Úvod Krása a zdraví Relax Festival Evolution je tady také pro rodiče a jejich děti
RelaxRodina

Festival Evolution je tady také pro rodiče a jejich děti

32
happy family keeps fresh vegetables

Jak léčit dětské nemoci? Je návrat k tradicím našich babiček pouhým módním trendem nebo správnou cestou? Vybíráte školku nebo školu? Jaké jsou novinky ve výchovných metodách? Jak na zdravé a vyvážené stravování dítěte? Co je nezbytné pro správný vývoj dítěte? Věnujete pozornost složení dětské kosmetiky? Jak se mění vztahy po narození dítěte? Jak se bránit stresu? Co na bolavá záda? Nastoupila jste po mateřské dovolené opět do práce a zdá se vám, že jste pod nesnesitelným tlakem? Kariéra nebo rodina, jak správně rozložit čas? Jak dosáhnout vlastních cílů? Jak pečovat o rovnováhu těla a mysli? To vše naleznete pod jednou střechou o víkendu 18. až 20. března na Výstavišti v pražských Holešovicích.
Nejvýznamnější událost v oboru osobního rozvoje a zdravého životního stylu v České republice Festival Evolution zde představí více než čtyři sta tuzemských i zahraničních vystavovatelů, kteří své produkty a služby zaměřují na BIO STYL, ZDRAVÍ, ECO WORLD, ALTERNATIVU a OSOBNÍ ROZVOJ. Vystavovatelé návštěvníkům nabídnou nejnovější produkty zdravé výživy, bio potravin, přírodní kosmetiky nebo praktické ekologické „zlepšováky“, chybět nebudou prezentace z oblasti výchovy a osobního rozvoje, zdravotní poradny nebo témata, která nahlédnou do sfér mimo každodenní realitu. Nedílnou součástí festivalu je také program, ve kterém se představí řada českých i zahraničních hostů se svými přednáškami, workshopy a poradnami.

Podrobněji o programu

PharmDr. Margit Slimáková představí projekt skutečně zdravé školy a vystoupí na téma Zdravá výživa pro každého. O významu výživy před početím, v průběhu těhotenství, po porodu bude mluvit RNDr. Petr Fořt, CSc. Julie Cinert poradí, jak zařídit dětský pokoj podle Feng-shui. Institut pro inovativní vzdělávání představí přehled a porovnání alternativních proudů u nás a ve světě (waldorf, montessori, svobodné a lesní školky, intuitivní pedagogika atd.), poradí rodičům, jak a co učit děti v období puberty. Naživo si vyzkoušíte Intuitivní hry, které vás nastartují, a dozvíte se, jak předcházet syndromu vyhoření. Devi Althaus připravila workshop Jasná komunikace pro rodiče a budoucí pedagogy, Sylvie Jančiová, spoluautorka Emušáků (knih a hraček určených k rozvoji emoční inteligence u dětí) vás přesvědčí, že zvládnuté emoce jsou předpokladem pro šťastný a spokojený život. Malí návštěvníci ocení také workshopy, ať už formou hudebních dílen, lekcí jógy nebo indického tance. Chybět nebudou ani ekologické nápady, které jsou nejen šetrné k přírodě, ale také pomohou uspořit výdaje na domácnost. Maminky si budou moci u stánku společnosti Arnika nechat změřit těžké kovy v předmětech domácí spotřeby XRF spektrometrem.

Přednášky koučů z celého světa

„Touha po zdraví je přirozenou vlastností a všichni stojíme o informace o tom, co je zdravé. Stále častěji kupujeme zboží, které je ohleduplné ke zdraví i k přírodě, podrobněji se zajímáme o původ a složení produktů, které kupujeme. Cílem našeho festivalu je představit co nejširší nabídku v tomto segmentu a poskytnout relevantní informace z více pohledů. I proto máme podtitul ´Festival, který vám nasadí brouka do hlavy´,“ uvádí Ctirad Hemelík, zakladatel Festivalu Evolution. „Většina z nás se snaží vybírat kvalitní a zdravé potraviny, zejména když dnes není problém je pořídit v kvalitě bio, nakoupit na farmářských trzích nebo přímo „od zdroje“. Rozhodně by se ale zdravé jídlo nemělo stát naším diktátorem. Pokud sníme něco „nezdravého“, nestrávíme pak přece dva dny výčitkami svědomí. Cestou je přirozená rovnováha a propojení mysli a těla. O důležitosti vlivu našeho myšlení na fyzický stav dnes jen málokdo pochybuje, asi každý z nás má zkušenost s tím, že s optimistickým postojem zvládá své potíže snáze,“ dodává Ctirad Hemelík.
Mezinárodní koučové poradí, jak naplno využít svůj potenciál, psychologové se podívají na naše vztahy a pedagogové představí nejnovější trendy vzdělávání pro děti i dospělé. Součástí festivalu jsou i zdravotní poradny, ve kterých si zájemci budou moci porovnat rozličné metody klasické, celostní či alternativní medicíny. V dětském koutku Rossmánek se rádi postarají o vaše ratolesti, zatímco vy můžete navštívit bohatý doprovodný program, nebo si společně s dětmi odpočinout v relaxační zóně se sedacími Tuli vaky. Maminky s nejmladšími dětmi mohou využít zázemí pro kojení i přebalování.

Bio a eko!

Na festivalu se sejdou čtyři stovky tuzemských i zahraničních vystavovatelů, kteří na svých stáncích nabídnou nejnovější produkty zdravé výživy, bio potravin, přírodní kosmetiky nebo ekologické produkty. A stranou nezůstanou ani novinky z oblasti výchovy a osobního rozvoje nebo témata, která vám umožní nahlédnout do sfér mimo každodenní realitu. Mezi vystavovateli zaměřenými na děti a dětské produkty nebude chybět přírodní kosmetika pro děti, jednorázové pleny, dětské oblečení z přírodních materiálů a samozřejmě výživa pro kojence, batolata i větší děti. Vystavovatelé pro letošek slibují nejen „žhavé“ novinky, ale také mnoho ochutnávek a speciální veletržní slevy.

AlternativaKdo bude vystavovat?

Mezi vystavovateli v sekci BIO STYL letos nebudou chybět Lifefood, PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců, Pro-Bio obchodní společnost, Health Food Production, Havlíkova přírodní apotéka, Iswari superfood, Nobilis Tilia, nováčkem bude například bioSueňo, Weleda nebo ECCE VITA, sekce ZDRAVÍ se zúčastní Herbadent, Freshland, Bemer Medical Technic, Cosmetics ATOK International, Diochi, Energy Group, Everest Ayurveda, Akademie léčivé výživy, nově se bude prezentovat např. Rawvolution nebo firmy naboso a RaE přírodní kosmetika. S ekologickými produkty se představí například Zelená domácnost, Econea, Tierra Verde, Mamaja Group, nově např. Pohoda v Brně nebo Hnutí DUHA, představí se také neziskové organizace.

Populární články

Související články

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

CestováníLifestyleRelaxSport

Vydejte se za tou pravou zimou na Dolní Moravu

Čekat  jedinečné zimní zážitky. Užijte si první stopu, jízdu rolbou i adrenalin na...

RelaxTrendy zdraví a krásy

Nastal čas na předvánoční detox

Nejen štědrovečerní večeře, návštěvy příbuzných, ale i stres se často podepíšou na...

DětiKnihyPartnerRodinaVztahy

Mateřská, ale určitě ne dovolená

Jak nejlépe spojit mateřství, zaměstnání a vytvářet dobré rodinné vztahy? Vše se dovíte v zábavném,...