Úvod Společnost Leeda představuje pokračování úspěšné kolekce
Společnost

Leeda představuje pokračování úspěšné kolekce

36

Nová kolekce LEEDA MARKS II. je pokračování v inspiraci úspěšné kolekce MARKS. Kašmírové oversize kabáty a vesty, minimalistické šaty s originálním velkoplošným tiskem, nebo košile „pospojované“ výšivkou ve tvaru lepenek, doplněné oboustranně nositelnými koženými psaníčky.


„V inspiraci jsem se rozhodla pokračovat, protože téma pro mě bylo stále nevyčerpané a bavilo mě dál ho rozpracovávat. Nechala jsem se inspirovat značkami/marks, které se při natáčení zdánlivě nahodile zjevují na podlaze, na stěnách, na trávě či sněhu. Postupně narůstají jedna přes druhou, mění barvy, přibírají písmena i krátké texty. Mají jednoznačně technickou funkci a účel, pomáhají filmařům přesně definovat, kdo, jak a kudy se v průběhu akce pohybuje. Je to jakási řeč, jejímž záznamem vznikají obrazce. A ty často působí velice originálně a esteticky,“ říká designérka Leeda, Lucie Kutálková
Když se ocitnu na natáčení, opuštěné značky fotím. Po skončení natáčení se živoucí organismus lidí i techniky rozplyne, iluze zmizí a místa se vrátí ke své původní podobě. Nejčastěji na zemi, ale i na stěnách zůstanou lepenkové obrazce. Ve spolupráci s grafickým designerem Mariem Corradinim vznikl pro kolekci exkluzivní velkoplošný tisk. Motivy jsem použila i pro strojovou výšivku. Ta funguje jako pojící prvek místo klasického šití, to eliminuji. Jakoby jimi model slepuji, “ uzavír Lucie Kutálková.


Kolekce byla představena v Památníku na Vítkově ve spolupráci s Eco salonem Rolland na Designbloku 2015.

Populární články

Související články

Společnost

Hold fotbalové legendě

Nové pražské nakladatelství Vzděláním a sportem k sebevědomí potěšilo (nejen) milovníky bezesporu...

SpolečnostUmění

Za jedinečnou krásou vitráží…

…  se můžeme vydat koncem měsíce září na Karlovarsko, do obce Lubenec...

DivadloHudbaKnihySpolečnostUmění

Ocenění nositelů dobré nálady

V mediální smršti kolem letošního ročníku Thálie, udělované od roku 1994 Hereckou asociací...

Společnost

Neuvěřitelná výdrž Jiřího Suchého

V roce 1931 u nás ještě vládl jako prezident Tomáš Garrigue Masaryk, v Duchcově...