Úvod Filmy Novinka s Penélope Cruz na festivalu La Película
Filmy

Novinka s Penélope Cruz na festivalu La Película

29

loreak_smallV únoru bude českými a moravskými kiny opět znít španělština. Festival La Película zamíří mezi 16. a 29. únorem do Prahy, Brna, Hradce Králové a Ostravy a nabídne výběr toho nejzajímavějšího z aktuální španělsky mluvených kinematografií. Diváci se tentokrát mohou těšit například na nejnovější film Ma Ma uznávaného španělského tvůrce Julia Medema. Režisér a scénárista, který je podepsaný například pod úspěšnými filmy Sex a Lucía nebo Chaotická Ana, tentokrát do hlavní role obsadil hvězdnou Penélope Cruz. Znít ovšem nebude jen španělština. „V jedné z programových linií se zaměříme na slibně se rozvíjející baskickou filmovou produkci. V české premiéře uvedeme snímek Loreak, který má na svém kontě řadu ocenění a byl i španělským kandidátem na Oscara. Dále představíme například film Amama, který zabodoval na letošním festivalu v San Sebastianu,“ přibližuje program dramaturg festivalu La Película David Čeněk.

Nebudou chybět filmy z Latinské Ameriky

Kompletní program bude zveřejněn v průběhu ledna na www.lapelicula.cz a na facebookovém profilu https://www.facebook.com/LaPeliculaCZ. Festival pořádají Velvyslanectví Španělska v Praze, Institut Cervantes a kino Světozor.
Stejně jako v předchozích letech nabídnou organizátoři návštěvníkům festivalu ucelený pohled na španělskou a španělsky mluvenou kinematografii od divácky úspěšných velkofilmů přes odbornou kritikou oceňované snímky až po dokumenty reflektující aktuální témata. Vedle filmových novinek z Pyrenejského poloostrova nebudou chybět ani aktuální snímky ze zemí Latinské Ameriky.  Dramaturgie uvede nejvýraznější filmové počiny z Kuby, představí nezávislou mexickou produkci a zaměří se na poslední velké úspěchy chilské národní kinematografie.

Populární články

Související články

FilmyTéma dneUmění

Další triumf českých sklářů!

Po takových unikátních projektech, jakým byl kupříkladu osmitunový skleněný sarkofág pro dánskou...

DivadloFilmySpolečnost

Jedenáct českých umělců v Síni slávy

Umělecké sdružení Artes už po šesté rozdávalo ocenění Mistr zábavního umění! Emoce, dojetí...

FilmyKnihyNovinky

Labutí Burianova píseň

Na předvánoční trh přichází kniha Ivana Černého, která potěší. Hlavně starší čtenáře,...

CestováníFilmyGurmánSpolečnost

Bobule konečně vyrazily do světa

Lépe řečeno do našich kin. Dlouho čekávaná premiéra závěrečného dílu úsměvné filmové...