Úvod Móda Freedom: vlasová kolekce jaro/léto 2016
MódaNávrháři

Freedom: vlasová kolekce jaro/léto 2016

30

veronika-kasakova-lejla-abbasova-freedom-hair-studio-honza-korinekVlasové trendy roku 2016 přináší opět spoustu novinek, ale zároveň i návraty do historie. „Tak jako v módě, tak i v účesech a vlasových trendech se některé prvky opakuji, vracejí a některé se stávají ikonickými,“ říká kadeřník Honza Kořínek. Jeho nová kolekce FREEDOM, v češtině SVOBODA, tak opět ukazuje novinky, které vychází především ze zahraničí. Vůbec poprvé do své kolekce Honza Kořínek zapojil i pánské trendy a účesy. „Rozhodl jsem se ukázat, že i muži jsou součástí světa kadeřníků. I oni se o sebe rádi starají a hledají inspiraci. Končí období hipsterů, vousáčů a zarostlých mužů. V kurzu teď budou krátké, precizní střihy,“ vysvětluje Honza.

Přichází čas BRONDE

Blížící se jaro a léto s sebou nese i nové odstíny barev, způsoby probarvování vlasů. Tak jako každý rok i letos na jaře se bude prosvětlovat, zesvětlovat a dělat ve vlasech různé barvené efekty. „Stále pokračuje velký hit loňského podzimu, řekl bych, že teprve teď přichází jeho velký čas – mluvím o BRONDE, po kterém ženy hodně touží. Několik odstínů barev, správně a vkusně prokreslených ve vlasech. Zajímavé odlesky. To vše spadá do této kategorie. Často vidíme BRONDE především na tmavovláskách. Udělat se aleveronika-kasakova-freedom-hair-studio-honza-korinek-8 dá i se světlejšími odstíny, pro lajky to pak klidně může působit jako blond barva,“ popisuje jeden z letošních trendů uznávaný kadeřník Honza Kořínek. Tento trend a hit kadeřník ukázal na moderátorce Lejle Abbasové, které její vlnité vlasy probarvil a v kolekci FREEDOM působí tento efekt velmi jemně a přirozeně. Dalším velkým hitem, který nikdy neomrzí je blond. „Jaro a léto roku 2016 bude přát v blond barvách několika odstínům. V kurzu budou ledově chladné odstíny, tedy studené. Někdy možná až do platiny a odvážnější ženy můžou zaexperimentovat s chladnými odstíny do šeda,“ popisuje Honza Kořínek a dodává. „Druhým hitem v blond budou odstíny označované jako – candy blond – jak už název napovídá, jsou to sladké příjemné barvy s lehkým nádechem do růžova někdy až fialova,“ zavírá kadeřník Honza Kořínek.

Střihům kreluje mikádo

veronika-kasakova-freedom-hair-studio-honza-korinek-7I střihy a účesy se v průběhu jara a léta budou setkávat s různými novými trendy. Celkový vzhled vlasů by měl působit zdravě, profesionálně, ale zároveň i nedbale a obyčejně. Vrací se například velmi krátké ofiny. „To je něco, co nemůže mít každá žena. Je to sice trend a hit v zahraničí, ale troufnu si říci, že tady u nás se najde jen hrstka žen, které si takové ofiny nechají ustříhnout. Já osobně mám také raději delší ofiny, které jsou slušivé,“ říká s úsměvem Honza Kořínek. Ve střihu stále kraluje mikádo v různých podobách. „Je to praktický střih a je pro ženy variabilní – nic nezkazíte dlouhým mikádem, které můžu být až ke klíčním kostem, ale zároveň  i kratší varianty mikád jsou v kurzu. Pokud se budeme bavit o dlouhých vlasech u nich je potřeba myslet především na kvalitu vlasů, pokud jsou vlasy zdravé, můžou být i hodně dlouhé. Ale je potřeba, aby vypadaly krásně, leskle a byly dobře vyživené,“ konstatuje odborník. Důležitý je i styling vlasů a blížící se jaro a léto vrací vlny, patky, rozevláté vlasy, culíky i copy. „Velké vlny ve vlasech milují všechny ženy, tím nikdy nic nezkazíte. Trendy jsou ale i všechny formy culíku, od těch vysoko posazených, až po ty jen ležérně sepnuté na temeni hlavy. Vrací se i klasické coby, můžou být i vytahané a působit lehce neupraveně. Rozhodně ale už nefrčí rybí nebo obrácené copy. Například v létě v kombinaci s mokrým vzhledem budete za hvězdu,“ říká oblíbený a uznávaný kadeřník Honza Kořínek. lejla-abbasova-freedom-hair-studio-honza-korinek-6

Honza Kořínek, profesionální kadeřník
Řemeslu se věnuje už patnáct let. Před třemi lety si splnil svůj sen a na pražských Vinohradech si otevřel vlastní Hair studio Honza kořínek. Na čem si zakládá? Na kvalitním propracovaném střihu, precizní barvě a vlasech, které jsou už na první pohled zdravé. Stojí i za projektem televizního pořadu o proměnách – NEW LOOK, který se nově na televizní obrazovce objeví pod názvem PROMĚNĚNO.

Tváře FREEDOM
LEJLA ABBASOVÁ
moderátorka
Lejla je oblíbenou moderátorkou. Do povědomí veřejnosti se zapsala díky svému exotickému vzhledu. Narodila se ale v České republice. Velmi aktivně se věnuje i charitativní činnosti. Sama před několika lety založila nadační fond Asante Kenya.

veronika-kasakova-freedom-hair-studio-honza-korinek-1VERONIKA KAŠÁKOVÁ
modelka
Veronika do světa showbusinessu vstoupila zhruba před dvěma lety, kdy se zúčastnila soutěže krásy Česká Miss. Sice se v soutěži neumístila, ale jako slečna z dětského domova si tak splnila sen a začala na sobě hodně pracovat. V roce 2015 vydala knihu Zpověď – z děcáku až na přehlídková mola. Jedná se o velmi otevřený pohled do jejího dětství a dospívání. V současné době se věnuje i pomoci dětem z dětských domovů.

 

 

 

 

 

Foto: L’Oréal

Populární články

Související články

MódaMódní trendy

Ledové království na nohou

Animovaný film Ledové království se poprvé promítal v kinech v roce 2013. Neobyčejný příběh...

MódaSpolečnostTéma dne

Maestro Žorž Rovalis v Praze

Holiči a kadeřníci, vizážisté, filmaři a především ženy a dívky, toužící státi...

MódaMódní trendyNákupy

Elegantní i poslední den v roce

23Konec roku je ve znamení oslav a šampaňského. Všechny ženy touží po...

LifestyleMódaMódní trendyNákupy

Připravte se na období večírků a plesů se značkou Reserved

Reserved vítá sezónu vánočních večírků a novoročních plesů s capsule kolekcí, která...