleteným do hávu nadpřirozena a přitom je to právě naopak. Esoterika je okno či sonda do naší duše i zdraví, jen si to neumíme dobře představit, či si to docela obyčejně jen nepřipouštíme. A to dokonce i když kladné příklady při troše dobré vůle můžeme vidět kolem sebe dennodenně. Ostatně, právě na toto téma před dvěma roky napsala Eva Kalivodová Štichová (nar.1970) z vlastní praxe a zkušeností knihu Příběhy léčitelky. Ale nepředbíhejme.

Své schopnosti objevila v dětstvíDSC_0162_Eva_1a

Již jako školačka v rodné Karviné v sobě vycítila určité schopnosti předvídat. Nejenom, že kamarádům a spolužákům takříkajíc „viděla až do žaludku“ a měla radu na každou jejich bolístku či starost, ale kupříkladu večer na sídlišti, když pozorovala rozsvěcující se okna paneláků, se bavívala předpověďmi, ve kterém patře zastaví rozjíždějící se výtah. Jen velmi málo kdy se spletla. K esoterice měla intuitivní vztah, který začala ve svých 15 letech cílevědomě prohlubovat a zdokonalovat.
„Největší zájem jsem měla o práci s energiemi v jakémkoliv směru. Přitahovala mě práce s kyvadlem – určování geopatogenních zón, diagnostika zdravotního stavu, léčení a zjišťování dalších informací, které se daly, někdy nedaly ověřit, odpověď přišla v běhu života. Toto tajemné a lákavé „cosi“ mě přitahovalo víc a víc, chtěla jsem vědět odkud a kam to všechno plyne a proč se dějí věci tak, jak se dějí atd. Jednoho dne jsem navštívila kartářku, starší paní. Tehdy, v časech minulých nebyly mobilní telefony, pouze pevná linka. Kartářka byla milá paní, staršího věku. Zazvonil telefon, paní kartářka se mě zeptala, zda by mi nevadilo, kdyby si ten telefon vyřídila. Nevadilo, odpověděla jsem se a usmála se na ní. Kartářka se tedy přemístila do vedlejšího pokoje, zavřela za sebou dveře a bylo slyšet, jak s kýmsi telefonuje. Byla jsem zvědavá, co tam ta paní může vidět, vždyť to jsou jen obrázky. Vstala jsem ze židle a šla se podívat blíž. Najednou jsem věděla. Paní se vrátila, usedla za stůl, podívala se na mě a řekla. Ty ses dívala, že? Já vím, že víš. Buď opatrná a dávej na sebe pozor, jdi pomalu. Do konce výkladu jsem jen slyšela z úst kartářky to, co jsem sama viděla v jejich kartách. Nepromluvila jsem ani slovo. Po ukončeném výkladu jsem se rychle rozloučila a běžela domů celou cestu jako by mě někdo honil. Tento zážitek ve mně zůstal zapsán velmi hluboko,“ vzpomíná esoterička, jejíž jsme hosty.A pokračuje:
DSC_8568„Má esoterická pouť začala léčením pomocí tzv. andělské energie), následoval výklad karet a postupně se přidávaly další disciplíny, jako kupříkladu siderické kyvadlo, čištění aury, geopatogenní zóny či harmonizace čaker nebo intuitivní písmo, karmická zatížení, minulé životy a regrese,“ dodává paní Eva s věčným úsměvem na tváři, která má daleko k vžité představě „čarodějnice“ s křišťálovou koulí, černým kocourem na rameni a věštěním z kávové sedliny v šálku v šeru těžkých závěsů. Ostatně, na dokreslení osobnosti, studovala hereckou konzervatoř, hrála v divadle na Vinohradech a v současnosti zpívá v populární skupině Fine Gospel Time Zuzany Stirské, má dvě děti a je velká vyznavačka cykloturistiky.

Andělské léčení: Shamballa – Ama Healing – Matrixobal_kniha_Pribehy lecitelky_predni str

Jednou z jejích specializací je i energetické léčení, které vede od andělské terapie přes Shamballu, Ama Healing a Matrix k uzdravení těla, mysli a duše. Andělská říše je jakýmsi domovem paní Evy, kde se jí dle jejích slov dostává shora podpory a energie k léčení a uzdravování lidí. Shamballa je vysokofrekvenční energie pomáhající k uzdravení. Je to energetický léčebný systém, který je reprezentován Mistrem Saint Germainem a jeho očistným fialovým plamenem, které bylo používáno už v časech bájné Atlantidy. Ama Healig je léčebný systém, který paní Eva poznala v Manile při soustředění špičkových evropských esoteriků na Filipínách, kde Ama Healing úspěšně praktikuje a učí guru reverend Alex Orbito. Jak nám vysvětluje jeho česká žačka Kalivodová Štichová. Léčení Ama Healing probíhá v transu, kterého se dosáhne v modlitbách. Léčitel pak odvádí z těla negativní energie, léčí pomocí White Lady. Prochází všechna jemnohmotná těla, která harmonizuje a dává je do souladu s duší a myslí. Matrix je komplexní léčebný systém, který léčí nejen fyzickou stránku, ale taky psychickou. Pomocí Matrixu dochází k propojení energetických center, které dostávají nový směr podle zadaných parametrů. Léčit se můžete sami třeba pomocí kamenů, o kterých se více dozvíte na přednášce paní Evy, která se bude konat na vzpomínaném Esoterickém festivalu 21. a 22. listopadu v Křižíkově pavilonu na Výstavišti v Holešovicích.
Astrovikend 300x196pxAKADEMIE KŘÍDLA ANDĚLSKÁ…

…je duchovně zaměřená škola, která klade důraz na práci s klienty na všech úrovních, vše v souladu s Universem. Tříleté studium, zakončené zkouškou a certifikátem, přináší nové informace z různých duchovně laděných oborů, následně je propojuje a vede dál k uceleným poznatkům a názorům směrem ke klientovi.
„Cílem Akademie je naučit, předat a propojit duchovně zajímavé obory, které budou moci následně sami absolventi používat nejenom ve svém osobním životě, ale rovněž využívat jako profesi na své cestě životem…“ konkretizuje závěrem esoterička a léčitelka Eva Kalivodová Štichová
A my dodáváme, že mimo zmíněné knihy Příběhy léčitelky ještě vydala publikaci „Mezi Nebem a Zemí“ a několik CD , včetně meditačních. Velký zájem veřejnosti vyvolaly i její balíčky karet s léčivými kameny. Více na: www.kridlaandelska.cz.
Ivan Černý
Foto archiv

Populární články

Související články

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

CestováníLifestyleRelaxSport

Vydejte se za tou pravou zimou na Dolní Moravu

Čekat  jedinečné zimní zážitky. Užijte si první stopu, jízdu rolbou i adrenalin na...

RelaxTrendy zdraví a krásy

Nastal čas na předvánoční detox

Nejen štědrovečerní večeře, návštěvy příbuzných, ale i stres se často podepíšou na...

Relax

Nejúčinnější přírodní stimulanty

Jarní únava je sice již za námi, ale i velké pracovní nasazení...