Úvod Lifestyle Jedinečné ubytování v centru Prahy
Lifestyle

Jedinečné ubytování v centru Prahy

30

IMG_5076Většina návštěvníků hlavního města, domácích i zahraničních, má na ubytování během svého výletu, prodlouženého víkendu či dovolené specifické požadavky. Shrnout by se daly do několika přání: snadná dosažitelnost centra a Starého Města, služby na úrovní, perfektní kuchyně a přijatelné ceny. To vše a ještě mnohem více nabízí zrekonstruovaná technická památka na strategicky výhodném místě k výletům do blízkého i vzdáleného okolí, čtyřhvězdičkový hotel Amarilis.
Amarilis neboli Hvězdník je úžasně dekorativní pokojová rostlina, která k nám svého času připutovala ažz Jižní Ameriky. Na rozdíl od jiných kvete v zimním čase a není divu, že si ji pro nebývalou krásu velkých výrazných květu zvolil za svůj symbol představovaný hotel, který najdeme shora Štěpánské ulice, č.18. Milovníky památek, historie i architektury jistě bude zajímat, že se jedná o jedinečného reprezentanta konstruktivismu z ateliéru architekta Ludvíka Kysely ( 1883 – 1960). Tento autor řady význačných pražských budov byl zprvu ovlivněn kubismem, později se však stal typickým funkcionalistou. Jeho elegantní stavby jsou technicky domyšleny, konstrukčně odvážné a jsou charakteristické užíváním velkých skleněných ploch, tak jako je i v případě čísla 18, původně Domu úrazové pojišťovny Patria z roku 1928 a dnes jedinečného hotelu, který je jedním z prvních v České republice zařízeným podle pravidel Feng Shui.

Příjemné prostředí, vstřícná a usměvavá obsluhaIMG_5458

Pod čínským názvem se skrývá prastará praxe, používaná pro harmonizaci prostředí člověka, vyhledávajícího odpočinek a oasu klidu, kam je možné se uchýlit po vypětí pracovního dne. Doma si takovéto prostředí prakticky nelze navodit. Zde to začíná milým přijetím na recepci hotelu či u restauračního stolu, ubytováním ve stylových harmonizujících pokojích a pokračuje nabídkou wellness ENERGIA s parní saunou, infra saunovou, masážními sprchami a whirpoolem, včetně nabídky thajských masáží, kosmetického salonu i široké nejen kosmetické, ale i relaxační a zdravotní péče.

pokoj 27 pater, 67 pokojů, konferenční sály

Prosklený palác bezbariérového a nekuřáckého hotelu Amarilis kraluje horní části Štěpánské ulice. Díky své centrální pozici (cca 200 metrů od Václavského náměstí) je budova v pěší dostupnosti významných pamětihodností, jako je kupříkladu Staroměstské náměstí s orlojem, Karlův most či Pražský hrad, Obecní dům, Novoměstská radnice, Prašná brána nebo Josefov a Ungelt. V této souvislosti je třeba připomenout, že mezi hotelové služby ovšem patří kyvadlová doprava na letiště i po okolí,  či zajištění vyhlídkových plaveb lodí po Vltavě.
Hostům k dispozici je ubytování v prostorných De Luxe pokojích, Superior pokojích a Apartmá Amarilis. Každý z pokojů nabízí maximální komfort a je individuálně navržený a laděný do světlých odstínů, vytvářející příjemný harmonický prostor plný pozitivní energie dle zmíněného učení Feng Shui.
Superior pokoje vynikají prvotřídním designem s kvalitními přírodními materiály. Vybavení odpovídá121203_amarilis_116m pokojům kategorie De Luxe, navíc má set na přípravu kávy a čaje. Pro větší pohodlí mají hosté k dispozici župany a domácí obuv. Apartmá Amarilis se dvěma pokoji a luxusní prostornou koupelnou s hydromasážní vanou- účinným nástrojem pro regeneraci těla – jacuzzi pro 2 osoby, a terasou s výhledem na centrum města, jistě uspokojí i toho nejnáročnějšího hosta.
Sejdeme-li po původním mramorovém schodišti s unikátními konstruktivistickými prvky zábradlí do suterénu hotelu najdeme zde praktické a flexibilní konferenční sály, vhodné pro všechny společenské i firemní příležitosti od menších až po středně velká setkání do 150 osob. Kongresové centrum poskytuje svým klientům maximální komfort a nabízí nadstandardní úroveň při organizaci a samotném zajišťování akcí a konferencí. Díky flexibilnímu a harmonickému prostředí získal IMG_0440Hotel Amarilis cenu za nejlepší kongresový hotel roku 2013 a 2014 v anketě nezávislých hodnotitelů Czech Hotel Awards.

