Úvod Knihy Život bez pšenice
KnihyTrendy zdraví a krásy

Život bez pšenice

36
natisk_Zivot bez psenice_10denní detox.indd

image001Díky knize Život bez pšenice se miliony lidí dozvěděly, jak mohou zvrátit dlouholeté chronické zdravotní problémy, když ze svých jídelníčků odstraní prapůvodce všeho – pšenici. Nyní její autor, doktor William Davis, přichází s jednoduchým programem desetidenního detoxu. Tato bezobilná očistná kúra podle Života bez pšenice vám poskytne pečlivě sestavené plány jídel a výtečné recepty, abyste mohli v co nejkratší možné době zcela vysadit pšenici a další příbuzné obiloviny.
Je to ideální program pro ty, kdo sešli z bezlepkové cesty, nebo pro nováčky, kteří potřebují nastartovat za účelem zhubnutí. Tento nový přírůstek ve vaší bezpšeničné knihovně vás krok za krokem provede kompletním detoxikačním procesem.

Jak na pšeničný absťák

Kromě zbrusu nového, dynamického programu vás dr. Davis naučí, jak rozpoznat a zmírnit symptomy pšeničného „absťáku“, jak se vyhýbat všudypřítomným nástrahám, které mohou sabotovat úspěch, a jak můžete pomocí nutričních doplňků podpořit výsledky v oblastech hubnutí a zdraví. Součástí knihy jsou také autentické výpovědi lidí, kteří program dokončili (a zdárně dodržují bezlepkový životní styl), plus nové fantastické recepty, jež usnadní tento přechod celé vaší rodině. Kniha Desetidenní detox je završením úspěšné Davisovy „pšeničné trilogie“. Svoje protiglutenové poselství autor započal knihou život Bez pšenice. Provokativní kniha o tom, jak zhubnout a vyřešit široké spektrum zdravotních problémů vyloučením pšenice z jídelníčku, změnila pohled strávníků na jídelníček. Věděli jste, že po snědení dvou krajíčků pšeničného chleba vám stoupne krevní cukr víc než po dvou polévkových lžících čistého cukru?

Záhada obezity

Od zavedení stravovacích směrnic v 70. letech, které vyzývaly k omezení příjmu tuků, jsme byli svědky podivného jevu: Američané neustále tloustli, postonávali a měli ještě větší sklony k cukrovce než dřív. Kardiolog William Davis se to rozhodl risknout a naordinoval více než dvěma tisícům svých pacientů režim bez pšenice. Když pak viděl, jaké to mělo mimořádné výsledky, dospěl ke znepokojivému závěru: Není to tuk, není to cukr, ani náš pohodlný životní styl, co je příčinou epidemie obezity v celé Americe – je to pšenice.
Ve své knize Život bez pšenice autor odhaluje pravdu o moderní pšenici a rozebírá její historickou roli v lidském jídelníčku. Už to není ta vydatná základní potravina, kterou naši předci pěstovali pro svůj chléb vezdejší; dnešní pšenice byla geneticky změněna tak, aby výrobcům potravin přinesla největší výnosy za cenu nejnižších nákladů. Dosud neškodná obilnina se tak proměnila v nutričně ochuzenou, ale jinak všudypřítomnou ingredienci, která zvedá krevní cukr ještě drastičtěji než běžný stolní cukr a vyvolává závislost, kdy se jako na tobogánu střídají cykly hladu, přejídání a únavy. Doktor Davis si posvítil na tloustnutí a hromadění tuku ve všech tělesných partiích a také na celou řadu nepříznivých zdravotních účinků: od cukrovky přes srdeční choroby až po imunologické a neurologické poruchy, jako je celiakie, revmatická artritida a demence. A konečně předkládá přesvědčivé argumenty pro úplné odstranění pšeničných výrobků z našeho jídelníčku, spolu s doporučeními, jak si tento přechod usnadnit a nesklouznout zase zpátky k dřívějším návykům.
Kniha Život bez pšenice, postavená na dlouholetém klinickém výzkumu a studiích jednotlivých mužů a žen, kteří se rozloučili s pšenicí a úplně tím změnili svůj život, nabízí velmi poučný pohled na důvěrně známou potravinu a poskytuje návod, jak se uzdravit a nadobro se zbavit přebytečných kil.

_ivot_bez_p_enice_kucha_ka_tiOd teorie k praxi!

Nezbytnou součástí bezpšeničné knihovničky jsou samozřejmě recepty –  rychlé a jednoduché recepty, které prakticky doplňují revoluční Život bez pšenice. Pro všechny, kteří se rozhodli pro zdravý a plnohodnotný život! Když William Davis vydal knihu Život bez pšenice, strhla se doslova bouře. Miliony lidí změnily své stravovací návyky a začaly žít zdravěji. A zároveň s proměnou jídelníčku narazily na problém – jak vařit bez pšenice chutně, rychle a efektivně?
Tato unikátní kuchařka nabízí dvě stovky ověřených receptů a obsáhlý úvod, který do problematiky stravování se bez pšenice i pšeničných produktů zasvětí i ty, kteří předchozí knihu nečetli. Srozumitelnou formou čtenářům také poskytne všechny informace potřebné k tomu, aby přestali tápat, a navede je na cestu, jejímž cílem je šťastnější život, pevnější zdraví a v neposlední řadě i štíhlejší tělo. Dozvíte se, jaké ingredience je možné kombinovat, jak bez pšenice například i péct a vytvořit si takový jídelníček, který bude nejen zdravý, ale i výživný a chutný pro celou rodinu.

Foto: Nakladatelství JOTA

Populární články

Související články

Knihy

Zcela výjimečná literatura

Na knihkupeckých pultech se v pyramidách překladového balastu jako příslovečný diamant v hoře hlušiny...

KnihyUmění

Za psacím stolem s Karlem Sýsem

Jmenovaný umělec, se kterým jsme před krátkým časem hovořili, patří mezi nejlepší...

Knihy

Do jaké míry známe slovenskou historii?

Toť kardinální otázka, tykající se především našich spoluobčanů. Od listopadu devětaosmdesát minulého...

Knihy

Pouze pro silné nervy!

Jsou či nejsou? Toť otázka. Lidé mají pověrčivost v krvi. Od náboženských blouznivců...