Úvod Lifestyle Cestování Ze zápisníku ředitele zoo
CestováníKnihy

Ze zápisníku ředitele zoo

30

Trojsky-lev_titulka_300dpiŘeditel Zoo Praha Miroslav Bobek píše každý týden článek o tom, co ho zaujalo. Vzniká tak mozaika příběhů z pražské zoologické zahrady i z dalších, někdy exotických a jindy nečekaných míst. Tyto příběhy, které spojuje zájem o zvířata a lidi kolem nich, dokazují, že velká dobrodružství lze zažít nejen během vzrušujících výprav, ale také v pražské Troji – anebo dokonce jen u stolu nad starou fotografií.
Knihu Trojský lev autor představí na veletrhu Svět knihy Praha v pátek 13. května 2016 ve 13 h ve Čtenářském sále. Křest knihy z nakladatelství Radioservis se uskuteční v sobotu 21. května od 14 hodin v Pavilonu šelem a plazů v Zoo Praha. Pokřtí ji prezident Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary a držitel ceny Český lev, herec Jiří Bartoška.
Miroslav Bobek (*1967)

vystudoval zoologii na Karlově univerzitě v Praze. V Českém rozhlase, kde pracoval téměř dvacet let, připravil mj. populární projekty Africká odysea a Odhalení. Během jeho dosavadního působení ve funkci ředitele Zoo Praha byl vybudován nový areál pro slony Údolí slonů či Velemlokárium a podařilo se dosáhnout řady chovatelských úspěchů i rekordní návštěvnosti. Prosadil rovněž letecké transporty koní Převalského do Mongolska nebo vzdělávací projekt Toulavý autobus, který probíhá v Kamerunu. Je autorem č spoluautorem mnoha článků, televizních dokumentů, zvukových nosičů a knih (např. Žirafa na pondělí; Bobky od Bobka; Sloni pro Prahu, Praha pro slony).
Foto: Radioservis

Populární články

Související články

Knihy

Zcela výjimečná literatura

Na knihkupeckých pultech se v pyramidách překladového balastu jako příslovečný diamant v hoře hlušiny...

Cestování

Pozvánka do nejsevernějších Čech

Národní park České Švýcarsko je nejmladším z kvarteta NP České republiky. Hlavním...

Vše o cestování na výstavě v Letňanech 15.-17.3. 2024
CestováníLifestyleRelaxSoutěžZaujalo vás

Cestování všemi způsoby

Baví vás cestování v karavanu nebo toužíte plout na lodi kolem světa nebo...

CestováníKulturaVýstavyZaujalo vás

Kam budeme letos cestovat?

Již za pár dní vedou veletrhy HOLIDAY WORLD & REGION WORLD trendy...