AMARYLA restaurant

Nápor na chuťové buňky představuje již čtení jídelního lístku.Sliny se sbíhají v ústech a člověk by se ani nedivil, kdyby od sousedních stolů zaslechl neslušné leč upřímné mlaskání, což svědčí o výborné kvalitě nabízených pokrmů. Šéfkuchař zásadně vaří z čerstvých surovin, od masa všeho druhu až po ryby a dokonce vykouzlí i vegetariánská jídla, bez lepku, bez laktózy a příležitostně i ajurvédskou kuchyni. Týdenní menu se specialitou šéfkuchaře je připraveno každý všední den a vedení hotelu si zakládá na tom, že do restaurace nechodí pouze ubytovaní hosté, ale cestu na oběd nebo večeři sem čím dál více objevují i Pražané, kteří si tady velmi pochutnají a, světě div se, za přijatelné ceny. Hlavní jídla se pohybují mezi 120 až 140 korunami a názvy zní velmi lákavě: Vepřová pečeně na česneku, Krůtí medailonky s glazurovanou IMG_0517červenou cibulkou nebo třeba Hovězí Stroganoff či Pečená máslová ryba…V nabídce ale nechybí podzimní a předvánoční kulinárské zážitky, jako je kupříkladu „Servírované Menu pro dva“ (kupř. netradiční houbový kuba + rybí polévka + smažený telecí řízek + variace vánočního cukroví za 590 Kč). Poukázky na gurmánský zážitek jsou jistě i hezkým dárkem a lze je zakoupit na recepci hotelu, stejně jako i poukaz pro veřejnost na dvouhodinový pobyt v hotelovém wellness s vířivkou a lahví vína k tomu. Hezkou pozorností je i jako vánoční dárek poukázka na Vánoční Rautovou nabídku.

OK2Kurzy Olgy Krumlovské

Součástí restaurace je salonek Fiesta s dětským koutkem a salonek Aquarium s originální atmosférou velkého akvária s rybkami, který vytváří ideální místo pro obchodní jednání nebo uzavřenou společnost. V současné době zde mj. probíhají i kurzy známé esoteričky, astroložky a publicistky Olgy Krumlovské, na které se lze stále ještě přihlásit.
Ta k ubytování v hotelu Amarilis dodává:
„Krásu historického města naprosto podtrhne kouzlo tohoto pobytu. Můžete obdivovat památky, užívat si kulturní nabídky metropole či sportovního vyžití , které Praha nabízí, ale zároveň si lze užívat zamilovaných pohledů své lásky. Překvapte ji a udělejte si čas jen pro vás dva…“

Více na: www.hotelamarilis.czwww.amarlis.com/cz/wellness , www.amaryla.cz

Ivan Černý  Foto archiv

Populární články

Související články

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

Lifestyle

Moser strom v hotelu Mandarin Oriental

Křišťál Moser se letos poprvé ukazuje v novém kabátě. V rámci re-brandingu značky představila...

LifestyleMódaMódní trendyNákupy

Připravte se na období večírků a plesů se značkou Reserved

Reserved vítá sezónu vánočních večírků a novoročních plesů s capsule kolekcí, která...

LifestyleSpolečnost

Těhotná Petra Němcová na obálce lednové Vogue CS

Modelka, filantropka a ambasadorka udržitelného životního stylu Petra Němcová krátce před porodem...