Úvod Krása a zdraví Rady odborníků Barva laku – to je, oč tu běží
Rady odborníků

Barva laku – to je, oč tu běží

36

barevn+ę nehtyTradiční je červená… není ale příliš vyzývavá? Nevyzní růžová naivně? A žlutá už je trošku moc… taky se vám při pohledu na nepřeberné množství laků na nehty honí hlavou tolik myšlenek a nakonec odejdete s prázdnou?
Tipů, jak vybírat lak na nehty je celá řada, základní pravidlo ale zní – žádná barva není špatná, jen je třeba zvolit správný odstín, doladit doplňky, sladit váš styl a příležitost…. Nooo, poradíme, jak se v tom vyznat ;-)

Jaká pleť, takový lak
Máte světlou až narůžovělou pleť? „Studenému barevnému typu“ lahodí růžové barvy a barvy s modrým nádechem. Má vaše pleť bronzový až olivový nádech? Pokud patříte k „teplému barevnému typu“, neuděláte chybu s tlumenými barvami, barvami s oranžovým nádechem, vhodná je pro vás také čokoládová nebo korálová barva.

Tip: A něco na závěr pro všechny – mezi univerzální odstíny patří ostře červené nebo jemně perleťové.

Na jakou příležitost se chystáte?
Máte ráda pestré barvy a nejrůznější výstřelky? Nechejte si je raději na víkend nebo speciální příležitosti. Na pracovní schůzku nebo pohovor volte raději střízlivější verzi úpravy nehtů – na ruce totiž padá velká část prvního dojmu.

Jak je to s barvičkami v průběhu roku?
Patříte mezi dámy, které barvu nehtů přizpůsobují ročnímu období? Pokud ano, pak u vás na jaře nejspíše vládnou pastelové barvy, v létě máte chuť více experimentovat se zářivými barvami a v zimě volíte tlumenější barvy a tmavší barvy. Právě na podzim jsou u vás k vidění vínové odstíny, někdy až do hněda.

Tmavý odstín laku – světlá pleť a naopak¦Źerven+ę nehty
Obecně můžeme říct, že světlé tóny dělají opticky pokožku tmavší a tmavší odstíny laku naopak světlejší. Dokud jsou ještě vidět pozůstatky opálení, můžete směle používat i velmi tmavé odstíny. S přicházející zimou, kdy pokožka světlá, volte jemnější odstíny tak, aby vaše ruce nevypadaly zbytečně příliš bledé.

Jaká rtěnka, takový lak
Chystáte se na párty a máte v plánu zazářit výraznou rtěnkou? Platí, že pokud máte jeden výrazný prvek, neměli byste ho rušit jiným výrazným prvkem. Zvolte tedy odstín nehtů buď velmi podobný rtěnce, nebo nehtům dopřejte velmi jemný či jemně perleťový odstín.
Na závěr pro vás máme ještě tři tipy, díky kterým docílíte toho, aby byl dojem opravdu dokonalý:
•    Jednou týdně věnujte čas vašim nehtům – udělejte si manikúru, pokožku rukou a zejména v okolí nehtů dostatečně nakrémujte.
•    Ještě před lakováním použijte péči na nehty, která je vyživí. Vhodný je například speciální remineralizační lak na nehty Sililevo , který využívá novou technologii hydrolaku, díky které je nehtová ploténka chráněna a nehet hydratovaný.
•    Použijte vždy dvě vrstvy barevného laku, který ještě po zaschnutí překryjete lakem průhledným. Ten uchová krásný vzhled nehtů po delší dobu a navíc přidá krásný lesk.

Populární články

Související články

Rady odborníkůTéma dne

Vytěžit z online prostředí maximum? Studujte v něm!

Online prostředí nabízí prostor k seberozvoji a prohlubování znalostí a dovedností. Přihlaste...

Rady odborníků

Tajemství samozavlažovacího truhlíku

Při návštěvě pražské ordinace obvodního lékaře Mudr. Tomáše Syrovátky jsou v čekárně pacienti...

Krása a zdravíRady odborníkůTrendy zdraví a krásy

Přibude bezdětných a žen s jedním potomkem

V Česku přibývá bezdětných žen. Mezi současnou generací třicátnic a čtyřicátnic může bezdětnost...

Krása a zdravíRady odborníkůTrendy zdraví a krásy

Pozor na chronický stres! Ničí imunitní systém!

Závislost na práci nebývá v naší kultuře širokou veřejností považována za špatný návyk,...