Úvod Lifestyle Gurmán Zahrada z klíčků v kuchyni
GurmánTrendy zdraví a krásy

Zahrada z klíčků v kuchyni

29

Konečně nastalo jarní období, na které se většina z nás těší po celý rok. Naše tělo je připraveno na přijímání čerstvých a zdravých potravin, které nám pomohou dostat se zpět do formy. Přitom recept na doplnění našich vitamínových nedostatků je tak jednoduchý. Stačí hrst semínek, příslušenství na klíčení a nadšení a uprostřed kuchyně můžete pravidelně sklízet vlastními silami vypěstované klíčky, které Vám dodají tolik prospěšné vitamíny a minerální látky.

Zahrada z kl+ş¦Źk+» (1)Sklizeň již po čtyřech dnech

Na počátku všeho byl klíček, který se zrodil z malého semínka. Samotné semínko obsahuje velké množství síly, které vyplodí novou rostlinku. A když necháte semínko vyklíčit a ve správný čas naklíčené semínko sníte, všechna ta energie, síla a vitamíny v klíčku obsažené se vám dostanou do těla. Je to zázrak přírody, který si i vy můžeme jednoduše pěstovat doma sami. Vaše kuchyně nebo komora se stane zásobárnou živin a zdrojem energie, bez které si po prvním ochutnání klíčků nedokážete život představit. Stačí přitom trocha trpělivosti a minuta denně, kdy se budete své bujné zahrádce věnovat, a už po 4 dnech si můžete připravit talíř plný zdraví.

Jak se stát úspěšným pěstitelem

Pro vaše zahradničení si připravte klíčící příslušenství, které je k sehnání i na českém trhu. Doporučujeme semínka čočky, brokolice, hořčice, rukoly, cizrny, mungo apod. Hrst semínek propláchněte a vložte přes noc do klíčící nádoby s čerstvou vodou. Semínka během noci nabobtnají a získají vláhu tak skvělou ke klíčení. Doporučujeme vodu, v které semínka první noc bobtnala, nevylévat. Během noci se do vody absorbuje velké množství živin, tedy je naprosto ideální k zalití květin. Pak už stačí dvakrát denně semínka propláchnout v klíčící láhvi a slít. Díky odkapové hraně odteče přebytečná voda. Semínka již po prvním dni klíčení začínají vystrkovat klíčky, které jsou zásobárnou blahodárných vitamínů a živin. Klíčky jsou připraveny ke sklizni ve své nejlepší formě přibližně za 3 až 5 dní. Hotové klíčky slejte přes cedník a properte pod tekoucí studenou vodou. Proudem je zbavíte slupek, které na klíčku po semínkách zůstaly. Nyní je úroda připravena na nálet členů celé rodiny. Věřte, že po nich na stole nezbyde ani drobeček. Doporučujeme pro pravidelný přísun čerstvých klíčků pořídit si klíčící lahve minimálně dvě. Předejdete tak případným rodinným hádkám o svěží a křupavou lahůdku, kterou si po první sklizni neuvěřitelně zamilujete. Vlastními silami vypěstované čerstvé mikrosalátky vám tak umožní celoročně jíst zdravou a vitamíny nabitou zeleninu, která je pro náš organismus nesmírně prospěšná.

Foto: Happyeat

Populární články

Související články

GurmánKnihy

Unikátní kuchařka snadných receptů orientální kuchyně

Kavkaz, speciálně Gruzie, se honosí jednou z nejoceňovanějších kuchyní světa. Po staletí...

GurmánKnihy

Unikátní kuchařka základních receptů orientální kuchyně

Kavkaz, speciálně Gruzie, se honosí jednou z nejoceňovanějších kuchyní světa. Po staletí...

GurmánUměníVýstavy

Za dobrým vínem a…

… výborným výtvarným uměním zve požitkáře všeho druhu známá pražská vinárna U...

Trendy zdraví a krásyWellness

Lázeňská sezóna 2021 zahájena!

Jako v ostatních případech, i světově proslulé Mariánské Lázně do toho svátku zdraví...